כוויות אקונומיקה

• הוסף לסימניות
העלתי פה פעם אשכול כזה.
בשנה שעברה.
אז שוב הייתי חכמה ובעקבות עצתה של מיג, השתמשתי רק בסמרטוט ובלי סקוטש. והתוצאה?
הצילו!!! כוויות אקונומיקה!!!:(
אז לכל אלה שהתכוונו להשתמש בעיצה הזו- זהירות!!!

• הוסף לסימניות
ברור שאקנומיקה גורמת לכוויות. זו חומצה.
ולא קשור לכאן שום סקוצ' או ברייט! (הם אולי מחמירים את המצב!)

• הוסף לסימניות
מי מנקה לפסח בלי כפפות?
שימו כפפות על הידים והכל יסתדר...
יש עוד הרבה חומרים מסוכנים חוץ מאקונומיקה, וגם המים עצמם עושים יובש וגרדת אחרי שימוש רב בהם. אז שימו כפפות ולא יקרה לכם כלום, מנסיון.

• הוסף לסימניות
שמן ויטמין e מרפא את העור פלאים!
אמנם יקר אבל מומלץ מאוד מאוד מנסיון אישי

• הוסף לסימניות
מה יש להשתמש באקונומיקה בכלל?
אמה לכלים מכשירה לפסח.

אני בכלל מנקה כמעט את הכל [חוץ מארונות מטבח] בחומר לניקוי חלונות. יש לו ריח נעים, הוא לא הורס את העור ולא עושה כוויות והוא מתנדף מהר ומשאיר ריח נעים שלא לדבר על כך שמכשיר לפסח.

זה מצויין לארונות בגדים, מקלדת למחשב, עכבר, הכל בעצם.

• הוסף לסימניות
ספריי חלונות זה מנקה אבל לא סטרילי, זה רק מלמעלה.....
אקנומיקה מלבינה, מחטאת ולא דווקא חשוב לערב פסח אלא לכל השנה.

ולגבי הכוויות תלוי איזה סוג של אקונמיקה
אני משתמשת בסנו ג'אבל לימון בלי כפפות ואין שום תופעות לוואי,

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;549700:
אני בכלל מנקה כמעט את הכל [חוץ מארונות מטבח] בחומר לניקוי חלונות. יש לו ריח נעים, הוא לא הורס את העור ולא עושה כוויות והוא מתנדף מהר ומשאיר ריח נעים שלא לדבר על כך שמכשיר לפסח.
ריח נעים? למה, רק לי זה גורם לשיעול נורא אם אין חלון פתוח באזור?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;549707:
אקונומיקה גורמת נזקים מצטברים לדרכי הנשימה. (גם אדי הכלור בבריכה.)
נכתב ע"י דקל;549623:
ברור שאקנומיקה גורמת לכוויות. זו חומצה.
אקונומיקה היא חומר בסיסי ולכן הסיכון שבשילוב עם חומצה (סנט מוריץ למשל). אני מכירה מישהי שהגיעה לטיפול נמרץ בעקבות הרעיון הקטלני הנ''ל.

ועם זאת מי יכול בלעדיה: קערה מלאה על השיש, וכל הפלסטיקים, כוסות הזכוכית והקריסטלים עוברים את טבילת האש שלהם ויוצאים כמו חדשים.

אגב את האקונומיקה כחומר הלבנה גילה איזה יהודי ירושלמי לפני מאה שנה ונתן לה את שמה על שם החסכון שהיא חוסכת בחומרי ניקוי. משם זה פרץ לכל העולם. כך שקצת כבוד...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סתם;549704:
ספריי חלונות זה מנקה אבל לא סטרילי, זה רק מלמעלה.....
אקנומיקה מלבינה, מחטאת ולא דווקא חשוב לערב פסח אלא לכל השנה.

ולגבי הכוויות תלוי איזה סוג של אקונמיקה
אני משתמשת בסנו ג'אבל לימון בלי כפפות ואין שום תופעות לוואי,

בספריי לחלונות יש אלכוהול שמחטא בין היתר וגורם להתיבשות מהירה [וגם חומץ למי שרוצה לייצר חומר לניקוי חלונות לבד].
אז מה באקונומיקה יותר סטרילי מספריי לחלונות?

יש מקומות שאי אפשר לנקות עם ספריי לחלונות כמו ארונות מטבח ואני משפשפת עם לופה וסבון אמה לכלים רגיל.

סה"כ הרעיון מאחורי הניקוי הוא להכשיר, לא למות.
ואקונומיקה גורמת לצרות צרורות לא רק בדרכי הנשימה.
זו חומצה. גם החומר לניקוי תנורים. צריך מאד להזהר בזה.
אחר כך מגיעים לסדר חלשים וחולים ולא מבינים למה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י red;549707:

כי יש בו אלכוהול.
מה הבעיה להשאיר חלונות פתוחים?
אחרי שהוא מתנדף [והוא מתייבש מאד מהר בגלל האלכוהול] הוא משאיר ריח נעים, לא חונק כמו אקונומיקה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י agav;549715:
אקונומיקה היא חומר בסיסי ולכן הסיכון שבשילוב עם חומצה (סנט מוריץ למשל). אני מכירה מישהי שהגיעה לטיפול נמרץ בעקבות הרעיון הקטלני הנ''ל.

QUOTE]

עד כמה שלי ידוע- בסיס מנטרל חומצה, וכן להפך. כנראה אקונומיקה היא בכל זאת סוג של חומצה שבשילוב עם חומצה אחרת---
שה' ישמור.

• הוסף לסימניות
1. אקנומיקה היא בסיסית!
שילוב של בסיס עם חומצה יוצר ראקציה כימית שעלולה להיות מסוכנת ולעלות אדים רעילים מאד!
עד שהראקציה דועכת ואז אכן נותר חומר עבמ"י שאכן אינו בסיס או חומצה אלא נייטרלי.

אושר, את כנראה סובלת מאקנומיקה ומרגישות יתר, להרבה בנ"א שאינם סובלים במיוחד מאקנומיקה העצה שלא לעבוד עם סקוצ' ואקנומיקה ביחד עזרה מאד!

• הוסף לסימניות
אני גם די אלרגית לאקונומיקה, לכן מצאתי איפה שאפשר פתרונות אחרים.
בכל אופן אקונומיקה עד כמה שידוע לי היא חומצה. זה מה שזכור לי מזה. אז למה הכוונה בבסיסית?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;549910:
אני גם די אלרגית לאקונומיקה, לכן מצאתי איפה שאפשר פתרונות אחרים.
בכל אופן אקונומיקה עד כמה שידוע לי היא חומצה. זה מה שזכור לי מזה. אז למה הכוונה בבסיסית?

אקנומיקה היא בסיס ולא חומצה.

• הוסף לסימניות
בגלל הראקציה שנוצרת מצרוף חומרים,
כאשר חלילה יש ארוע של פגיעה, אין לתת את המנטרל אלא רק לדלל בהרב מים.

• הוסף לסימניות
לא יודעת מה יש לכם מאקנומיקה אבל אצלי כמעט כל הפסח זה פנטסטיק- הרבה יותר ידידותי ומחטא לא פחות... הכיורים זה "רם/רן/סנוX" באופן יומיומי ובאופן נקיוני זה... סנו 00 שעושה עבודה טובה בשניות
האקנומיקה כמעט לא בשימוש... הרם מלבין לא פחות ממנה את הכיורים אמבטיות וכמעט הכל...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גינגית;549700:
מה יש להשתמש באקונומיקה בכלל?
אמה לכלים מכשירה לפסח.

זה מצויין לארונות בגדים, מקלדת למחשב, עכבר, הכל בעצם.

לא רק פסח, אקנומיקה היא אנטיבקטריאלית, לדעתי לא מספיק אמה לנקות מחיידקים. (למשל כלים שבאים במגע עם עוף לא מבושל וכו') חוץ מזה כלים סניטרים מתנקים הכי טוב באקנומיקה.

• הוסף לסימניות
לתמנתי -

לנקות לפסח לא מתחיל ונגמר בחלונות וארונות מטבח...
מה עם מקרר, תנור, שולחנות כסאות, ועוד אין ספור דברים!?

פעם בשנה לפחות מומלץ לנקות עם חומר חיטוי, לאו דוקא אקונומיקה, יש היום בלי סוף חומרים...
זה משאיר ריענון לאורך זמן.

• הוסף לסימניות
נראה לי שאלכוהול מחטא לא?
לפחות משתמשים בזה לחטא פצעים.
יש את זה בחומר לניקוי חלונות אבל לא הייתי מכניסה זאת למקרר.

יש דברים שאין ברירה ומנקים עם אקונומיקה [כמו כוסות זכוכית למשל], אבל תנור, שולחנות ומקרר זה לא אחד מהם. תנור אם כבר, משתמשים במסיר שומנים של סנו [שהוא גרוע כמו אקונומיקה אבל יותר מתאים לתפקיד], ולמקרר לא כדאי במילא להשתמש באקונומיקה כי הריח נדבק וקשה להתפטר מזה.

בכלל, לא מומלץ להשתמש במקרר בחומרי ניקוי שמשאירים ריח. קשה להתפטר מזה וזה נדבק אחר כך למאכלים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה