חידות הגיון כדי להפעיל קצת את הראש בימים האלו...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה יכול/ה לשתף פה גם, בחידות/חידודים וכ'ו מה שעולה בדעתכם:
(כתעסוקה לילדים וגם לגדולים)
לא נראה לי שיש מישהו שמתנגד עכשיו לכל תעסוקה שהיא...;) ;)
התחלנו?
אז אני הראשונה-(נראה מי יפתור)

חידה-
הכנעתי מלכים ושרים של מדינות

חיות גדולות וחיות קטנות

כל יצור חי ביכולתי להכניע

ואם טרם הגעתי

אז תכף אגיע

(ולא, זה לא הקורונה, חידה שנוצרה עוד לפני הימים המטורפים האלו...)

הצטננות לא נראה לי מוגדרת בתור מחלה
הצטננות (Common Cold - התקררות, צינון), או בשמה המדעי דלקת חריפה של הלוע העליון והאף (Acute Nasopharyngitis), היא מחלה נגיפית קלה ומידבקת של דרכי הנשימה העליונות (האף, הגרון, בית-הקול וקנה-הנשימה).[1] תסמיניה כוללים, בין השאר: התעטשויות, נזלת, גודש באף, שיעול, גרון צורב, כואב או מלא ליחה, כאב ראש, חום ועייפות. החולים עשויים לחוש גם צמרמורות.

ראובן ושמעון רוצים לדעת מתי היום הולדת של לוי.
  • לוי בשלב ראשון ענה להם נולדתי באחד התאריכים האלו:
ט"ו בניסן, ט"ז בניסן, י"ט בניסן, י"ז באייר, י"ח באייר, י"ד בסיון, ט"ז בסיון, י"ד בתמוז, ט"ו בתמוז ו-י"ז בתמוז.
  • לוי מגלה בשלב שני לראובן בנפרד באיזה חודש נולד ולא את היום.
  • לוי מגלה בשלב שני לשמעון בנפרד באיזה יום בחודש נולד ולא את החודש.

ראובן אז מצהיר «אני לא יודע מתי יום ההולדת של לוי, אבל אני יודע ששמעון גם לא יודע».
שמעון: «בהתחלה לא ידעתי מתי יום ההולדת, ועכשיו אני יודע».
ראובן: «אז גם אני יודע מתי הוא נולד».

מה היום הנכון? ומדוע?

ראובן ושמעון רוצים לדעת מתי היום הולדת של לוי.
  • לוי בשלב ראשון ענה להם נולדתי באחד התאריכים האלו:
ט"ו בניסן, ט"ז בניסן, י"ט בניסן, י"ז באייר, י"ח באייר, י"ד בסיון, ט"ז בסיון, י"ד בתמוז, ט"ו בתמוז ו-י"ז בתמוז.
  • לוי מגלה בשלב שני לראובן בנפרד באיזה חודש נולד ולא את היום.
  • לוי מגלה בשלב שני לשמעון בנפרד באיזה יום בחודש נולד ולא את החודש.

ראובן אז מצהיר «אני לא יודע מתי יום ההולדת של לוי, אבל אני יודע ששמעון גם לא יודע».
שמעון: «בהתחלה לא ידעתי מתי יום ההולדת, ועכשיו אני יודע».
ראובן: «אז גם אני יודע מתי הוא נולד».

מה היום הנכון? ומדוע?
ט"ז בסיון
בהתחלה נשארו חודשים סיון ותמוז, כי רק בהם יש את כל התאריכים פעמיים
ושמעון אמר שהוא יודע סימן שזה לא י"ד כי הוא נמצא בשניהם
אז ראובן אמר שהוא יודע וזה אומר שזה ט"ז סיון כי נשאר רק תאריך אחד בחודש זה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה