- הוסף לסימניות
הכנתי כבר פעמיים את העוגה
יצאה רכה ומושלמת
תודה רבה על המתכון
אשמח לעוד מתכונים מוצלחים
בעז"ה
תקופה קצת עמוסה....
הכנתי כבר פעמיים את העוגה
יצאה רכה ומושלמת
תודה רבה על המתכון
אשמח לעוד מתכונים מוצלחים
נראה טוב, מאחר והילדים לא אוהבים טעם קפה, נראה לך שיך להמיר בקקאו ?מה שהבטחתי-חיבת לקיים.
היא רכה, מושלמת, גבוהה, משביעה אפילו! ללא מרגרינה\חמאה, ופשוט מענגת.
במקור היא בתבנית מאפינס, שיניתי קצת לצרכיי
לתבנית תנור גדולה
מידות: כוס חד"פ של 180 מ"ל.
חומרים:
8 ביצים
4 כוסות סוכר
2 כוסות שמן
2 כפות ת. ווניל משובחת
2 כוסות מים
2 א. אפיה
6 כוסות קמח
לערבב ולשפוך לתבנית ח"פ גדולה מרופדת בנייר אפיה
להשאיר בצד כ-4 כפות מהבלילה (אני משאירה כ-10 כפות)ולהוסיף להן:
4 כפות סוכר
2 כפות קפה נמס מומסות ב-2 כפות מים חמים
לערבב, לשפוך על העוגה בפסים ולשייש.
קראמבל:
2\1 כוס שמן
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
לערבב בידיים עד ליצירת פירורים,
לפזר על העוגה
לאפות על 180 מע' כחצי שעה.
אחרי שאפויה ועודנה חמה להכין זיגוג ולשפוך:
חב' א. סוכר
2 כפות שמן
1 כפית קפה נמס מומסת ב-4 כפות מים חמים
לערבב הכל ול"קשקש" על העוגה יצירות פריסטייל.
אז הנה היא, שלא היה לי כח לעצב, כי אני לא מכינה דברים יפים מידי לצילום, אולי היא לא הכי יפה בכיתה, אבל הכי כובשת וחכמה...צפה בקובץ המצורף 678261צפה בקובץ המצורף 678262
הסוכר, מעבר להיותו ממתיק הוא גם אחראי על המרקם, כלומר שאם הורדת ממנו, יש מצב שהעוגה איבדה מעסיסיותה ולא רק ממתיקותה.
אני הכנתי מספר פעמים בשבוע האחרון כולל מקמח 100% /80%/לבן, ותמיד יצא מוצלח מאוד!
כשאת ממיסה את הקפה לשייש, תשימי טיפה יותר מים ממה שבמתכון, ככה התערובת תצא קצת יותר נוזלית ותחדור לעוגה ולא תישאר רק מלמעלה.
תנסי שוב, שווה לך!
כבר שלחתי כאן תמונה באשכול בשבוע שעבר, אבל כאן יש לי מיום שישי האחרון.
הכנתי באינגלישקייקים עוגות נמוכות .(רציתי מלכתחילה)
נראה טוב, מאחר והילדים לא אוהבים טעם קפה, נראה לך שיך להמיר בקקאו ?
גם לי יצא עם טעם של ביצים.הכנתי השבת
יצא לי עם טעם של ביצים
טוב, אצלי עוגות שצורכות ערבוב, לא הולכות לי מי יודע מה
או שלא הבנתי את המתכון.
גם לי יצא עם טעם של ביצים.
מעניין למה.
@photos by h
סליחה על השאלה
תבנית גדולה של תנור את מתכוונת לתבניות שמגיעות עם התנור או לתבנית אלומניום גדולה?
תודה!
השתמשתי דוקא בגודל Mאני מכינה אותה המון!
מעולם לא קיבלה טעם של ביצים,
משתמשת אולי בגודל XL? אני הכנתי בגדלים M או L מעולם לא נתקלתי בבעיה-ואני רגישה לטעם של ביצים (בפסח אוכלת עוגות על בסיס ביצים רק עם אף סתום, בגלידות-לא נוגעת בכלל בגלל הביצים)
כמה הורדת בסוכר?הכנתי השבוע. היה שווה. עוגה מקסימה וכיף שיוצא כמות גדולה.
כמובן הורדתי בסוכר ועדיין היה מצוין
אני עשיתי באמצעהיאשמח לתשובה במהרה
הרגע הכנסתי את העוגה לתנור
והתלבטתי באיזה מיקום כדאי..
יש 3 שלבים
למטה אמצע ולמעלה
'מה מומלץ?
תודה!!
היאשמח לתשובה במהרה
הרגע הכנסתי את העוגה לתנור
והתלבטתי באיזה מיקום כדאי..
יש 3 שלבים
למטה אמצע ולמעלה
'מה מומלץ?
תודה!!
תודה לך!!!פעם הבאה תצטטי אותי או תתייגי אותי ואבוא בריצה
אבל נכון, תמיד אופה על האמצע, בחיים לא למטה או למעלה...
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים