לא נראה לי...שמעתי ששמן קוקוס מאוד יעיל להורדת כולסטרול...
אמרה לי את זה אחת שמוכרת שמן קוקוס באם וילד, שאלתי אותה למה זה טוב חוץ מנשים מניקות, אז היא אמרה שזה מוריד כולסטרול, לא יודעת כמה היא מקצועית בתחום..לא נראה לי...
אני חושבת שזה בא מזה ששמן קוקוס משמש כתחליף למרגרינה שהיא אם כל הכולסטרולים..
שימי לב שהריון ערכי הכולסטרול עולים, ורק לאחר הלידה חוזרים לתקינותם בס"ד.
אם הורדת מרגרינה מה החידוש, מרגרינה זה הרעל הכי איומה בתזונה, לא יאומן שאנשים עדיין משתמשים בזה, פשוט מוכנים למות טרם עת בשביל תאווה.לא יודעת מה המחקרים אומרים.
יכולה לומר לך מה הנסיון האישי שלי, שחור על גבי לבן של בדיקות דם בקופ"ח:
הוספתי שמן קוקוס לתזונה, המרתי אותה במטבח במקום כל מה שיכולתי. מרגרינה (כמובן!) ושמן רגיל (אפשר בעצם בהכל, חוץ ממה שנאכל קר, כסלטים קרים וכיו"ב - כי הוא נקרש)
זה היה השינוי היחיד שעשיתי בתזונה, ותוך שלושה חודשים ערכי הכולסטרול מטובים, השתנו לטובים מאד ומצויינים!!
כנ"ל, תקופה שגם בנוסף, הרביתי בגבינה צהובה ושמנית (כמות הפחמימות בהם מעטה מאד. והייתי צריכה להמעיט.) תוצאות הכולסטרול הפכו למצויינות!
הרבה בריאות!
אז האמת היא, שזה גם מה שהמחקרים אומרים.לא יודעת מה המחקרים אומרים.
יכולה לומר לך מה הנסיון האישי שלי, שחור על גבי לבן של בדיקות דם בקופ"ח:
הוספתי שמן קוקוס לתזונה, המרתי אותה במטבח במקום כל מה שיכולתי. מרגרינה (כמובן!) ושמן רגיל (אפשר בעצם בהכל, חוץ ממה שנאכל קר, כסלטים קרים וכיו"ב - כי הוא נקרש)
זה היה השינוי היחיד שעשיתי בתזונה, ותוך שלושה חודשים ערכי הכולסטרול מטובים, השתנו לטובים מאד ומצויינים!!
כנ"ל, תקופה שגם בנוסף, הרביתי בגבינה צהובה ושמנית (כמות הפחמימות בהם מעטה מאד. והייתי צריכה להמעיט.) תוצאות הכולסטרול הפכו למצויינות!
הרבה בריאות!
זה נכון שהפחתה קטנה בשומן רווי לא מוריד כולסטרול, אבל הפחתה קיצונית כמו דיאטה טבעונית מורידה ועוד איך, אני חושב שרוב המחקרים השוו בין צורכים הרבה שומן לצורכים פחות ולא בין טבעונים ללא טבעונים.אז האמת היא, שזה גם מה שהמחקרים אומרים.
לאחר שנים שהשומן רווי היה ה"חשוד" העיקרי בערכי כולסטרול גבוהים, מתברר יותר ויותר שהגורם הוא אחוז הפחמימות הגבוה (מאד) בתזונה, ולא השומן רווי, שדווקא חשוב לגוף.
בהמלצות של איגוד הקרדיולוגים מ2015 שניתן לראות בקישור הזהhttp://his-files.com/pdf/המלצות סופי מתוקן 4.6.15.pdf אפשר לראות סיכום של סקירות רבות ממחקרים.
בעמוד 12 : במטה אנאליזה נוספת, של 21 מחקרי עוקבה במניעה שניונית, במשך מעקב של 23-5 שנים אחר 242,342 משתתפים, צריכת שומן רווי לא נמצאה קשורה לסיכון מוגבר למחלות לב, שבץ מוחי או מחלות קרדיוואסקולריות. החוקרים ציינו כי מסתמנת הטיה לרעת כיוון הימנעות מפרסום מחקרים בהם לא נמצא קשר בין צריכת שומן רווי למחלות לב.
וביחס לגבינה צהובה וגבינות שמנות בכלל עמוד 43:
ראיות עדכניות אינן תומכות בקשר בין סך הצריכה של חומצות שומן רוויות ומחלות קרדיוואסקולריות , ומעלות את הצורך להפריד בין סוגים שונים של חומצות השומן הללו ומקורותיהן השונים במזון . נראה, כי לא רק שחומצות השומן הרוויות במוצרי החלב אינן קשורות לסיכון קרדיוואסקולרי מוגבר, אלא שההרכב המיוחד, המכיל בעיקר חומצות שומן קצרות שרשרת וחומצה סטיארית עשוי אף להפחית את הסיכון הקרדיאלי.
למסקנה, בהפחתת הפחמימות, ובמעבר לפחמימות טובות יותר שלא משבשות את רמת הסוכר בדם, יחד עם הוספה של חלבון ושומן מן החי אפשר לשפר את ערכי הכולסטרול.
נ.ב. יש גם ויטמינים ומינרלים שיעילותם להפחתת כולסטרול לא נופלת מהתרופות, ואף נמצאים בהמלצות הרשמיות של ארגוני הבריאות העולמיים.
אם הורדת מרגרינה מה החידוש, מרגרינה זה הרעל הכי איומה בתזונה, לא יאומן שאנשים עדיין משתמשים בזה, פשוט מוכנים למות טרם עת בשביל תאווה.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים