בשרי כבד עם ערמונים טעמת פעם ?

• הוסף לסימניות
אני רוצה להכין לליל שבת כבד עם ערמונים (שמעתי שזה מאד מוצלח ...)

יש לך מתכון מעולה להביא לי

אשמח לקבל

תודה

• הוסף לסימניות
אני רוצה להכין לליל שבת כבד עם ערמונים (שמעתי שזה מאד מוצלח ...)

יש לך מתכון מעולה להביא לי

אשמח לקבל

תודה
מפעם לפעם אני מכין -
מטגנים במחבת הרבה בצל עד שמשחים
מוסיפים קצת סוכר
1 שקית רוטב פטריות (לא אבקת מרק פטריות)
ממיסים אותה בכוס מים חמים ומוסיפים למחבת

מוסיפים שקית או שתים של ערמונים מוכנים לאכילה ומבשלים כמה דקות
מוסיפים את הכבד הצלוי ומבשלים עד שחצי מכמות המים מתאדת ונשאר רוטב סמיך.

*במקום ערמונים מוכנים לאכילה אפשר לקנות ערמונים טריים ולבשל/לאפות בבית
*במקום רוטב פטריות אפשר להמיס במים חמים א. מרק פטריות בתוספת קמח
*גילוי נאות - אני מכין כי "בבית" אוהבים את זה, אני באפן אישי לא ממש אוהב..

• הוסף לסימניות
יש לי מתכון מעולה!

בצל פרוס לרבעים - מאדים על אש נצוכה עד להזהבה, מוסיפים סוכר חום ומערבבים היטב להתקרמלות יפה, מוסיפים כבדים חתוכים לחתיכות גדולות, ערמונים משקית וואקום ומערבבים היטב, מוסיפים - כפות סילאן, מעט מלח, פלפל שחור גרוס ומערבבים היטב, מבשלים 2-3 דקות.

בנפרד - חותכים בטטה למקלות קצרות, משמנים, ממליחים במלח ספייסי - אם אין אפשר מלח, צ'ילי גרוס וכד', אופים עד להשחמה קלה.

הגשה - מניחים מקלות בטטה ובקצה שלהן - את הכבד, מקשטים בעלים רעננים ומגישים.

• הוסף לסימניות
מטגנים/ מאדים בצל, מוסיפים שום. אפשר (יש הטוענים שרצוי. לפעמים אני מוסיפה, לפעמים לא) פטריות.
לאחר שמטוגן טוב מקטינים את האש. מוסיפים מעט יין (עדיף לבן, אפשר בהחלט גם אדום) וקורנפלור/ קמח תפו"א ומערבבים עד לקבלת רביכה (אפשר להוסיף מטע מים ורוטב פטריות. לא מכניסה את הזבל הזה אלי...). כמובן - מלח, פלפל, ופפריקה.
מוסיפים ערמונים וכבד לרתיחה קלה, ומכבים.
מושלם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה