חידות הגיון כדי להפעיל קצת את הראש בימים האלו...

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מי שרוצה יכול/ה לשתף פה גם, בחידות/חידודים וכ'ו מה שעולה בדעתכם:
(כתעסוקה לילדים וגם לגדולים)
לא נראה לי שיש מישהו שמתנגד עכשיו לכל תעסוקה שהיא...;) ;)
התחלנו?
אז אני הראשונה-(נראה מי יפתור)

חידה-
הכנעתי מלכים ושרים של מדינות

חיות גדולות וחיות קטנות

כל יצור חי ביכולתי להכניע

ואם טרם הגעתי

אז תכף אגיע

(ולא, זה לא הקורונה, חידה שנוצרה עוד לפני הימים המטורפים האלו...)

לא משנה שמים אחד מול אחד אם זה שווה סימן שהשלישי שונה
איזה שלישי?

שוב פעם:
שקילה ראשונה היא שלש מול שלש
יצא באופן לא שווה
הורדנו מכל צד 2 ביצים, ועכשיו זה שווה. נו איך נדע מה מהשתיים שהורדנו מכל צד, הוא הגדול?

איזה שלישי?

שוב פעם:
שקילה ראשונה היא שלש מול שלש
יצא באופן לא שווה
הורדנו מכל צד 2 ביצים, ועכשיו זה שווה. נו איך נדע מה מהשתיים שהורדנו מכל צד, הוא הגדול?
לא כך אלא לוקחים רק את הצד ששקל יותר ומתוכו לוקחים שנים ושוקלים אחד מול אחד

ניקח מהמדף הראשון 1 מהשני 2 וכן ע''ז הדרך
זה הכיוון....

זה נשמע כיוון ברור אם קיים מדף שלם שהספרים שוקלים בו חצי קילו, (כי אז בודקים כמה חסר) ולא ספר אחד מתוך המאה. אם המשקל הוא בדיוק המשקל שאני מצפה, (כלומר 1+2+3...) איך זה עוזר לדעת איזה ספר מאיזה מדף מהנותרים הוא השונה?

עדיין זה הכיוון?

חידה של החיים: (עד היום אף אחד לא פתר חוץ ממי שידע את התשובה מראש)

אם יש ארון ובו 10 מדפים ובכל מדף 10 ספרים, כל ספר שוקל קילו חוץ מאחד ששוקל חצי קילו . איך במדידה אחת על משקל נדע באיזה מדף נמצא הספר בעל המשקל של חצי קילו ?

שימו לב לשורה הראשונה, עד היום אף אחד לא פתר

Come on guys!
Where is your Jewish mind

אם לא תצליחו לפתור, אני אפרסם את הפיתרון, אבל אני רוצה לראות שאתם מנסים+ לייקים.
אם זה יימתח יותר מידיי בסוף לא יישאר למי לענות

זה נשמע כיוון ברור אם קיים מדף שלם שהספרים שוקלים בו חצי קילו, (כי אז בודקים כמה חסר) ולא ספר אחד מתוך המאה. אם המשקל הוא בדיוק המשקל שאני מצפה, (כלומר 1+2+3...) איך זה עוזר לדעת איזה ספר מאיזה מדף מהנותרים הוא השונה?

עדיין זה הכיוון?
@roni gamzu עדיין זה כיוון?

באהבה לכולם:

היה היתה עיר שחציה שקרנים דרך קבע, וחציה דוברי אמת .
השקרנים היו גרים בחצי עיר ודוברי אמת מתגוררים בחצי השני. והיו אלו הולכים בשכונה של אלו ואלו בשל אלו ומתערבבים זה בזה.
והנה השאלה:
לו אורח בא לבקר בעיר זו ורוצה לדעת באיזה שכונה הוא נמצא, כיצד יגלה זאת ע''י שיעצור את אחד מבני המקום וישאל שאלה אחת בלבד??
בהצלחה לכל הפותרים.

באהבה לכולם:

היה היתה עיר שחציה שקרנים דרך קבע, וחציה דוברי אמת .
השקרנים היו גרים בחצי עיר ודוברי אמת מתגוררים בחצי השני. והיו אלו הולכים בשכונה של אלו ואלו בשל אלו ומתערבבים זה בזה.
והנה השאלה:
לו אורח בא לבקר בעיר זו ורוצה לדעת באיזה שכונה הוא נמצא, כיצד יגלה זאת ע''י שיעצור את אחד מבני המקום וישאל שאלה אחת בלבד??
בהצלחה לכל הפותרים.
לא עונים עד שאין תשובה על החידה הקודמת

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה