חידות הגיון כדי להפעיל קצת את הראש בימים האלו...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה יכול/ה לשתף פה גם, בחידות/חידודים וכ'ו מה שעולה בדעתכם:
(כתעסוקה לילדים וגם לגדולים)
לא נראה לי שיש מישהו שמתנגד עכשיו לכל תעסוקה שהיא...;) ;)
התחלנו?
אז אני הראשונה-(נראה מי יפתור)

חידה-
הכנעתי מלכים ושרים של מדינות

חיות גדולות וחיות קטנות

כל יצור חי ביכולתי להכניע

ואם טרם הגעתי

אז תכף אגיע

(ולא, זה לא הקורונה, חידה שנוצרה עוד לפני הימים המטורפים האלו...)

המטרה היא שכולם יסתדרו בצורה שיהיה הבדל בין השחורים ללבנים ללא שיתאמו בניהם כל אחד נכנס ומתמקם
ואין שום דבר בחדר
אני לא בטוח שהבנתי את החידה נכון
א''כ אז זה התשובה
השניים הראשונים נעמדים באופן אקראי ומהשלישי והלאה הם נעמדים בין שני הצבעים (אם יש רק צבע אחד עדיין הם נעמדים בקצה)

א''כ אז זה התשובה
השניים הראשונים נעמדים באופן אקראי ומהשלישי והלאה הם נעמדים בין שני הצבעים (אם יש רק צבע אחד עדיין הם נעמדים בקצה)
אבל הם לא יודעים איזה צבע יש לכל אחד על הראש

המטרה היא שכולם יסתדרו בצורה שיהיה הבדל בין השחורים ללבנים ללא שיתאמו בניהם כל אחד נכנס ומתמקם
ואין שום דבר בחדר
אולי פשוט יעמדו במיקום אקראי
וכך יהיה היכר מובהק בין השחורים ללבנים: צבע הכובע שעל ראשם....

מגניב לא חשבתי על זה!!!
החידה הזו, יש כאלה שקולטים מיד ולא נהנים ממנה, יש כאלה שחושבים רבע שעה ומגיעים לפתרון ויוצאים מרוצים מעצמם, ויש כאלה שחושבים שעתיים וגם אחרי שמסבירים להם בקושי מבינים.
נסו ותראו.

אוקיי עכשיו קראתי שוב זוהי התשובה !!!
צודקים טעות שלי
נו..
אז מה לא הבנת במה שעניתי??
א''כ אז זה התשובה

היי בוקר טוב! או לילה טוב! כל אחד לפי מצבו...
מישהו מוכן בבקשה להסביר לי מה הולך כאן ועל מה עדיין לא ענו בדקות (!!) שלא הייתי כאן?
נראה שכולכם פה באמצע היום...אז בעצם-צהריים טובים!

אוקיי עכשיו קראתי שוב זוהי התשובה !!!
צודקים טעות שלי
עכשיו תורי לא להבין למה טעית...
א נכנס עמד ליד הקיר ב נכנס והוא לא יוגע מה הצבע שיש לו הראש רק מה הצבע שיש לאחר וכו...
חשבתי גם בהתחלה על התשובה של @עוקר הרים ושללתי את עצמי...
הסבר אם אפשר...

היי בוקר טוב! או לילה טוב! כל אחד לפי מצבו...
מישהו מוכן בבקשה להסביר לי מה הולך כאן ועל מה עדיין לא ענו בדקות (!!) שלא הייתי כאן?
נראה שכולכם פה באמצע היום...אז בעצם-צהריים טובים!
פתרנו בינתיים חידות, אבל א"א להרדם בלי הפתרון של התולעת ;)

קודם חידה נוספת שלא ענו לי
המלך החליט לכבוד יום הולדתו לשחרר את 100 האסירים אך היה לו תנאי:
כל האסירים ילבשו כובע או שחור או לבן
כל אחד רואה את של כולם אבל לא את שלו
מי שינחש איזה כובע יש לו יצא ומי שלא .... לא!
כל אחד מגיע לבד למלך ואומר לא איזה צבע יש לו על הראש אבל כולם יכולים לשמוע אותו ואת המלך
הותר לאסירים שני דברים
א: להתיעץ לפני שמקבלים את הכובעים ולא אחרי (אסור לדבר אחרי)
ב: הראשון שיגיע למלך לא משנה אם הוא יאמר את הצבע הנכון שישי לו על הראש או לא הוא יוצא לחופשי
עיזרו לאסירים בהתיעצות איך להצליח שכולם ישתחררו הביתה

עכשיו תורי לא להבין למה טעית...
א נכנס עמד ליד הקיר ב נכנס והוא לא יוגע מה הצבע שיש לו הראש רק מה הצבע שיש לאחר וכו...
חשבתי גם בהתחלה על התשובה של @עוקר הרים ושללתי את עצמי...
הסבר אם אפשר...
למה שללת את עצמך??

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה