חם מהתנור כולם מדברים על ChatGPT... אבל פספסתם את המהפכה האמיתית של גוגל!

• הוסף לסימניות
בשבועות האחרונים דיברו הרבה על יכולת יצירת התמונות החדשה בצ'אט GPT
אך נראה שעדכון משמעותי אחר נותר בצל:

שחרור ג'מיני 2.5 פרו על ידי גוגל.

זהו מודל חכם במיוחד, למעשה החכם ביותר בשוק היום:
  • הוא מסוגל לנתח מיליון טוקנים בבת אחת
  • לעבד טקסט, וידאו ואודיו
  • הוא טוב בתכנות, בשפות, ביצירת סיפורים, ובעצם במה לא?!
  • והכל לגמרי בחינם!

אחד הדברים המעניינים ביותר שגיליתי במודל החדש, הוא היכולת שלו לתמלל שיעורים ושירים בצורה יוצאת מן הכלל.
זו התקדמות משמעותית כי רוב המודלים עד היום התקשו בתמלול שירים בגלל המוזיקה ברקע, ובפרט התקשו עם שיעורי תורה שכוללים ארמית והגייה אשכנזית.

ג'מיני 2.5 פרו מציג יכולות חדשות ומדהימות בתחום!

מכיוון שהוא בחינם, יצרתי איתו מערכת אוטומטית חדשה, שהגשימה לי חלום קטן.

מערכת שיוצרת כתוביות באנגלית ובעברית לשירים נוסטלגיים מוכרים!

התחלתי עם קלאסיקות כמו:
  • Daddy Dear (אבא יקר) של מרדכי בן דוד
  • Neshomele (נשמל'ה) של מרדכי בן דוד עם אייבי רוטנברג
  • Father Don't Cry (אבא אל תבכה) של אברהם פריד
  • Miracles (ניסים) של מרדכי בן דוד

את האמת? הופתעתי לגלות אלו שירים מדהימים ומרגשים קיימים ממש מתחת לאף שלנו...
הרווח הוא כפול, גם גילוי של שירים חדשים ישנים, וגם שיפור האנגלית שלכם בצורה חוויתית ומהנה!

1744040962812.png

לעת עתה העליתי מספר שירים בודדים לערוץ היוטיוב, ואם יהיה ביקוש אעלה עוד בעז"ה.
מעוניינים בשיר מסויים? אשמח להיענות לכל הצעה שתעלו כאן בשרשור!

• הוסף לסימניות
אני לא עברתי על כל הפונקציות החדשות שלו אבל יש גם אפשרות לעלות קובץ טקסט והוא יוצר לך ממנו פודקאסט

ממש , כלומר שני אנשים (שנשמעים ריאליסטים לחלוטין) ממש דנים במה שכתוב בטקסט הם ממש מסכמים מה יוצא

מהטקסט אבל כרגע זה רק באנגלית (ניתן לעלות טקסט בעברית אבל הפודקאסט עדיין יהיה באנגלית)

• הוסף לסימניות
בעיקרון יש לג'מיני גם אפשרות של יצירת תמונות מובנות (כמו בצ'אט GPT) אבל זה עדיין בגרסת בטא ובאיכות לא משהו
מה זאת אומרת? אני משתמש בזה כל הזמן ויש לזה אחלה איכות (וכמעט ללא הגבלה)

• הוסף לסימניות
לא קרוב לאיכות של GPT 4o
יכול להיות(לא מסכים עם האמירה לא קרוב כי יש לו איכות מעולה )

יש כמה דברים שהופכים אותו ליותר אפקטיבי א' כמו שציינתי כמות תמונות מכובדת מאד (ממש קשה להגיע

לכמות היומית )ב' מהירות יצירת התמונה בgpt לוקח לו הרבה זמן יחסית ובgemini תוך מספר שניות יש לך תמונה

• הוסף לסימניות
יכול להיות(לא מסכים עם האמירה לא קרוב כי יש לו איכות מעולה )

יש כמה דברים שהופכים אותו ליותר אפקטיבי א' כמו שציינתי כמות תמונות מכובדת מאד (ממש קשה להגיע

לכמות היומית )ב' מהירות יצירת התמונה בgpt לוקח לו הרבה זמן יחסית ובgemini תוך מספר שניות יש לך תמונה
השוואה בין שני המודלים באותו פרומפט

gpt gemini
Uploaded image
1744053492495.png

• הוסף לסימניות
אני לא מדבר על המודל באתר https://gemini.google.com
זה למעשה מודל חיצוני שג'מיני שולח לו פרומפט

אני מדבר על יצירת תמונות שמשולבת בתוך ג'מיני עצמו, כמו תכונת יצירת התמונות החדשה של GPT.
זה זמין כרגע רק ב-AI STUDIO ולא באתר הרגיל

• הוסף לסימניות
רשמת
אחד הדברים המעניינים ביותר שגיליתי במודל החדש, הוא היכולת שלו לתמלל שיעורים ושירים בצורה יוצאת מן הכלל.
איזה סוג קובץ העלת כי אני לא מצליחה להעלות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה