כבד על הפלטה

• הוסף לסימניות
איך מחממים כבד על מצע בצל מאודה עם רוטב כדי שיהיה לסעודת שבת בבוקר?
אם אשים אותו קומה שניה מערב שבת (נניח על סיר הטשולנט) הוא יחמיץ לי?

• הוסף לסימניות
מתאים, אם אוכלים אותו קר, או לחלופין כבד בלי רוטב, ואז אפשר לחמם.

• הוסף לסימניות
לא יודעת אם יתרום לך משהו אבל יש רעיון שמתאים לשבת בבוקר- אם רוצים כבד עסיסי עם בצל, חם.
מכינים קוגעל תפו"א אבל בשכבה דקה בתבנית תנור, מאדים הרבה בצל ומוסיפים את הכבד לאידוי. מתבלים. שוטחים את המילוי על הקוגעל הדק ומגלגלים לרולדה. כך זה מאוד עסיסי אבל בלי רוטב, ואפשר לחמם על סיר, כשהרולדה עטופה בנייר כסף.
מאוד מוצלח וטעים וגם מרשים.

• הוסף לסימניות
אפרתה, תודה. תני לי עוד רעיון למנה ראשונה שהיא לא דגים.

• הוסף לסימניות
לשבת? חוץ מכבד קצוץ?
את רוצה משהו פרווה?

• הוסף לסימניות
או פרווה או בשרי (עוף).
ועל הדרך מנה אחרונה לא מסובכת עם חומרים רגילים שיש בבית כי בעיקרון כבר סיימתי להכין, אבל בא לי להוסיף.

• הוסף לסימניות
בויאנה, יש לך דרישות :)
מנה אחרונה- כתבתי כבר כל כך הרבה ואין לי כוח- אז תצטרכי לחפש.
עוףףףףףף- הדבר היחיד שיכול להיות הוא אולי סלט חסה טוב עם שניצלונים בשומשום, או אולי פחזניה/ בלינצע ממולאים בירקות וחזה עוף, פסטרמה הולכת מעולה בכל צורה.
פרווה? אין לי רעיון שמתאים לשבת, אנחנו שמרנים, אין סעודה בלי דגים :)

• הוסף לסימניות
אחרי שראיתי את משלוחי המנות שלך ולא קיבלתי אפילו אחד, לבקש רק מתכון זו אינה דרישה מוגזמת..
אנחנו לא מכניסים דגים הביתה ומגיעים אורחים. חייבים פיצוי.
לערב עשיתי חביתיות ועליהן חזה עוף עם ירקות מאודים (אני מתלבטת אולי לחמם בתנור בתוך תבנית שקעים כדי ליצור כעין צלחת),
לבוקר עשיתי כבד אבל פסלת לי אותו. אין לי כח להכין עכשיו פשטידה. הפשטידות בד"כ מתפשלות לי.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אז תחליפי יקירתי- הכבד ללילה והחביתיות לבוקר. איך אני? :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;995389:
מוזמנת אלי:)
אלייך כדי להתארח? בכיף!
הדירה שלנו קטנה אבל קרובה למירון, ומה לעשות שלאחיין החלק'ה יש עוד 5 אחים מלבדו.
כך שבאמת צפוף לנו ונשמח להתארח אצלכם.
רק תעדכני באיזו עיר כדי שנדע להתארגן עם רכב.

• הוסף לסימניות
גלידה בסיסית- 10 ביצים, 1 כוס סוכר, 1/2 כס שמן- מקציפים חלבונים וסוכר בהדרגה, מקציפים חלמונים עם שמן וקצת וניל, מאחדים ומוסיפים מה שבא: שקדים מסוכרים, תמציות, קפה, קקאו, נוגט וכן הלאה. אפשר לחלק לכמה טעמים.

• הוסף לסימניות
אה, והמשלוח מנות שלך באמת היה מדהים כך שלהשיב לך רק מתכון זה דיי קמצני, אבל אין מה לעשות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;995394:
גלידה בסיסית- 10 ביצים, 1 כוס סוכר, 1/2 כס שמן- מקציפים חלבונים וסוכר בהדרגה, מקציפים חלמונים עם שמן וקצת וניל, מאחדים ומוסיפים מה שבא: שקדים מסוכרים, תמציות, קפה, קקאו, נוגט וכן הלאה. אפשר לחלק לכמה טעמים.
תודה. נראה לי שאעשה את זה. אבל החלמונים לא נופלים לתחתית הגלידה במקפיא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אפרתה;995395:
אה, והמשלוח מנות שלך באמת היה מדהים כך שלהשיב לך רק מתכון זה דיי קמצני, אבל אין מה לעשות...
רק הבוקר קלטתי למה התכוונת.
אני נוהגת לשלוח למי שאני מקבלת ממנו..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רות מיכל;995393:
אלייך כדי להתארח? בכיף!
הדירה שלנו קטנה אבל קרובה למירון, ומה לעשות שלאחיין החלק'ה יש עוד 5 אחים מלבדו.
כך שבאמת צפוף לנו ונשמח להתארח אצלכם.
רק תעדכני באיזו עיר כדי שנדע להתארגן עם רכב.
מצידי, אחרי שתגמרי להכין גם אצלי את כל השבת אתם מוזמנים בשמחה :). מעיר קודש צפונית (?) לעיר הקודש תובב"א.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה