כיוון המיטות ביחידה להשכרה

• הוסף לסימניות
אני הקפדתי מאוד, גם בדירות שכורות.
וכל המחמיר תבו א עליו הברכה

• הוסף לסימניות
מנסיון, חובה להקפיד על כיוונים ועל מרווח מספיק בין המיטות. (ישנם חסידויות שונות שדורשות רווח נרחב יותר מעיקר ההלכה).
היו לי כמה וכמה שלא רצו לשכור את היחידת דיור שלנו (שלבינתיים כבר אינה עומדת להשכרה) בגלל המרווח בין המיטות, והיו שעוררו על הצדדים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1104420:
מנסיון, חובה להקפיד על כיוונים ועל מרווח מספיק בין המיטות. (ישנם חסידויות שונות שדורשות רווח נרחב יותר מעיקר ההלכה).
היו לי כמה וכמה שלא רצו לשכור את היחידת דיור שלנו (שלבינתיים כבר אינה עומדת להשכרה) בגלל המרווח בין המיטות, והיו שעוררו על הצדדים.

אין שום קשר בין 'רווח בין המיטות' לנושא שעליו האשכול סובב, אלו שני הלכות שאינם קשורות בתכלית.

ושאף אחד לא יכתוב באופן גורף 'חובה' להקפיד על כיוונים, כי יש בזה המון דעות ושיטות, וכל אחד ינהג כמנהגו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1104426:
אין שום קשר בין 'רווח בין המיטות' לנושא שעליו האשכול סובב, אלו שני הלכות שאינם קשורות בתכלית.

ושאף אחד לא יכתוב באופן גורף 'חובה' להקפיד על כיוונים, כי יש בזה המון דעות ושיטות, וכל אחד ינהג כמנהגו.

השאלה היא פיננסית, האם כדאי להשקיע בזה כסף/שינוי צורת הדירה. והנסיון שלי הוכיח שלפחות באזור המגורים שלי הנושא הזה מאד חשוב, גם על רווח בין המיטות וגם צדדי המיטות, והרבה שוכרים הפסדנו בגלל הסיבות האלו.

כמובן, אם הדירה היא באזור ליטאי מובהק, או באזור ד"ל, אפשר בודאי לתת לזה פחות יחס, אבל באזורי מגורים של חסידויות שונות הנושא הזה מאד חשוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י gg;1103712:
רק אני לא שמעתי על עניין הכיוונים מעולם??
( ליטאית שורשית...)

נכתב ע"י sari93;1103721:
גם אני לא
(חסידית שורשית...)

נכתב ע"י topo;1103833:
גם אני לא שמעתי זאת...
וגם לא כדרישה מלקוחות.
(שרובם היו חסידיים, אם זה משנה..)
התביישתי להגיד זאת, פחדתי שיסקלו אותי כאן, אבל באמת, איך יתכן שמימי לא שמעתי על מושג כזה? (יהודיה שורשית...)

• הוסף לסימניות
הנושא הוא הלכתי מובהק, אבל זה קשור לנושאים שהצניעות יפה להם ופחות מדברים עליהם.
גם יתכן ואצלכם זה מסודר מראש בצורה נכונה (הבעל דאג לזה, השווער דאג, ההורים דאגו) ולכן זה לא עלה מעולם לסדר היום.

ויישר כח לפותחת האשכול על ריבוי תלמוד התורה וכבוד שמים שנוסף בזכותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1104426:

חבל שהתנפלתם עליה, היא כתבה חובה מבחינת כדאיות, שתכל'ס זה ישפיע על הצלחת ההשכרה. זה באמת ענין של אזורים, וגם אני לא הייתי שומעת על כל לעולם אלמלא הייתי עדה לויכוח הלכתי שהיה לקראת העברת רהיטים לדירה החדשה, בסופו של דבר המסקנה היתה שהיות ויש שתי דיעות מה שיעשו יהיה טוב. אבל באמת שאם יש אפשרות- כדאי לתת את כל האפשרויות המקובלות.

• הוסף לסימניות
^^^
לא הבנתי מי התנפל כאן :(
סה"כ כתבתי את זה לאחר שבעבר למדתי את הסוגיא הזו לאשורה,
עד שבאה אישה שלא למדה את ההלכה הזו מעולם וכותבת 'חובה'...

וזה גם ההסבר לכל הניקים מהמגזר הנשי שהתפלאו למה הם לא שמעו על ההלכה הזו בחייהם...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1104979:
הנושא הוא הלכתי מובהק, אבל זה קשור לנושאים שהצניעות יפה להם ופחות מדברים עליהם.
גם יתכן ואצלכם זה מסודר מראש בצורה נכונה (הבעל דאג לזה, השווער דאג, ההורים דאגו) ולכן זה לא עלה מעולם לסדר היום.

ויישר כח לפותחת האשכול על ריבוי תלמוד התורה וכבוד שמים שנוסף בזכותה.

:)

ממש לא התכוונתי שכזה פולמוס יתפתח מזה
ובאמת רציתי שיתייחסו לזה באופן עניני לחלוטין. כדאי או לא כדאי. ולא יותר מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1104996:
^^^
לא הבנתי מי התנפל כאן :(
סה"כ כתבתי את זה לאחר שבעבר למדתי את הסוגיא הזו לאשורה,
עד שבאה אישה שלא למדה את ההלכה הזו מעולם וכותבת 'חובה'...

וזה גם ההסבר לכל הניקים מהמגזר הנשי שהתפלאו למה הם לא שמעו על ההלכה הזו בחייהם...
היא בסך הכל כתבה ש"חובה" לשים לב לנושא, ולקחת אותו בכלול שיקולים של עיצוב החדר, מבחינה מסחרית, כמו שחובה לדאוג שיהיו פתחי איורור.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמשונית;1105001:
:)

ממש לא התכוונתי שכזה פולמוס יתפתח מזה
ובאמת רציתי שיתייחסו לזה באופן עניני לחלוטין. כדאי או לא כדאי. ולא יותר מזה.

אז לסיכום:

הלכתית-
כדאי-ברור.
מהודר-ברור.
חובה-מחלוקת בין גדולי הפוסקים.

פיננסית-
תעשו שקלול של כל התגובות, ותפעלו לפי שיקול דעת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;1105005:
אז לסיכום:

הלכתית-
כדאי-ברור.
מהודר-ברור.
חובה-מחלוקת בין גדולי הפוסקים.

פיננסית-
תעשו שקלול של כל התגובות, ותפעלו לפי שיקול דעת.

ברור, קצר וקולע. (כרגיל....)

רק צריך לשים לב למה שכתבו כבר שיש מנהגים שונים ומה שטוב לאחד לא טוב למי שנוהג אחרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה