כינוס חירום לאלפי תלמידות הסמינרים - נגד האקדמיה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2348453:
יותר מזה.

לא תעדיפי לילדך תרפיסטית / קלינאית תקשורת / פיזיוטרפיסטית / מרפאה בעיסוק וכו' חרדית בוגרת בית יעקב?

השוק דורש עובדות חרדיות.
ועובדות חרדיות דורשות הכשרה.

אני לא חושבת שריצה למכללות ולהוצאת תארים היא תופעה רוחנית מידי, מה גם שפגשתי השפעות לא חיוביות על בנות, ותכנים שהועברו בצורה בלתי הולמת.

אבל באותה מידה ברור שהשוק דורש חשיבה מחודשת.
ויותר מזה, הסמינרים תוקעים ולא מוכנים לקדם יוזמות של מסלולים כמו הנ"ל ועוד, שתהיה להם הכרה אקדמית מלאה ולא אקווילנטית או תואמת-מידיעה אישית.
אז אולי במקום לכנס כנסי חירום נגד האקדמיה תתנו פתרון הולם במסגרת הסמינר על טהרת הקודש בלי להעמיד את הציבור בנסיונות שקשה מאד לעמוד בהם?

• הוסף לסימניות
בעניין האקדמיה, גם אני כמו הרבה מכן חשבתי שאין ברירה וחייבים לעשות את זה.
אחרי שאחותי לומדת במבחר אני כבר בטוחה שלא.
דוגמאות בכייף:
אחת המרצות היותר קפדניות ספרה שהיא בודקת את העבודות בשבת.
מדובר במעשה שבת ממש.
התלמידות פחדו וחששו על עורן ורובן שלחו את העבודות.
המרצים- לא כאן המקום לפרט ולכתוב, המבין יבין.
דברי כפירה - נשמעים בשפע, איך אמרה אחותי : "בנושאים של נפש אין מצב שלא".
ועוד דברים מזעזעים ומחרידים.
מלבד ההפרדה של גברים ונשים זה בדיוק כמו ללמוד באוניברסיטת חיפה או תל אביב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זילבר;2348471:
בעניין האקדמיה, גם אני כמו הרבה מכן חשבתי שאין ברירה וחייבים לעשות את זה.
אחרי שאחותי לומדת במבחר אני כבר בטוחה שלא.
דוגמאות בכייף:
אחת המרצות היותר קפדניות ספרה שהיא בודקת את העבודות בשבת.
מדובר במעשה שבת ממש.
התלמידות פחדו וחששו על עורן ורובן שלחו את העבודות.
המרצים- לא כאן המקום לפרט ולכתוב, המבין יבין.
דברי כפירה - נשמעים בשפע, איך אמרה אחותי : "בנושאים של נפש אין מצב שלא".
ועוד דברים מזעזעים ומחרידים.
מלבד ההפרדה של גברים ונשים זה בדיוק כמו ללמוד באוניברסיטת חיפה או תל אביב.

ברור שבאקדמיה יש הרבה בעיות, לכן במקום לקדש את מסלול הוראה ולגנות את התארים.
אז כפי שבעבר לא נתנו לעשות BA בטענות שונות ומשונות, והיום כולן עושות. כך גם כאן הגיע העת לפרגמטיות. במקום לכנס את הבנות הצעירות שאינן מבינות מימינן ומשמאלן. להכניס את הלימודים לסמינר באופן נקי והכי חשוב מבוקר. כן, כדי שהבנות לא תצטרכנה ללכת לאקדמיה ולפגום את נשמתן.

אגב,
יש הרבה הבדל בין הוראה לציבור להוראה פרטנית. וד"ל.
וממה שידוע לי ממי שקיבלה מרב הוראה פרטנית יחד איתה הגיעה גם המלצה / הוראה לא ללכת למכללה שצוינה כאן.

• הוסף לסימניות
יש כאן כמה עניינים שדנים עליהם ביחד...
בכל מקרה: אם גדו"י החליטו כך - מי אנחנו שנדבר

וסתם כך: אני מסתובבת בהרבה סמינרים בית יעקב ברחבי הארץ
דוגמא קטנה: תלמידה שלומדת מסלול המצריך מייל/אינטרנט בהרבה מהמקרים ההורים לא יודעים מה צריך לבדוק!! זה לא תמימות, זה פשוט אי התמצאות בקיים / באפשרויות / אי שימוש במחשב ועוד.

אף אחד לא בא לחנך את ההורים דרך הילדים, זה אפשר להגיד גם על כל הרצאה בסמינר...
לצערינו יש גם מספיק הורים שמחנכים בדרך אחת והילדים יוצאים קצת אחרת.............

הרבה נחת!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יפית 100;2348487:
יש כאן כמה עניינים שדנים עליהם ביחד...
בכל מקרה: אם גדו"י החליטו כך - מי אנחנו שנדבר

וסתם כך: אני מסתובבת בהרבה סמינרים בית יעקב ברחבי הארץ
דוגמא קטנה: תלמידה שלומדת מסלול המצריך מייל/אינטרנט בהרבה מהמקרים ההורים לא יודעים מה צריך לבדוק!! זה לא תמימות, זה פשוט אי התמצאות בקיים / באפשרויות / אי שימוש במחשב ועוד.

אף אחד לא בא לחנך את ההורים דרך הילדים, זה אפשר להגיד גם על כל הרצאה בסמינר...
לצערינו יש גם מספיק הורים שמחנכים בדרך אחת והילדים יוצאים קצת אחרת.............

הרבה נחת!

רוב רובם של ההורים בימינו לא מפגרים עד כדי כך.
וב"ה הם יודעים מול מה הם עומדים.

הבעיה היא האפוטרופוסות שנטלו הסמינרים על הבנות תוך כדי שהם משרים את האווירה "ההורים שלכן לא מתמצאים" אדרבא, כנסו את ההורים וידעו אותם. בלי סופרלטיבים וסיפורי אלף לילה ולילה שלא נבראו. (סיפור דרמטי סופר בסמינר שאני מכירה, על בנות שגלשו דרך מצלמה עם WI FI וכו'...)

יותר גרוע בעיני, זה שבנות לומדות במסלולים בהם הן בהכרח יתעסקו עם אינטרנט, והמורות מנועות מלהזכיר את המילה אינטרנט, הבנות לא לומדות איך לעבוד נכון בסביבת עבודה בת ימינו.
מה שקורה וזה הרבה יותר מסוכן בעיני. שיש את השכבה העליונה - בה לא לא מדברים על כלום.
והשכבה התחתית בה הבנות מעבירות ביניהן מידע מחתרתי ולא מספיק מקבלות כלים איך להתנהל מבחינה נכונה, הן מקצועית. והן יהודית.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2348453:
יותר מזה.

לא תעדיפי לילדך תרפיסטית / קלינאית תקשורת / פיזיוטרפיסטית / מרפאה בעיסוק וכו' חרדית בוגרת בית יעקב?.

בית יעקב הטהור היא כבר לא.
את יודעת מה היא ראתה/שמעה/הפנימה באקדמיה? מה ישלה בתת מודע שיצוף פתאום.

קלינאית דתית למשל כשאני באה אליה ואני נמצאת כל הזמן עם הילד כדי לעקוב. היא יודעת שהיא במבחן אצלי ויודעת לשלוט על מה שיצא לך. כי הוא מודעת על השוני.

האם אנו יכולות לדרוש מהבנות הצעירות להיות רבי מאיר- תוכו אכל קליפתו זרק?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;2348509:
בית יעקב הטהור היא כבר לא.
את יודעת מה היא ראתה/שמעה/הפנימה באקדמיה? מה ישלה בתת מודע שיצוף פתאום.

קלינאית דתית למשל כשאני באה אליה ואני נמצאת כל הזמן עם הילד כדי לעקוב. היא יודעת שהיא במבחן אצלי ויודעת לשלוט על מה שיצא לך. כי הוא מודעת על השוני.

האם אנו יכולות לדרוש מהבנות הצעירות להיות רבי מאיר- תוכו אכל קליפתו זרק?

את מוזמנת, אני אכיר לך נשים איכותיות ביותר שקיבלו הוראות שונות ממה שאת מכירה.
ויש תחומים בהם את לא יכולה להיות עם בנך יחד ולעקוב. כמו פסיכותרפיה.

כן, אני מאד מקווה שאנחנו מצליחים לחנך את הבנות שלנו לסערה בחוץ. את יודעת. החיים הם לא "כבקשתך". וגם אני טוענת שעדיף כמובן להנגיש להם אותם כך שגם את הדילמה הזו לא תהיה להן.

• הוסף לסימניות
לדעתי יש בעיה כללית בהתנהלות של הסמינרים שגורמת לבנות להעדיף לפעמים לימודי תואר
הסמינרים מטרטרטים את הבנות בלימודי ההוראה (שברב הסמינרים מחייבים אותם), והעלויות.......
כך שבת שרוצה להשקיע בלימודים מעדיפה לפעמים להשקיע את הכח שלה בלימודי אקדמיה שלפחות התעודה שלהם שווה משהו........
אם הסמינרים יקלו בענין הזה מבנות שלא רוצות ללמוד תחום הקשור להוראה (כגון הנדסאים, ראיית חשבון, גרפיקה וכו') וכן יוזילו קצת את המחירים יכולה להיות פחות פזילה החוצה...
ואני כותבת מתוך כאב כאחת שלמדה תחום שאינו קשור להוראה כלל ואף עובדת בו הפועל, אבל את 3 שנות הסמינר העברתי בהשקעה של רב הזמן והמון כסף בלימודי ההוראה-שבסופו של דבר לא קיבלתי עליהם תעודה (בגלל כמה מטלות שנבצר ממנני לעמוד בהם)
אני ח"ו לא מזלזלת, ואפילו מעריכה את לימודי הקודש וההשקפה-שמאד מאד חשובים בגילאים אלו, וכמובן שלא קיימים במוסדות האקדמיים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שישיה;2348460:
ויותר מזה, הסמינרים תוקעים ולא מוכנים לקדם יוזמות של מסלולים כמו הנ"ל ועוד, שתהיה להם הכרה אקדמית מלאה ולא אקווילנטית או תואמת-מידיעה אישית.
אז אולי במקום לכנס כנסי חירום נגד האקדמיה תתנו פתרון הולם במסגרת הסמינר על טהרת הקודש בלי להעמיד את הציבור בנסיונות שקשה מאד לעמוד בהם?

ומי אומר שלא מחפשים פתרונות?
הוקמה ועדת רבנים המורכבת מרבנים המעורים היטב בנושא, ומצוקת האברכיות עולה על שולחנם מדי יום ביומו, ומנסים למצוא אפיקי פרנסה שלא יהיו בהם בעיות רוחניות מחד ויוכרו ע"י הרשויות מאידך. כל אישור של מסלול חדש צריך להיות אחרי בדיקה קפדנית של חומר הלימוד, של המרצות (ובמקרה הגרוע והמצוי - המרצים), של הסביבה, וגם להיות מוכר ע"י משה"ח או המל"ג. לרשויות יש דרישות מכאן ועד אמריקה באשר לחומר הלימוד (ממש לא מקובל עליהם ספרי לימוד שנכתבו ע"י הרב הלברשטט זצ"ל....), ובאשר לרמתם האקדמית של המרצים (שכידוע אין הרבה ד"רים או פרופסורים שגדלו והתחנכו בבית יעקב), ועוד ועוד דרישות.
לדוגמא: סיעוד, שהוא מקצוע נצרך ביותר, שתהיינה אחיות יראות שמים במרפאות ובבתי החולים, אבל הוא מקצוע מסוכן מאין כמוהו לבת בית יעקב. ויש הרבה הרבה דוגמאות.
לסיכום: גדולי ישראל ושלוחיהם חברי ועדת הרבנים, שידם רב להם במציאת פתרונות לבעיות שונות שעל הפרק, עושים מאמץ משולב בנושא הלימודים, כאשר מחד הם שוברים את הראש למצוא אפיקים כשרים, ומאידך משקיעים בהסברה בקרב בנות ישראל שלא תתפתינה ללכת לרעות בשדות זרים.
וכן, מגיע קצת אמון לגדולי ישראל ושלוחיהם שמנווטים ביד אמונה את הספינה המיטלטלת שאנו מפליגים בה בימי חושך שכאלו. יש פה יותר מדי 'עייצע'ס געבער'ס' (נותני עצות) לגדולי ישראל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2348506:
רוב רובם של ההורים בימינו לא מפגרים עד כדי כך.
וב"ה הם יודעים מול מה הם עומדים.

הבעיה היא האפוטרופוסות שנטלו הסמינרים על הבנות תוך כדי שהם משרים את האווירה "ההורים שלכן לא מתמצאים" אדרבא, כנסו את ההורים וידעו אותם. בלי סופרלטיבים וסיפורי אלף לילה ולילה שלא נבראו. (סיפור דרמטי סופר בסמינר שאני מכירה, על בנות שגלשו דרך מצלמה עם WI FI וכו'...)

יותר גרוע בעיני, זה שבנות לומדות במסלולים בהן הם בהכרח יתעסקו עם אינטרנט, והמורות מנועות מלהזכיר את המילה אינטרנט, הבנות לא לומדות איך לעבוד נכון בסביבת עבודה בת ימינו.
מה שקורא וזה הרבה יותר מסוכן בעיני. שיש את השכבה העליונה - בה לא לא מדברים על כלום.
והשכבה התחתית בו הבנות מעבירות ביניהן מידע מחתרתי ולא מספיק מקבלות כלים איך להתנהל מבחינה נכונה, הן מקצועית. והן יהודית.

יש לי הרבה מה להגיב לך, רק חבל להתחיל להיסחף...
הכנס הזה בכל מקרה יתקיים בעז"ה ואת יכולה למנוע מבנותיך להשתתף בו אם תרצי.
על אינטרנט מדברים בגלוי בפרט במקצועות שמצריכות עבודה עם אינטרנט בהמשך
אבל לצערינו הרבה מהבנות מגיעות לכל מיני מקומות ונתקלות בכל מיני חסימות ועוד
בבית יעקב - עם חסימה של רימון / בלי חסימה בכלל
בחיידרים - מזכירה עם מחשב ללא סינון
חברות שאצלן יש אינטרנט פתוח
ועוד והכל מדוגמאות מוכרות לצערי!!!
ואל תגידי שבת בגיל 18 לא מבינה........................
כי אז זה באמת תמימות

אסיים כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תותח שיווקי;2348532:
הוקמה ועדת רבנים המורכבת מרבנים המעורים היטב בנושא, ומצוקת האברכיות עולה על שולחנם מדי יום ביומו, ומנסים למצוא אפיקי פרנסה שלא יהיו בהם בעיות רוחניות מחד ויוכרו ע"י הרשויות מאידך. כל אישור של מסלול חדש צריך להיות אחרי בדיקה קפדנית של חומר הלימוד, של המרצות (ובמקרה הגרוע והמצוי - המרצים), של הסביבה, וגם להיות מוכר ע"י משה"ח או המל"ג. לרשויות יש דרישות מכאן ועד אמריקה באשר לחומר הלימוד (ממש לא מקובל עליהם ספרי לימוד שנכתבו ע"י הרב הלברשטט זצ"ל....), ובאשר לרמתם האקדמית של המרצים (שכידוע אין הרבה ד"רים או פרופסורים שגדלו והתחנכו בבית יעקב), ועוד ועוד דרישות.
לדוגמא: סיעוד, שהוא מקצוע נצרך ביותר, שתהיינה אחיות יראות שמים במרפאות ובבתי החולים, אבל הוא מקצוע מסוכן מאין כמוהו לבת בית יעקב. ויש הרבה הרבה דוגמאות.
לסיכום: גדולי ישראל ושלוחיהם חברי ועדת הרבנים, שידם רב להם במציאת פתרונות לבעיות שונות שעל הפרק, עושים מאמץ משולב בנושא הלימודים, כאשר מחד הם שוברים את הראש למצוא אפיקים כשרים, ומאידך משקיעים בהסברה בקרב בנות ישראל שלא תתפתינה ללכת לרעות בשדות זרים.
וכן, מגיע קצת אמון לגדולי ישראל ושלוחיהם שמנווטים ביד אמונה את הספינה המיטלטלת שאנו מפליגים בה בימי חושך שכאלו. יש פה יותר מדי 'עייצע'ס געבער'ס' (נותני עצות) לגדולי ישראל.

אם קיימת ועדה כזו,
הרי שכדאי שהציבור ידע עליה.
כי הבנות לחוצות. מחפשות דרך לפרנס.
אם תדענה שיש מישהו שלוקח את האחריות, לא תחפשנה דרכים אחרות בעצמן.

בינתיים לי לא ידוע שלסמינרים יש רצון לפתור את זה. (ואשמח בכנות לשמוע אחרת).
מאד חכם לומר מה לא, ולא לתת פתרונות מה כן.

• הוסף לסימניות
..

• הוסף לסימניות
כותבת מתוך כאב

למדתי 3 שנים, שילמתי המון כסף ואין לי תעודה
למה? כי היו כמה דרישות שלא עמדתי בהן [הפסקתי עם ההוראה ולא היה לי מספיק שעות].
כך שגם אם אי פעם ארצה לחזור להוראה לא אוכל.
זו התנהלות מקוממת ונצלנית.

ואין שום נכונות לפתירת בעיות.

• הוסף לסימניות
וכמה שנים לוקח ל"וועדה" לפתור בעיות, כמה?

זו בעיה של 10 שנים לפחות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תותח שיווקי;2348532:

הוועדה הזאת, זה מעט מידי ומאוחר מידי.
התחלתי את הלימודים בסמינר הישן לפני 8 שנים אאל"ט, ונלחמנו שתפתח מגמת עיצוב פנים, זה היה יחסית בשלבים מתקדמים ונפסל כי זה צריך לעבור "ועדות". שלוקחות שנים ע"ג שנים.
נכון, עכשיו כשהשוק כבר מוצף, כבר פתחו.
וזה נקרא - מעט מידי, מאוחר מידי.

• הוסף לסימניות
מתוך כיכר השבת:
דבר קיומו של הכינוס הענק לבנות הסמינרים ביום שלישי הקרוב - שנחשף אמש ב"כיכר השבת" - שעיקרו התרעה נגד סכנות האקדמיה ולימודים במקומות שאין רוח חכמים נוחה מהם, זאת ימים ספורים לפני חג החנוכה בו מציינים בעם ישראל את "חג החינוך" - שמירתו של פח השמן הטהור.

כעת חושף "כיכר השבת" מעט מאחורי הקלעים ומה שהוביל ליוזמת הכינוס ההיסטורי.
הכל החל כשמנהלי הסמינרים יחד עם רבני ועדת הרבנים הגיעו בחודש אלול האחרון אל מעונו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, ודיווחו על כך שלאחרונה הולכת ורווחת יותר ויותר תופעה חדשה מדאיגה של בנות ונשים שהולכות ללימודים במכללות, לקבלת תארים.
מרן הגראי"ל שטיינמן הגיב ואמר כי כיון שהדבר נעשה מתוך מצוקה, ומתוך חסר במקומות פרנסה, ומכיון שהלימודים במקומות הכשרים לא תמיד מצליחים לתת את המענה המלא למצוקת הפרנסה הקיימת בציבור החרדי, לכן צריך לנהל מערך הסברה, בין בכתב ובין בכינוסים, שיובהר לכלל הציבור הסכנה האמיתית בלימודים האקדמיים, שהם לא יכולים לבוא בתור פתרון למצוקה הקיימת.

במקביל הורה מרן הרב שטיינמן שהרבנים וראשי הישיבות המעורים בשטח, יישבו לטכס עצה למצוא פתרונות מעשיים לטווח הקרוב לסוגיית התעסוקה לנשות ישראל במסגרות הולמות, שהיא מהותית לקיומו של דור ההמשך של עולם התורה.

ואכן על פי הוראתו והנחייתו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטינמן יצאו בעיתון 'יתד נאמן' בסידרת מאמרי הסברה בחודשים האחרונים על סכנת האקדמיה, כשבמרכזם הובאו דברי מרנן הגראי"ל שטיינמן הגר"ח קניבסקי, הגרי"ג אדלשטיין ומועצות גדולי התורה, בגנות האקדמיה.

במאמר האחרון שפורסם בשבוע שעבר הובהר כי השלב הבא הוא כינוסים, בכך בעצם נרמז על הכינוס העתידי - כפי שנחשף בסופו של דבר ב"כיכר השבת".
כהקדמה לכינוס ישבו גדולי ראשי הישיבות עם חברי וועדת הרבנים, ובהם הגאונים רבי דוד כהן, רבי יגאל רוזן, רבי נתן זוכובסקי ורבי ברוך שפירא, ודנו על האפשרויות השונות להרחיב את תחומי הלימודים בסמינרים לצורך מציאת פתרונות, בכדי לעמוד כנגד פירצת המכללות והתארים האקדמאיים, ולתת להם מענה הולם, כפי הנחיית גדולי ישראל.

בשבועות האחרונים נערכו ישיבות בין הגורמים והמארגנים, ולאחר מספר התייעצויות של ראשי הישיבות וחברי וועדת הרבנים במעונו של ראש ישיבת פוניבז' הגרי"ג אדלשטיין על תכני הכינוס והמסרים שיועברו בו והאופי שהוא ישא, הוחלט על כינוס המוני לכלל בנות הסמינרים מהכיתות הגבוהות, בערב ימי החנוכה, שבו יועבר המסר של גדולי ישראל, נגד לימודים במכללות וקבלת תארים אקדמיים.

במהלך הכינוס יישמעו דבריהם של גדולי ישראל, ובהם מרנן הגראי"ל שטיינמן, הגר"ח קנייבסקי והגר"ג אדלשטיין, כמו גם מחברי מועצת גדולי התורה של אגו"י.

במרכז הכינוס יתקיים כפי שפורסם ב"כיכר השבת" מעמד דבר גדולי ישראל, שבמהלכו יטלו חלק, וישאו דברים בפני למעלה מרבבת הבנות, הגרב"מ אזרחי, הגרמ"ה הירש והגר"י זילברשטיין - חברי מועצגה"ת.

דבר מרנן ורבנן יהיה רק חלק מתוך הכנס, שיהיה בעל אופי של כינוס תרבות והגות, ובמהלכו יושמעו צלילי זמר, ותיערך תכנית אומנותית, כשהתקציב - כפי שנחשף ב"כיכר השבת" - מגיע ממחלקת התרבות בעיריית ירושלים, בפעילות חברי המועצה וההנהלה, נציג סיעת אגודת ישראל יוסף דייטש ונציג סיעת דגל התורה אליעזר ראוכברגר, שהשקיעו בסיוע לארגון האירוע, לפי בקשתם האישית של גדולי ישראל.

יצוין שהכינוס אמור לכלול את כל הסמינרים בירושלים כולל החסידיים, ואת יתר הסמינרים הגדולים והכלליים והלא מגזריים מרחבי הארץ.

• הוסף לסימניות
1. הסמינרים מבטיחים הבטחות ולא מקיימים. אני אישית התחלתי לימודים במסלול ראיית חשבון בסמינר. איכשהו, אחרי כמה חודשים, גילינו שבעצם מכשירים אותנו להיות מקסימום מנהלות חשבונות.

2. הסמינרים מורחים את הזמן ואת הבנות. בסמינר האחר שעברתי אליו ללימודי המסלול, במקום להגיש את כולן מיד בתחילת ה' סמינר למבחני מועצה, כך שתוכלנה לסיים את המבחנים תוך 3 שנים, המורות התמרחו חודשים ארוכים. בזבזנו חצי שנה לחינם. (היום זה כבר שונה. אבל דברים כאלו סודקים את האמון של הציבור בסמינרים).

3. הסמינרים משרים עמימות. קחו בת ממוצעת בי"ג, או הוריה, אין להם מושג בכלל איזו תעודת הוראה היא תקבל. יש היום הבדל בין תעודות ט-י"ב, או ז-ט, וכל תעודה מיועדת להוראה בכיתות הספציפיות. לבנות אין מושג מכל זה. גם להורים לא.
יש מבחינת משרד החינוך אפשרות ל'הכשרה חלופית' - לימודי מקצוע ולימודי קודש ללא הוראה, עם אופציה להשלמת תעודת הוראה בשנה האחרונה (שנה ג'), אם הבת תחליט שהיא כן רוצה להיות מורה. מישהו באיזשהו סמינר יידע על כך את הבנות? את ההורים? משהו?
האם מישהו מהמגיבות כאן שיש לה בת בי"ג או י"ד, יודעת בבירור לאיזה מגמה מסווגת הבת שלה מול משרד החינוך? (זה קריטי לתעודת ההוראה!)

4. הסמינרים משרים עמימות. יש מסלולים שנחשבים ל'תומכי הוראה', כאשר בפועל, משרד החינוך כלל לא מאשר תעודת הוראה בתחום המדובר. הילדה תקבל תעודת הוראה רגילה, ושעות המסלול שהיא לומדת בשקידה, הן סתם שעות העשרה ולא ייחשבו לשום דבר.

5. יש מסלולים שהם מסלולי פח לכל דבר, חסרי תועלת וחסרי ערך. בזמני, למדו כל מיני מסלולי 'תקשורת' ו'חינוך מיוחד' כביכול, כשבפועל, רבות מחברותיי התקבלו בקושי להיות סייעות במעונות שיקומיים, עם תעודת הזבל שקיבלו אחרי שנים של השקעה.
כך גם מסלולי גרפיקה שונים, לא נציין שמות סמינרים, שאחריהם כולן הולכות ל'סיעור מוחות' או 'פרוג' כדי להתמקצע באמת. אז למה שלא יתמקצעו באמת כבר בסמינר?

6. לימודי חשבונאות הם דוגמה מצויינת לתחום שאפשר לשקול להכניס בו תואר אקדמי לסמינרים, בכשרות ובקדושה מלאה. ויותר מזה: כיום רוב הבנות לומדות לבד למבחנים, כשהמורות אומרות להן 'תשיגו חומר בעצמכן'. מאיפה ישיגו חומר? די למבין.

7. בתחומי כלכלה וניהול, בדרך כלל אין בעיות רוחניות בחומר הלימודי עצמו, כך שאם רוצים לשקול הכנסת תארים לסמינרים, אפשר להתחיל שם.

8. אישית, אני לא חושבת שתואר הוא מפתח לחיים או להצלחה. הבעיות שיש היום בה'ו' הן לא רק ולא בעיקר חוסר התואר, אלא מה שנכתב לעיל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תותח שיווקי;2348586:
מ
הכל החל כשמנהלי הסמינרים יחד עם רבני ועדת הרבנים הגיעו בחודש אלול האחרון אל מעונו של מרן ראש הישיבה הגראי"ל שטיינמן, ודיווחו על כך שלאחרונה הולכת ורווחת יותר ויותר תופעה חדשה מדאיגה של בנות ונשים שהולכות ללימודים במכללות, לקבלת תארים.
מרן הגראי"ל שטיינמן הגיב ואמר כי כיון שהדבר נעשה מתוך מצוקה, ומתוך חסר במקומות פרנסה, ומכיון שהלימודים במקומות הכשרים לא תמיד מצליחים לתת את המענה המלא למצוקת הפרנסה הקיימת בציבור החרדי, לכן צריך לנהל מערך הסברה, בין בכתב ובין בכינוסים, שיובהר לכלל הציבור הסכנה האמיתית בלימודים האקדמיים, שהם לא יכולים לבוא בתור פתרון למצוקה הקיימת.

אתם מבינים מה קורה פה?
מנהלי הסמינר באים לרב שטיינמן להתלונן ולהלשין שבנות "מתקלקלות" ו"הולכות לאקדמיה".
והרב הוא זה שצריך ללמד סנגוריה על הבנות ולהסביר למנהלי הסמינרים שהם אלו שצריכים לפתור את הבעיה!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....