כונן חיצוני

• הוסף לסימניות
אם אפשר בבקשה המלצות מבעלי נסיון לכונן חיצוני 1TB
חזק מהיר ואיכותי
(חברה? דגם מסוים? חנות מסוימת?)

• הוסף לסימניות
חזק מהיר ואיכותי
אני משתמש עם הכונן הזה של טושיבה:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=900407

אני מוכר אותו ב-269 ש"ח.

יש קשיחים יותר זולים עם הגנה, כפי שהביאו קודם. שימו לב, הדיסק שאני הבאתי אין לו הגנה של סיליקון, כך שתצטרכו לרכוש לו נרתיק טוב או משהו בנוסף לדיסק.

• הוסף לסימניות
חזק מהיר ואיכותי
טרסקנד דיסק מוקשח
יש לי אותו הרבה זמן ומרוצה עד הגג
הדיסק בתוך המארז הוא של וינסטון דיגיטל
והחיבור הוא USB 3מהיר
מחיר 250 ש''ח כולל משלוח
https://ksp.co.il/?uin=23568&select=.1033..146..148.
נ.ב. לחבר היה בעיית תוכנה איתו והם לקחו אחריות והחליפו במקום.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
כופר הכל

לא ראיתי שהדיסקים ה"מוגנים" מתקלקלים פחות .
מגיעים אלי 4-5 לשבוע לפחות.

• הוסף לסימניות
כופר הכל

לא ראיתי שהדיסקים ה"מוגנים" מתקלקלים פחות .
מגיעים אלי 4-5 לשבוע לפחות.
מנפילות כנראה פחות.
אין לי אינדקציה מדויקת. אבל גם אצלי מונח כרגע דיסק קשיח מוגן טרנסנד עם בעיה.

• הוסף לסימניות
שום הארדיסק חיצוני לא באמת עמיד ב100 אחוז

לי עצמי היה דיסק ששמרתי עליו בצמר גפן

רק גיבוי פעם בשבוע ותו לא מידי

והתחיל בוט סקטורים בקצב מפחיד

יחסית לקופסאות הפשוטות שיש

המוגן יותר טוב

תלוי גם כמובן על איזה דיסק פנימי נפלת .....

• הוסף לסימניות
גם אני הק' מסכים
אחרי שהמומחים כבר הסכימו בדבר

אני אסביר

היצרנים הקטנים , דהיינו SP ו ADATA וכדו , לא מייצרים כוננים , להבדיל מ WD , SEAGATE או טושיבה (שזה בעצם כל היצרנים בעולם)

הם קונים כוננים רגילים , עם חיבור SATA ומכניסים לתוך קופסאות רגילות שלהם. מתח הרווחים שלהם הרבה יותר קטן , לכן הם צריכים לבדל את עצמם מבחינה שיווקית כדי שיוכלו להיות עדיין משתלמים.
לכן הם המציאו את כל ה"מגנים"הללו. ואילו היצרנים האמיתיים , כל ה-3 לא משווקים דיסקים באריזות כאלה.

עכשיו לחלק הטכני,
הייתי ב WEBIAR של ACE LAB (החברה שמייצרת את PC3000 , שזה הלחם והחמאה של חברות השחזורים)
והמרצה שם טען , שב3-4 שני האחרונות , הדיסקים שהיצרנים הגדולים שמים בתוך המארזים שונים בהרבה פרטים מבחינה מכנית מהדיסקים הרגילים שנמצאים בתוך ניידים. הם לכן גם פחות מהירים , אבל הרבה יותר עמידים לתקלות.
לעומת הדיסקים שהיצרנים הקטנים (כמו SP וכדו) קונים מיצרני הדיסקים שהם בעצם דיסקים של מחשב נייד לכל דבר.

הוא טען עוד, שההגנה שגומי או סיליקון נותן היא מה שנקרא הגנת IMPACT, דהיינו מפזרת את האנרגיה הקינטית על יותר שטח בגלל האלסטיות של החומר.
ואילו הנזק שנגרם למע הדיסק הוא מצד ה VIBRATION והחלוקה שלו ליותר שטח לא מעלה ולא מורידה , סהכ האנרגיה שהדיסק יספוג בכללותו זהה עם גומי או בלעדיו.

אני אסביר , אם היה מודבר בכוס זכוכית , גומי היה עוזר , כי הוא מפזר את האנרגיה על הרבה יותר שטח ,ומה ששובר את הזכוכית הוא המכה המרוכזת, אבל בדיסק קשיח הטלטול הוא המזיק , ולכן אין שום משמעות על כמה שטח זה מתפזר.

זה הסיבה שזה רק מקדם שיווקי נטו.

מקווה שהבינו.

• הוסף לסימניות
אחרי שהמומחים כבר הסכימו בדבר

אני אסביר

היצרנים הקטנים , דהיינו SP ו ADATA וכדו , לא מייצרים כוננים , להבדיל מ WD , SEAGATE או טושיבה (שזה בעצם כל היצרנים בעולם)

הם קונים כוננים רגילים , עם חיבור SATA ומכניסים לתוך קופסאות רגילות שלהם. מתח הרווחים שלהם הרבה יותר קטן , לכן הם צריכים לבדל את עצמם מבחינה שיווקית כדי שיוכלו להיות עדיין משתלמים.
לכן הם המציאו את כל ה"מגנים"הללו. ואילו היצרנים האמיתיים , כל ה-3 לא משווקים דיסקים באריזות כאלה.

עכשיו לחלק הטכני,
הייתי ב WEBIAR של ACE LAB (החברה שמייצרת את PC3000 , שזה הלחם והחמאה של חברות השחזורים)
והמרצה שם טען , שב3-4 שני האחרונות , הדיסקים שהיצרנים הגדולים שמים בתוך המארזים שונים בהרבה פרטים מבחינה מכנית מהדיסקים הרגילים שנמצאים בתוך ניידים. הם לכן גם פחות מהירים , אבל הרבה יותר עמידים לתקלות.
לעומת הדיסקים שהיצרנים הקטנים (כמו SP וכדו) קונים מיצרני הדיסקים שהם בעצם דיסקים של מחשב נייד לכל דבר.

הוא טען עוד, שההגנה שגומי או סיליקון נותן היא מה שנקרא הגנת IMPACT, דהיינו מפזרת את האנרגיה הקינטית על יותר שטח בגלל האלסטיות של החומר.
ואילו הנזק שנגרם למע הדיסק הוא מצד ה VIBRATION והחלוקה שלו ליותר שטח לא מעלה ולא מורידה , סהכ האנרגיה שהדיסק יספוג בכללותו זהה עם גומי או בלעדיו.

אני אסביר , אם היה מודבר בכוס זכוכית , גומי היה עוזר , כי הוא מפזר את האנרגיה על הרבה יותר שטח ,ומה ששובר את הזכוכית הוא המכה המרוכזת, אבל בדיסק קשיח הטלטול הוא המזיק , ולכן אין שום משמעות על כמה שטח זה מתפזר.

זה הסיבה שזה רק מקדם שיווקי נטו.

מקווה שהבינו.

תודה על ההסבר המפורט
לשיטתך עדיף לקנות WD ללא הגנה מאשר חברה אחרת עם הגנה גם שזה אותו מחיר?

וגם האחריות על הטרנסקנד לדוגמא 3 שנים ועל הWD שנתיים...

כלומר הדיסקים בWD הרגילים יותר עמידים מהאלו בקופסאות למיניהם?

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@bris הסיפור מעניין, אבל אם תוכל לאמת אותו, נשמח:
האם הדגם של הדיסק שמונח בקופסה של יצרני הדיסקים, שונה מהדגם של יצרני צד ג'?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה