• הוסף לסימניות
אחרי שעשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה, אני מקווה שידעו לעזור לי.

לאחרונה (כחדשיים) לא יודעת מה קרה, אבל הצבעים יוצאים לי אפרוריים מאוד, משהו מתסכל!! (ורק עכשיו קלטתי את זה.. אחרי שהדפסתי וראיתי שגם בהדפסה זה יוצא...)

במצלמה הצבעים נראים כרגיל, מצויינים, חיים ויפים, כמו קודם.
במחשב- בפתיחה רגילה, ובתכנת עריכה (פוטושופ)- הצבעים רגילים,
אבל בתצוגה בתיקייה, על מסך מלא, וגם בהדפסה - אפרוריים.
מה שמעניין הוא שאם אני סוגרת על קובץ PNG- הצבעים יוצאים רגילים.

בדקתי אם הבעיה במחשב- ולא נראה לי, כל התמונות הקודמות- כן בצבעים הרגילים, ניסיתי לכייל וראיתי שנשאר אותו הדבר.
כנראה שהבעיה היא במצלמה.
מה שעוד מוזר (כשנפל לי האסימון עשיתי 1+1...) שמהרגע שהתחיל לשבש לי את הצבעים- גם השמות השתנו. (עד עכשיו השמות של התמונות היו IMG_5465 נגיד, ומאז חסר ה- I ובמקומו יש _ )

בקיצור-
אשמח אם מישהו יודע לענות לי,
במה בדיוק הבעיה, ואיך מכיילים את המצלמה.
תודה!!!

• הוסף לסימניות
אני מניח שמדובר במצלמת קנון, לא?
מהי הגדרת הצבעים במצלמה? אני מניח מצב Adobe. אם כן, שני מצב הצבעים ל-sRGB.
צלמי כמה תמונות.
מה קורה עכשו עם הצבעים? מה המספור של התמונות עכשו?

• הוסף לסימניות
גם בתוכנת העריכה צריך לשמור פרופיל צבע sRGB

• הוסף לסימניות
היה לי את אותה בעיה ובעזרת הפוטו עלינו על הבעיה
את צריכה בפוטו שופ להכנס לתפריט edit-convert to profile
ואז לבדוק שזה לא עומד על prophoto אלא על adobe rgb
מצרפת צילום מסך

קבצים מצורפים

• עזרה.jpg
    KB 687.7 · צפיות: 56
  • הוסף לסימניות
היי תודה רבה לעונים.
עדיין לא עליתי מה הבעיה (וכל מה שכתבתם- מה קרה פתאום שזה התחיל וקודם לא היה??)
אבל לפחות פתרון זמני- עד שאעלה על הבעיה ואסדר אותה- כן מצאתי,
לסגור תמונות אחרי עריכה (בפ"ש) דרך FILE- SAVE FOR WEB &...... ולא SAVE AS.....
וזה כן סוגר לי בצעים הנכונים והיפים.
אבל אני אבדוק את הקטע של SRGB\ ADOBE.

• הוסף לסימניות
טוב ברוך ה' עליתי על הבעיה. באמת שחקתי בהגדרות וכנראה בטעות שיניתי ל adobe rgb בלי לשים לב, ולכן בחודשיים האחרונים לי הצבעים האלו... אז ברמת גם בשם עכשיו חזר חזרה למה שהיה תמיד וגם הצבעים בס"ד.
תודה רבה רבה עזרתם לי מאוד!

זה מאוד מבהיל כשלא יודעים מה הבעיה...

• הוסף לסימניות
הקפצה. משום מה גם הצבעים שלי עכשיו השתנו וניסיתי לעשות מה שאמרו פה ולא עובד לי. פליז עזרה!

הסתדרתי, בהגדרות של השמירה גיליתי את הבעיה

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שיניתי בפוטושופ כמו ששרי אמרה והכל נהיה לי צהוב באופן מבחיל!!!!!

• הוסף לסימניות
איך אפשר לדעת?? אולי יש פה מישהי שבטוחה שנכון לה ומוכנה לבדוק?

• הוסף לסימניות
אסתי גם לך יש את הבעיה הזאת?
אני מצאתי שבשמירה זה לא היה לי מסומן על אופציה מסויימת הגיוני שגם לך

• הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה