חידות הגיון כדי להפעיל קצת את הראש בימים האלו...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה יכול/ה לשתף פה גם, בחידות/חידודים וכ'ו מה שעולה בדעתכם:
(כתעסוקה לילדים וגם לגדולים)
לא נראה לי שיש מישהו שמתנגד עכשיו לכל תעסוקה שהיא...;) ;)
התחלנו?
אז אני הראשונה-(נראה מי יפתור)

חידה-
הכנעתי מלכים ושרים של מדינות

חיות גדולות וחיות קטנות

כל יצור חי ביכולתי להכניע

ואם טרם הגעתי

אז תכף אגיע

(ולא, זה לא הקורונה, חידה שנוצרה עוד לפני הימים המטורפים האלו...)

פתרון חידה 1
התשובה הנכונה היא ב. - מפלס המים יורד! הסבר - כאשר הכדורים עמוסים על הסירה הם דוחים את המים בהתאם למשקלם ולצפיפות המים (= Kg1 לליטר). אולם כאשר הכדורים מושלכים לבריכה הם דוחים מים לפי נפחם. בגלל צפיפות הברזל (7.8) הנפח הנדחה על ידם קטן פי 7.8. לכן מפלס המים ירד.

פתרון חידה 2
האדם הראשון שותה מן הבקבוק לגימה. סוגר אותו. מסמן את קו המים, ואז הופך את הבקבוק ומסמן שוב את קו המים. האדם הראשון לוקח לגימה נוספת וחוזר על הפעולות הנוספות. כאשר שני הקווים מתלכדים - הוא שתה בדיוק את מחצית המים.

פתרון חידה 3
יפורסם בהמשך..

מפלס המים ירד, כי הסירה תהיה יותר קלה ותצוף יותר גבוה.. כן?
פתרון חידה 1
התשובה הנכונה היא ב. - מפלס המים יורד! הסבר - כאשר הכדורים עמוסים על הסירה הם דוחים את המים בהתאם למשקלם ולצפיפות המים (= Kg1 לליטר). אולם כאשר הכדורים מושלכים לבריכה הם דוחים מים לפי נפחם. בגלל צפיפות הברזל (7.8) הנפח הנדחה על ידם קטן פי 7.8. לכן מפלס המים ירד.

הופהה יפה לי!!

חידה 3
בשעשועון ריאליטי למדענים זימן המנחה חלק מן המתחרים והודיע להם כך: "אני מוסר לכם בסוד מוחלט, שמות של חלק מן המתחרים שלכם אשר זכו בפרס. ייתכן ואף אתם בין הזוכים, אך את זאת תצטרכו להסיק לבד. אני אודיע לכולם על מועד חלוקת הפרס, אבל רק אם תדעו בוודאות, שאתם בין הזוכים, אתם מוזמנים להגיע. כמובן שאסור לכם לשוחח זה עם זה".
בערב הראשון הכריז המנחה על חלוקת הפרסים, אך איש לא הגיע לקבל אותם. כך קרה גם בערב השני, וגם בערב השלישי והרביעי - איש לא הגיע. אבל בערב החמישי הגיעו כל הזוכים.
כמה זוכים היו? עם כמה אנשים דיבר המנחה? כמה שמות הוא מסר להם? ואיך ידעו המדענים שהם בין הזוכים?
3 ודיבר עם 2

לא קראתי את כל החידות אז מקוה שלא כתבו את זה כבר...
מצאו את המושג:

1. e abcd

2. חתול,אריה,נשר,חמור
פרה,תרנגול,יונה,שור
צב,סוס,נמר,פינגוין

בהצלחה!!!

לא קראתי את כל החידות אז מקוה שלא כתבו את זה כבר...
מצאו את המושג:

1. e abcd

2. חתול,אריה,נשר,חמור
פרה,תרנגול,יונה,שור
צב,סוס,נמר,פינגוין

בהצלחה!!!
כל האמצעים כשרים

חידות אימוג'י בכל שורה מסתתר חלק מפסוק בתהילים.

נראה אתכם מוצאים את כולם...
*
1. ️️
2. ️
3. ‍♀️
4. ‍ +
5. ️
6. ️
7. +
8.️ ⚒️ + ‍♂️
9.‍ ‍♂️
10. ‍‍‍ + ❌
11.
12. ✂️
13. ️
14.
15.‍♀️♀️
16.
17. ️‍
18. ️
19.
20. ‍‍
21. ⬅️ & ⬅️
22.
23. ❌♂️⌛
( מאת ש & ה א.)

*
1. ️️
2. ️
3. ‍♀
4. ‍ +
5. ️
6. ️
7. +
8.️ ⚒ + ‍♂
9.‍ ‍♂
10. ‍‍‍ + ❌
11.
12. ✂ ️
13. ️
14.
15.‍♀ ‍♀
16.
17. ️‍
18. ️
19.
20. ‍‍
21. ⬅ & ⬅
22.
23. ❌ ‍♂⌛
( מאת ש & ה א.)
לא בכל מספר יש אימוגי, ככה זה?
או שזה לא עלה לכאן

*
1. ️️
2. ️
3. ‍♀
4. ‍ +
5. ️
6. ️
7. +
8.️ ⚒ + ‍♂
9.‍ ‍♂
10. ‍‍‍ + ❌
11.
12. ✂ ️
13. ️
14.
15.‍♀ ‍♀
16.
17. ️‍
18. ️
19.
20. ‍‍
21. ⬅ & ⬅
22.
23. ❌ ‍♂⌛
( מאת ש & ה א.)
לא הבנתי...........

1602543945384.png

מי אני?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה