חידות הגיון כדי להפעיל קצת את הראש בימים האלו...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה יכול/ה לשתף פה גם, בחידות/חידודים וכ'ו מה שעולה בדעתכם:
(כתעסוקה לילדים וגם לגדולים)
לא נראה לי שיש מישהו שמתנגד עכשיו לכל תעסוקה שהיא...;) ;)
התחלנו?
אז אני הראשונה-(נראה מי יפתור)

חידה-
הכנעתי מלכים ושרים של מדינות

חיות גדולות וחיות קטנות

כל יצור חי ביכולתי להכניע

ואם טרם הגעתי

אז תכף אגיע

(ולא, זה לא הקורונה, חידה שנוצרה עוד לפני הימים המטורפים האלו...)

טוב. יש לי חידה!! (כתבתי אותה כרגע במשך חצי שעה...)

והחידה היא:

הכל התחיל שמתושלח, בעל הבית של החנות "הרשת הגדולה", גילה שבזמן האחרון נגנבים סטוקים מאוד גדולים של ממתקים. כגון חמצוצים, סוכריות על מקל וכו'. הוא חיפש וניסה לגלות מי הגנב, אך לא עלתה בידו אפילו 'קצה חוט'.

עד שעלתה בו המחשבה, להזמין את ראובן חבר שלו שהיה בלש. הבלש שאל כמה שאלות, במי הוא חושד וכדו', ואז הוא נתן לו עצה... מתושלח קיבל את העצה, ומייד קיים אותה.

"כל העובדים, כל העובדים, בבקשה להתאסף בחדר המנהלים" הכריז מתשולח בחלל החנות.

תוך כמה דקות ישבו בוריס, אחמד, מוסא, ומנחם, במשרדו של מתושלח.

"בזמן האחרון נגנבים מהחנות מלא מוצרים, אני חושד שאחד מהעובדים הוא הגנב, ולכן אני רוצה שכל אחד ייתן לי סיבה הגיונית למה זה לא הוא", אמר מתושלח.

"סליחה, בוס, איך אתה לחשוד בי?", פתח בוריס. "הרי אתה יודע שאני הקופאי, ואני בכלל לא מתקרב למוצרים בחנות, ובטח שלא למחסן".

"אני? איך אני?" אמר אחמד. "הרי אני בכלל לא מתקרב למחסן, אני מנקה רק בסופר, וחוץ מזה בוס, אני בחיים לא גונב, אני הכי וותיק כאן!".

"נראה לי הגזמת", אמר מוסא. "הרי אתה יודע שאבא שלי רופא שיניים, והוא הרי לא מסכים לנו בכלל לגעת בסוכריות וכו'. אני מתפלא עליך".

"אני? איך אתה יכול להגיד שזה אני?", אמר מנחם. "הרי אני שומר על הכספת, אם הייתי רוצה לגנוב, הייתי גונב את הכספת, לא כמה סטוקים מסכנים."

"אני יודע מי הגנב!", הכריז מתושלח.

מי הגנב? ואיך ידע זאת מתושלח?

אם הלכת עכשיו להכין, זאת אומרת שיהיה מוכן בעוד כשעה. אז גם מאוחר...
לפחות תפרסם את התפריט...

הכנתי לזניה חלבית
eaea7eb4248ca6bfe6a7a2822a0b927b.jpg

איך אפשר לשפוך כוס מים על צלחת ועדין הצלחת תשאר יבשה (לפחות רובה הגדול)
מה הבעיה?
שמים צלחת מעל הכוס ואז הופכים את הצלת יחד עם הכוס והרי לכם כוס עם מים הפוכה על הצלחת

"אני? איך אתה יכול להגיד שזה אני?", אמר מנחם. "הרי אני שומר על הכספת, אם הייתי רוצה לגנוב, הייתי גונב את הכספת, לא כמה סטוקים מסכנים."
אולי הוא שאמר סטוקים והראה שיודע מה נגנב??

"נראה לי הגזמת", אמר מוסא. "הרי אתה יודע שאבא שלי רופא שיניים, והוא הרי לא מסכים לנו בכלל לגעת בסוכריות וכו'. אני מתפלא עליך"
אולי הוא שידע שנגנב סוכריות הוא הגנב

חידות למשועממים:
1.איזה צבע נובח?
2. זה שבונה אותו-מוכר אותו. זה שקונה אותו-לא משתמש בו. וזה שמשתמש בו לא רואה אותו , מה זה?
3. בפתח שדרכו חייבים לעבור ניצב שומר שיודע רק לומר לא. מה צריך לומר כדי שכן ייתן לעבור?
4. הם יכולים להרים 100 טון עצים בקלות , אבל חצי שקל לא , מי הם ?
5. יש לי 4 אצבעות ואגודל , אך איני יצור חיי , מי אני ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה