נכתב ע"י pr;534070:מעל שנה אין ערך למטרנה?!
נשמע משונה ביותר.
זה ידוע שמטרנה מכילה את כל הדברים החיוניים להתפתחות תקינה,
למעשה אפשר היה להתבסס רק על מטרנה - אלא שגם האינטלגנציה צריכה קצת טיפוח.
מוזר...
נכתב ע"י נוי;534022:בן כמה הילד? אולי עד פסח ילמד לאכול עוד דברים (תפו"א, ביצים-היום מרשים כבר מגיל תשע חדשים, לא?)
הרבה בריאות והצלחה!
כן, הם אומרים שחוץ מדבש, אפשר לתת לו "טעימות" מכל דבר. אבל ממש בתור ארוחה, צריך לחכות לאזור גיל 9 חדשים.נכתב ע"י סטודנטית;534074:בטיפת חלב אמרו לי לפני כחודש להתחיל עם אולכ כגון ביצים, ירקות ופירות כבר מגיל 4 חודשים
לדעתי, כדאי להתחיל עם דייסת קורנפלור או דייסת סולת.נכתב ע"י נעמי ברקאי;534086:אם כבר איזה דיסה מומלץ ל-5 חודשים? אני רוצה להתחיל ואני מתלבטת כי האורז- עצירות והקורנפלקס לא בריא וסתם מנפח והדגנים מגיל חצי שנה
אני חושבת שהחודש הזה לא כ"כ משמעותי. אני הייתי מתחילה עם דגנים. אגב למה את כ"כ לחוצה להוסיף? גם לי יש תינוק בן 5 חודשים נראה לי קצת מוקדם להוסיף.נכתב ע"י נעמי ברקאי;534086:אצלי החלב עשה ליחות ושיעולים והבת שלי בת שנתיים עד היום נרדמת עם מטרנה בלבד
אם כבר איזה דיסה מומלץ ל-5 חודשים? אני רוצה להתחיל ואני מתלבטת כי האורז- עצירות והקורנפלקס לא בריא וסתם מנפח והדגנים מגיל חצי שנה
זה כנראה די נורמלי, לאכול כל שלוש שעות בגיל הזה . בכל אופן ממה שאני מכירה בהיסטוריה של הילדים שלי, וקצת בסביבה (אני לא עובדת בתינוקיה, או במעון, כך שתקחי זאת בערבון מוגבל)נכתב ע"י נעמי ברקאי;534116:אני לחוצה להוסיף כי הבייבי הזה מרגיש בפגיה אוכל כל 3 שעות 120-100- לא יותר!
וגם בלילות כל שלוש שעות ולפעמים פחות. זה מאד קשה ואני מחפשת משהו "שיחזיק לו את הבטן" יותר.
מה הכי משביע?
נכתב ע"י mig;534055:שתרעב!! (כבר ילדה גדולה!)
להציע לה, לא לקרקר סביבה.
בנ"א נורמלי ללא אנורקסיה,בולמיה או הפרעת עיכול כלשהי מכניס לגופו את שדרוש לו!
נכתב ע"י אושר;534071:את מתווכחת עם טיפת חלב???![]()
נכתב ע"י אושר;534071:את מתווכחת עם טיפת חלב???![]()
קשה להביא זאת כפסיקה לכלל. סביר להניח שהפסק הותאם למצב הכללי של הבנות, ואי אפשר להקיש מאחד לאחד. לכן כל אחד ילך לשאול את רבו וינהג כפי שיורה לו. כפי שכתוב "עשה לך רב" (וכבר היה מי שאיפס אותי באומרו: עשה לך 'רב', נאמר, ולא 'רבנית'!)נכתב ע"י גר_צדק;534333:צר לי לאכזב את כולכן!!
כשבנותי היו בנות 7 חודשים רב פוסק אמר כי לא משנים תזונה לתינוק, והוא יכול לאכול אפילו חמץ!!!
נתתי להן בגאווה (!) תחליף חלב המותאם להן!
יש לי טיפ נהדר בעניין טיפת חלב. שמתי לב, שאם את מגיעה בהבעה נבוכה ומתייעצת בדאגה עם האחות:"מה יהיה, נראה לי שהוא לא אוכל מספיק" או "אבוי, הוא עוד לא מתהפך/מתיישב/זוחל על ארבע" האחות מיד מתחילה להרגיע ומנסה לשקם את הבטחון העצמי של האם הנבוכה:"לא נורא, זה נורמלי, סבלנות , זה בסדר גמור, הוא לא צריך" וכד'. ולסיום נותנת כמה עצות ידידותיות לייעול.נכתב ע"י pr;534467:באיזשהו שלב בהתחלה אמרו לי בטיפת חלב שהוא לא 'משמין' בגלל ההנקה, ולעבור למטרנה...
והוא בוכה כי הוא רעב.. (לא בגלל החיסון בכלל)
ולמסכן בסוף היתה דלקת אזניים.
אז להתווכח אפשר,
אבל עדיין הן עושות עבודה גדולה וחשובה, אז לזלזל לא כדאי....
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים