כותבים להכנס עם י' = להיכנס?

• הוסף לסימניות
תמיד הורגלתי לכתוב בלי י' אבל המחשב תמיד מסמן שזה שגיאה

• הוסף לסימניות
אם יש תנועה באות שאחרי החיריק, כמו במקרה הזה [שהכ' מנוקדת בפתח] כותבים חיריק מלא. להיכנס.
אם אין תנועה באות שאחרי החיריק, כלומר היא מנוקדת בשווא, כותבים בחיריק חסר. מלחמה.

• הוסף לסימניות

אם יש תנועה באות שאחרי החיריק, כמו במקרה הזה [שהכ' מנוקדת בפתח] כותבים חיריק מלא. להיכנס.
אם אין תנועה באות שאחרי החיריק, כלומר היא מנוקדת בשווא, כותבים בחיריק חסר. מלחמה.
מה שכתב @בעל בעמיו הוא החלטה של האקדמיה לגבי הכתיב ללא ניקוד התקֵפה בשלב זה (מה יקרה בעוד עשרים שנה? אם נזכה ונחיה - נראה); אם אינך מוטרד מזה - בהשמטת היו"ד אינך עובר על כללי לשוה"ק...

• הוסף לסימניות
אני הייתי מחלק זאת כך, בספרים תורניים עדיף לכתוב 'להכנס' בלי י'
בספרים כללים לכתוב עם.

ומ"מ לענ"ד אין בזה כ"כ נפ"מ. בדר"כ אם אני יראה ספר שכתב עם י' אני לא אתקן אותו, אא"כ כבר כתב פעם ככה ופעם ככה, שאז יש צורך לשמור על אחידות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה