כבד - מתכון?

• פותח הנושא GRN
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
כבד עוף
מה אפשר לעשות איתו (לשבת)???

• הוסף לסימניות
לבשל עם רוטב פטריות ולהגיש:
א. על כובע תאילנדי
ב. על פחזניה (מבצק או מבצק עלים).
ג. על רשת בצק עלים.

• הוסף לסימניות
ארט סטודיו - תודה! אבל אני צריכה משהו שנשלף ככה מהשרוול. אין אצלי במקפיא, לצערי, כובעים תאילנדים, פחזניות או רשת של בצק עלים...

כבד קצוץ - זה הדבר היחיד שאפשר לעשות עם כבד? וגם: איך עושים אותו?

• הוסף לסימניות
לבשל עם רוטב פטריות ולהגיש על / ליד פירה

• הוסף לסימניות
לטגן בצל ופטריות
להוסיף את הכבד
לתבל בטימין ופלפל שחור גרוס
(אפשר לתבל בסגנון הודי עם גראם מסאלה)
אבקת מרק עוף (לא חובה)
שום כתוש
יין אדום יבש
וזהו

• הוסף לסימניות
במחשבה ראשונה מיד עולה הכבד קצוץ אבל אפשר לבשל את חתיכות הכבד ברוטב מיוחד עם בצל ותיבול ואז לעשות צנימים מלחם רגיל(לא צריך פחזניות וכו') ולהוסיף על זה את חתיכות הכבד ממש מעדן.

• הוסף לסימניות
אני מטגנת רצועות בצל עם פרוסות פטריות (טריות!)
עם כמון וקצת כורכום. מלח/פלפל
מוסיפה לזה רצועות כבד
זה מעדן

• הוסף לסימניות
לחתוך את הכבד לקוביות, להוסיף בצל מטוגן ולטגן קלות.
וכמובן, כפי שהניק "שרול90" כתב: עם רוטב על צנימים, רק שאין לי מושג עד כמה זה שבתי... אולם טעים במיוחד!

• הוסף לסימניות
בלינצ'ס במילוי כבד

יש לי מתכון מעולה בבלוג:

בלינצ'ס במילוי כבד:

כ- 6 מנות

החומרים לכבד:

200 גרם כבד

3 בצלים גדולים

תבלינים לתיבול: מלח, פלפל שחור, פפריקה, 1 כפית סוכר, אבקת שום.

1/3 כוס יין לבן

1/4 כוס מים

1/2 כפית קמח

החומרים לבלינצ'ס:

2 ביצים

1/4 כוס קמח

כף שמן

חצי כפית מלח

חצי כוס מים

החומרים לרוטב:

חצי סלסלת פטריות קצוצות דק

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כף אבקת מרק עוף/פטריות

1/3 כוס מים+ 1 כף קמח

אופן הכנת הכבד:

חותכים את הבצל לטבעות דקות ומטגנים עד להשחמה.
חותכים את הכבד לקוביות קטנות ומוסיפים לבצל, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה, שום וסוכר לפי הטעם, מוסיפים את היין ומערבבים היטב.
בכוס עם מים מערבבים את הקמח (יש לערבב חזק ומהר שלא יהיו גושים) מוסיפים לכבד ומערבבים עד לקבלת רוטב מעט סמיך.

אופן הכנת הבלינצ'ס:

במעבד מזון טורפים ביצים, מוסיפים את הקמח, שמן מים ומלח, מערבבים היטב.
משמנים מחבת במעט שמן, מטגנים לעלים דקים.

אופן הכנת הרוטב:

בסיר קטן מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה זהוב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים מים עד שהפטריות והבצל מכוסים לגמרי, מרתיחים כרבע שעה, מוסיפים את אבקת המרק.
מערבבים 1/3 כוס מים עם כף קמח, מוסיפים לסיר, ומערבבים, לרוטב סמיך יותר יש לחזור על הפעולה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Art Studio;1333565:
לחתוך את הכבד לקוביות, להוסיף בצל מטוגן ולטגן קלות.
וכמובן, כפי שהניק "שרול90" כתב: עם רוטב על צנימים, רק שאין לי מושג עד כמה זה שבתי... אולם טעים במיוחד!

אפשר עם צנימים מחלה ואז זה יותר שבתי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרול90;1333561:
במחשבה ראשונה מיד עולה הכבד קצוץ אבל אפשר לבשל את חתיכות הכבד ברוטב מיוחד עם בצל ותיבול ואז לעשות צנימים מלחם רגיל(לא צריך פחזניות וכו') ולהוסיף על זה את חתיכות הכבד ממש מעדן.
שימו לב שבכל המתכונים שכוללים משהו חם מבושל על משהו אפוי, קיים בשבת חשש של בישול לאחר אפייה.
נכתב ע"י אדל;1333564:
אני מטגנת רצועות בצל עם פרוסות פטריות (טריות!)
ברור שפטריות טריות
פטריות משימורים הן גומי בלי שום טעם.

• הוסף לסימניות
תודה לכולכם!
אין כמוכם!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה