כללי כבר סיפרתי שאני חלשה בתמחור | האם זה נמוך מידי?

• הוסף לסימניות
צודקים. אני מאמינה באמונה שלמה שהכל משמים
ברוך ה' זה לא סוג הלקוחות שאני מחפשת...
לאנשים האלו יש את הבית דפוס או את הבת של השכנה...

וחוצמזה לאט לאט אני לומדת כמה לקחת ומחזקת את הבטחון שלי בעניין... אז זה כבר רווח...

• הוסף לסימניות
דבר חשוב: בבואנו לתת הצעה ללקוח להזכיר לעצמנו:
1) כמה טרחנו ועמלנו ללמוד את רזי המקצוע. זה כולל את לימוד עקרונות העיצוב, שימוש בתוכנות, ידע טכני בהבאה לדפוס וכו' וכו'. אלו דברים שנרכשים בעמל וביזע רב במשך תקופה ארוכה של כמה שנים טובות.
2) כמה לקוחות מרוצים נהנו ונהנים מפירות עבודתנו הטובה.
3) כמה שעות של הנאה וזמן איכות עם משפחתנו ישללו מאיתנו בעטיה של העבודה שאנו עומדים לקבל.

אחרי שחשבנו על שלושת הדברים האלה שלוש פעמים, נציג את המחיר שלנו בביטחון ומתוך תחושה של הגינות ויושר. לקוח שלא יודע להעריך את הדברים האלה. צריך להתבייש.

אפשר לתת הנחות, אפשר להתחשב. אבל חייבת להיות הבנה ברורה של הערך של העבודה שלנו. זה מתחיל אצלנו. אנחנו משדרים את זה, הלקוח מבין את זה.

• הוסף לסימניות
אה, ואם אני בחור צעיר ולא השקעתי שקל או מאמץ (הכל בא מתוך הכיף), אז אני אמור לתת מחירים ברצפה?

אם מישהו מגיע אליי עם הצעה מגוחכת וטוען "היי, אתה בחור... מה 'תה רוצה?" אני אומר לו שילך לחפש את החברים שלו בגוגל.

חלק מתמחור הוא כמה הדבר שווה בשוק. מאוד קשה לקטוף חיטה אבל למעסיק לא משתלם לתת לסיני ההוא יותר מ10 דולר לחודש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איזוטופ;296728:
אה, ואם אני בחור צעיר ולא השקעתי שקל או מאמץ (הכל בא מתוך הכיף), אז אני אמור לתת מחירים ברצפה?

חלק מתמחור הוא כמה הדבר שווה בשוק. מאוד קשה לקטוף חיטה אבל למעסיק לא משתלם לתת לסיני ההוא יותר מ10 דולר לחודש.

א. אם אתה בחור צעיר או זקן לא קשור לעניין.

ב. אם לא השקעת שקל או מאמץ, כנראה שאתה לא איש מקצוע, אלא חובבן או שרלטן ומגיע לך לעבוד בשכר זעום כי התוצאות שתפיק יהיו מן-הסתם בהתאם.
(עדיין מגיע לך כסף על הזמן שאתה משקיע בעבודה)

ג. אין צורך לנסות למצוא את ה"היכי-תמצי" שבמסגרתו הדברים שאמרתי הם לא רלבנטיים. אני דיברתי על גרפיקאי מקצועי בעל ניסיון ויכולת.

נ.ב.
אם יש לך פטנט איך לא להשקיע זמן ומאמץ ועדיין לספק עבודת גרפיקה מקצועית, אתה יכול לעשות מזה הרבה כסף, אני מוכן אישית לשלם לך שתלמד אותי את השיטה.

• הוסף לסימניות
(ההתייחסות לפי סעיפים)
א. תודה על ההכרה הזו, חבל שלא כולם חושבים כמוך. בכל תחום. אנשים נוטים לנצל כוח עבודה צעיר שלא ביחס לשווי עבודתם (בייביסיטינג כמשל).

ב. אני מתכוון שלא הלכתי ללמוד באיזה מכון בלה-בלה את התוכנות (אני לא מדבר על לימודי עיצוב כאמנות - שגם בכך יש המזלזלים - אלא על הלימודים הרגילים במכללות). אני גם לא מתיימר להיחשב כמעצב מופלא או כדומה, אבל עבודות ברמת הסטנדרט אני יודע לעשות - אני חושב שהעליתי פה פעם דברים, אם מישהו דווקא מעוניין לבחון - לפחות כמו כל גרפיקאי בסיסי.

ומכאן לג. בהנחה שהתוצאה אותה אני מספק שווה לאותו "גרפיקאי מקצועי בעל ניסיון ויכולת", האם אמורה להיות אבחנה בתמחור?

• הוסף לסימניות
יש כאן מגמה מאד ברורה להעלות את המחירים, וכולנו היינו רוצים שזה אכן יקרה.
מצד שני יש את ההססנים וחסרי הבטחון שמותקפים בכל פעם מחדש בנושא הזה.

שמעתי פעם מאומן בכלי כסף שעושה עבודות לפי הזמנה עם לקוחות גדולים - שהוא לא יודע להעריך את העבודה של עצמו. הוא אומר בהיסוס רב מחיר, ואז אומר לו מישהו שמבין: אתה נורמלי? זה שווה הרבה יותר! הוא חושש להעריך את עצמו והוא היה רוצה איש מכירות שלא יבהל לומר מחיר ולעמוד עליו.
כנראה שיצירתיות וכשרון בנושאי אומנות לא תמיד הולך ביחד עם ביזנס, לא לחכמים לחם.

ברור שזה משהו פסיכולוגי, אבל איך עושים את זה?

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה לדעתי היא בקהל יעד לו אנחנו מעצבים, הוא לא רגיל ולא חושב שעיצוב עולה כסף.
כשהוא צריך משהו הוא בטוח שהוא הולך לקבל זאת בחצי חינם וכו'....

הגיע הזמן כמו שדובר פה בעבר, להרים את הכפפה ולהתחיל ליצור פחות או יותר תג מחיר, אמנם זה קשה מאוד (אפשר לעשות חיפוש ולראות את עשרות הדעות לכאן ולכאן) אבל עכשיו, שפרוג כבר מפורסם ב"ה בקרב הציבור וידוע, הוא יכול להתחיל להחדיר את הרעיון שעיצוב עולה כסף.... ולתת תמחור כללי...

• הוסף לסימניות
הבעיה הגדולה לדעתי היא בקהל יעד לו אנחנו מעצבים, הוא לא רגיל ולא חושב שעיצוב עולה כסף.
כשהוא צריך משהו הוא בטוח שהוא הולך לקבל זאת בחצי חינם וכו'....

הגיע הזמן כמו שדובר פה בעבר, להרים את הכפפה ולהתחיל ליצור פחות או יותר תג מחיר, אמנם זה קשה מאוד (אפשר לעשות חיפוש ולראות את עשרות הדעות לכאן ולכאן) אבל עכשיו, שפרוג כבר מפורסם ב"ה בקרב הציבור וידוע, הוא יכול להתחיל להחדיר את הרעיון שעיצוב עולה כסף.... ולתת תמחור כללי...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;296846:
להרים את הכפפה ולהתחיל ליצור פחות או יותר תג מחיר...הוא יכול להתחיל להחדיר את הרעיון שעיצוב עולה כסף, ולתת תמחור כללי...

די פתטי, למען האמת.
אבל העיקרון ברור: אין בושה בלדרוש כסף. אם הלקוח מעריך את העבודה - הוא גם צריך להבין את המשמעות הנלווית; אם הוא לא מעריך - שישלם בלי להעריך וילך לכל הרוחות, שנאמר "ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איזוטופ;296875:
אם הוא לא מעריך - שישלם בלי להעריך וילך לכל הרוחות, שנאמר "ופרצת ימה וקדמה צפונה ונגבה".
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;296846:
הרעיון נחמד! אך לא נראה לי שזה יתן פיתרון קסם לבעיה, כי תמיד יישארו ההססנים/יות שיחששו שאם הם לא יתנו מחירים בריצפה אף אחד לא יגיע אליהם...:rolleyes: ותמיד הלקוחות יוכלו להגיד שאצל ההוא זה בחצי מחיר...
וממילא העצה שטובה הן לעכשיו וגם בעתיד (אם יהי'ה תמחור כללי) היא פשוט - לאט אבל בטוח, להתחזק, ולחזק אחד את השני, להאמין בעבודה שהוא מייצר שהיא אכן איכותית (אם לא אז חבל על זמן העבודה...) ולדרוש בעבורה תמורה כזו שבטוח לו ללא שום ספק שכשהוא יהיה באמצע המאמץ בעבודה עליה הוא לא יתחרט על הרגע שהו הכניס את עצמו לזה, ויתמה "איך בשביל כזה מחיר אני יושב ומשקיע כ"כ הרבה"???... ותן לחכם ויחכם עוד.
תודה רבה ומיוחדת ל"שייע" ול"ונתנו" שהם ראשי מחזקי ידינו בנושא חשוב זה, וברור שדבריהם פעלו כבר רבות (מנסיון אצלי ;)) ועוד יפעלו רבות בעזרת ד'.
בהצלחה לכולם!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קופי סנטר;296918:
הרעיון נחמד! אך לא נראה לי שזה יתן פיתרון קסם לבעיה, כי תמיד יישארו ההססנים/יות שיחששו שאם הם לא יתנו מחירים בריצפה אף אחד לא יגיע אליהם...:rolleyes: ותמיד הלקוחות יוכלו להגיד שאצל ההוא זה בחצי מחיר...
וממילא העצה שטובה הן לעכשיו וגם בעתיד (אם יהי'ה תמחור כללי) היא פשוט - לאט אבל בטוח, להתחזק, ולחזק אחד את השני, להאמין בעבודה שהוא מייצר שהיא אכן איכותית (אם לא אז חבל על זמן העבודה...) ולדרוש בעבורה תמורה כזו שבטוח לו ללא שום ספק שכשהוא יהיה באמצע המאמץ בעבודה עליה הוא לא יתחרט על הרגע שהו הכניס את עצמו לזה, ויתמה "איך בשביל כזה מחיר אני יושב ומשקיע כ"כ הרבה"???... ותן לחכם ויחכם עוד.
תודה רבה ומיוחדת ל"שייע" ול"ונתנו" שהם ראשי מחזקי ידינו בנושא חשוב זה, וברור שדבריהם פעלו כבר רבות (מנסיון אצלי ;)) ועוד יפעלו רבות בעזרת ד'.
בהצלחה לכולם!!

מסכים איתך שפתרון קסם וודאי שזה לא יהיה. יעזור? לדעתי כן.
ואני ממש בעד מה שאתה מציע, בהחלט אשמח להעלות עבודות לפורום ולשאול את החבר'ה כמה לדעתם צריכים לתמחר. (אבל תחזירו תשובה!!!! ;);))

ובקשר לביטחון במה שאתה מוכר, באמת כדאי לפתוח פה פורום קאוצ'ינג, והמאומנים יאמנו אותנו בזה.... מה שבטוח, זה יהיה פורום מענין......

• הוסף לסימניות
לדעתי:
אם העבודה צפויה להיות קלה ורצה - יש להבהיר ללקוח שלא תתקבל יותר מהגהה אחת ואישור העבודה, ולתת מחיר נורמלי. המחיר פה מוגזם בהחלט. אני הייתי מקצץ בחצי על פר עבודה, ובשני שליש על סט עבודות (קו אחד למודעות, פליירים, הזמנות וכדו')
אם מדובר בהשקעה אדירה של עיצוב ומחשבה, נוסח וקסברגר ושותפיו ליצירה, המחיר ריאלי.
מניסיון שלי אישי, רוב רובם של העבודות אינן דורשות יותר מחלק השעה בהשקעה ומקסימום עד שעה - שעה וחצי עבודה לאחר הגהה ואישור.
כך שלבקש 1000 ש"ח למשל - מוגזם בהחלט.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 2OR;296996:
מסכים איתך שפתרון קסם וודאי שזה לא יהיה. יעזור? לדעתי כן.
ואני ממש בעד מה שאתה מציע, בהחלט אשמח להעלות עבודות לפורום ולשאול את החבר'ה כמה לדעתם צריכים לתמחר. (אבל תחזירו תשובה!!!! ;);))

ובקשר לביטחון במה שאתה מוכר, באמת כדאי לפתוח פה פורום קאוצ'ינג, והמאומנים יאמנו אותנו בזה.... מה שבטוח, זה יהיה פורום מענין......

יש פורום כזה. הוא לא זז.
מי שרוצה מוזמן להחיות אותו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י איזוטופ;296773:
ב. אני מתכוון שלא הלכתי ללמוד באיזה מכון בלה-בלה את התוכנות (אני לא מדבר על לימודי עיצוב כאמנות - שגם בכך יש המזלזלים - אלא על הלימודים הרגילים במכללות). אני גם לא מתיימר להיחשב כמעצב מופלא או כדומה, אבל עבודות ברמת הסטנדרט אני יודע לעשות - אני חושב שהעליתי פה פעם דברים, אם מישהו דווקא מעוניין לבחון - לפחות כמו כל גרפיקאי בסיסי.

ומכאן לג. בהנחה שהתוצאה אותה אני מספק שווה לאותו "גרפיקאי מקצועי בעל ניסיון ויכולת", האם אמורה להיות אבחנה בתמחור?

גם אני לא למדתי בשום מכללה.
למדתי מאנשים מוכשרים שהקדישו לי מזמנם.
למדתי את השימוש בתוכנות בשיטת ה"ניסוי וטעיה"
למדתי מספרים, מאתרי אינטרנט ומהתבוננות בלתי פוסקת בעולם העיצוב.
למדתי מהטעוית שלי את הנושאים הטכניים הקשורים להבאה לדפוס..
אני עדיין לומד מכל אלה. ואני משקיע שנים בלימוד הזה.
ההשקעה העצומה הזו נותנת את פירותיה כשאני מבצע עבודה ללקוח. כמובן שהלקוח צריך לשלם על אותו ידע וניסיון שנרכש בעמל וביזע ובזכותו הוא נהנה עכשיו מעבודה טובה ומקצועית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;297229:
.... כמובן שהלקוח צריך לשלם על אותו ידע וניסיון שנרכש בעמל וביזע ובזכותו הוא נהנה עכשיו מעבודה טובה ומקצועית.

הלקוח משלם לפי הידע - זה מה שאני טוענת כל הזמן ולא הסכמת איתי. אולי עכשיו תודה בזה, שהלקוח הנהנה מעבודה טובה ומקצועית עכשיו, ישלם, אולם הוא לא ישלם כסף טוב מיד בהתחלה היות והוא לא יכול להנות מהניסיון כמו זה שיש אחרי שצוברים מקצועיות, מה דעתך?

• הוסף לסימניות
תמחור זה עסק לא פשוט מפני שבתי הדפוס והעיתונים מספקים שירות גרפיקה חינם. לרוב הגרפיקה חינם הזו שווה כמו ששווה חינם, אבל מי שמחפש יכול למצוא בתי דפוס שנותנים רמת עיצוב בינונית ומעלה. (בעיתונים עוד לא נתקלתי ברמה טובה). רוב בעלי העסקים שמפרסמים ככה אין להם טביעת עין מי יודע מה, וכשאתה משכנע אותם לעבוד איתך ולא עם העיתון אי אפשר לקחת מהם מחיר גבוה. ואחרי שהם מתעקשים איתך על המודעה תגדיל, עוד תגדיל, תדגיש באדום 3/4 מהכיתוב, תגדיל ותגדיל ותגדיל ותגדיל ותגדיל, המודעה שלך נראית לא יותר טוב מהמודעה שהיו עושים לו בעיתון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;298032:
הלקוח משלם לפי הידע - זה מה שאני טוענת כל הזמן ולא הסכמת איתי. אולי עכשיו תודה בזה, שהלקוח הנהנה מעבודה טובה ומקצועית עכשיו, ישלם, אולם הוא לא ישלם כסף טוב מיד בהתחלה היות והוא לא יכול להנות מהניסיון כמו זה שיש אחרי שצוברים מקצועיות, מה דעתך?
אני רק טענתי דבר פשוט: אין סיבה שגרפיקאי עצמאי (גם אם הוא מתחיל) יעבוד בתעריפים מגוכחים (15-25 ש"ח לשעה כמו שאת הצעת).

אני לא מדבר על חובבן שלא מסוגל לתת תוצאות ברמה מינימלית סבירה.
אני מדבר על מי שלמד, ויש לו את הידע והכישורים הבסיסיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה