עזרה כוורת דבורים כחול-תכלת

• הוסף לסימניות
חזרתי היום מהעבודה, אחרי בוקר עמוס במיוחד, הרבה טלפונים, הזמנות של ספקים ועבודה מול לקוחות. אני עולה על האוטובוס ומיד התחרטתי על הצעד הזה, אבל מה לעשות ואני צריכה איכשהוא להגיע הביתה?!
כשירדתי מהאוטובוס המיגרנה כבר היתה בעיצומה, כי מה שהיה באוטובוס יכול ללמד כל כוורת דבורים היאך צריך לזמזם; כיתה שלמה (אולי אפילו 2) של בנות סמינר, מדברות, צוחקות (כבר לא מדברת על המקום שתפסו לנשים מבוגרות ובמצב מיוחד בלי להניד עפעף), וממש גורמות לכאב ראש. אם הנהג היה עוצר ומוריד אותן הייתי מבינה אותו לגמרי.
ולמה אני כותבת את האשכול הזה? אם אמא אחת תתפוס שיחה עם בת הסמינר שלה היום ותסביר לה כיצד צריך להתנהג באוטובוס והבת הזו נסיעה הבאה תשתוק קצת יותר ואף תשתיק את חברותיה ותמנע מאישה אחת את כאב הראש הצפוי, והיה זה שכרי...

• הוסף לסימניות
חזרתי היום מהעבודה, אחרי בוקר עמוס במיוחד, הרבה טלפונים, הזמנות של ספקים ועבודה מול לקוחות. אני עולה על האוטובוס ומיד התחרטתי על הצעד הזה, אבל מה לעשות ואני צריכה איכשהוא להגיע הביתה?!
כשירדתי מהאוטובוס המיגרנה כבר היתה בעיצומה, כי מה שהיה באוטובוס יכול ללמד כל כוורת דבורים היאך צריך לזמזם; כיתה שלמה (אולי אפילו 2) של בנות סמינר, מדברות, צוחקות (כבר לא מדברת על המקום שתפסו לנשים מבוגרות ובמצב מיוחד בלי להניד עפעף), וממש גורמות לכאב ראש. אם הנהג היה עוצר ומוריד אותן הייתי מבינה אותו לגמרי.
ולמה אני כותבת את האשכול הזה? אם אמא אחת תתפוס שיחה עם בת הסמינר שלה היום ותסביר לה כיצד צריך להתנהג באוטובוס והבת הזו נסיעה הבאה תשתוק קצת יותר ואף תשתיק את חברותיה ותמנע מאישה אחת את כאב הראש הצפוי, והיה זה שכרי...
למה?
למה לא לקרוא או להבחין דווקא בתיאורים האחרים?
של ילדות שעומדות נסיעה שלמה בצפון- כדי שמבוגרת תשב, למרות שעלתה אחריהן, של נערות שיושבות בחן בספסלים האחוריים ואומרת תהילים, או אפילו מפטפטות בעדינות כובשת.
תמיד אפשר לראות חורים ושחור, ואף אחד לא מושלם, אבל רק לכי תשווי את התכלת הענוג הזה לשכונת הכושים או אפילו לסתם שכונה חילונית טיפוסית לעוסת מסטיקים.
מה שצריך לשנות - ייעשה, אבל הגישה - צריכה להיות אחרת!

• הוסף לסימניות
מה שצריך לשנות - ייעשה, אבל הגישה - צריכה להיות אחרת!
איך הדברים ישתנו אם לא ניתן להם יחס? ברור שאני לא מתחילה להשוות את ההתנהגות של בנותינו ובנינו לאלו שבחוץ, כי אין פה בכלל מקום להשוואה. ברור שההתנהגות שלהם שונה לגמרי. אבל דווקא בגלל שהן בנות בית יעקב הייתי מצפה מהן ליותר התחשבות בנוסעים האחרים ולהתנהגות עדינה ומתחשבת יותר, וזה כואב לראות שזה החינוך של היום (למה???) וברור ומובן שיש הרבה שמתנהגים אחרת, אבל לא עליהם באתי לדבר, אלא להעיר את תשומת לב הציבור למה שצריך תיקון.
גם אנחנו בתור בחורות סמינר עשינו דרכנו כל יום הלוך וחזור באוטובוס, וידענו שהאוטובוס הוא מקום ציבורי ולא מתנהגים בו כפי שמתנהגים בטיול שנתי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה