כינוס חירום לאלפי תלמידות הסמינרים - נגד האקדמיה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתענין בזה;2349076:
אני מוחה בדברים הללו, מנהלי הסמינרים הם אנשים המתמסרים בכל ליבם לחינוך בנותינו, וגם אם ישנם דברים שיש לנו טענות על ההתנהלות הכספית זה לא הופך אותם ל'עסק רווחי'.
מי שבאמת חושב כך, אסור לו להפקיד את החינוך שהוא הדבר היקר ביותר לילדינו בידיהם, ומוזמן למצוא לבנותיו מקומות חילופים....

הלוואי

• הוסף לסימניות
עצוב...

כמה כעס יש בציבור, וכמה זעם על המערכת....
כזאת הרגשה של נתק בין הציבור לבין כותבי המאמרים/ מארגני הכינוסים וכו'...
ואגב, רבים מאד מהם מתכוונים לשם שמיים, אני אומרת זאת מידיעה,
הבעיה היא שהם פשוט לא קוראים את התמונה נכון!!!
ולא מסתכלים למציאות בעיניים....

• הוסף לסימניות
תגובה

לכל הסמינרים בארץ כמעט נראה לי בלי הישן לכיתות יג יד וגם יב בארנה בירושלים

• הוסף לסימניות
נסיון קשה......

• הוסף לסימניות
יש כאן הרבה תגובות ממורמרות.....
מהמקום שלי אני יכולה להגיד שכבר המוןןןן זמן מחפשים פתרונות.
ורק שתבינו מה מנסים לעשות פה....
חשבתם למה יש כל מיני מלגות שרק חרדים יכולים לקבל?????
חשבתם למה לא קביל בכלל(!!!) ואין שום תעודה שמשרד החינוך מקבל של לימודים מחוץ לאוניברסיטה??
חלק ממה שמנסים לעשות לציבור החרדי זה "לחלן" אותו....
היום הציבור החרדי הולך ומתרבה ב"ה והאחוזים לעומת הציבור החילונים עולים ברמה דרסטית
והממשלה פוחדת מהעינין לכן הם פונים כל הזמן לציבור החרדי ומנסים להכניס אתו כמה שיותר "לעולם" שלהם. ובלימודים הללו יש הרבה מאוד(!!) מהעולם שלהם,
ולכן אין אפשרות לעבוד בכל סוגי העבודות שדורשות תואר כגון תרפיות וכו' ללא תואר ותעודה מצידם.
מה שוועדת הרבנים מנסה כרגע זה באמת להכניס את הלימודים הללו לסמינרים בצורה חרדית ומקצועית מאוד, ולהוריד את החוק שבלי תואר אי אפשר לעבוד בעבודות הנ"ל.

יש בנות שחושבות שהם הולכות למכללות "רק" בשביל שיוכלו לפרנס בית של אברך שיישב וילמד,
וברור שזה מאוד קורץ במיוחד שרואים את האברכיות שחוסכות כל שקל.... אבל מה לעשות והלימודים מאוד מפתים וזה לא נגמר שם.... איך אמרה לי משהי לאחר שהיא שנה בלימודי תואר לאחר שלמדה בבית יעקב "רק" בשביל לפרנס בית של אברך... נראה לך שאני אשאר רק עם תואר ראשון???? כל החברות שלי ללימודים כבר מדברות לאיזה תואר שני הן תמשכנה ואני אשאר בתואר ראשון?? מה פתאום....

ולאלה שאומרות שמחנכים את ההורים דרך הילדים ברוב הסמינרים יש כנס בי"ב לאמהות שבו מסבירים על האקדמיה וכמה זה לא טוב.... לא מאמינה שאם היו אומרים לכן שיש כנס על האקדמיה וזה חשוב וכו' הייתן הולכות...

נ.ב. לאחרונה החתימו כמעט את כל המרצים שמרצים בסמינרים בית יעקב שהם לא מרצים בכל המכללות "החרדיות" למינהן כי זה מעיין אישור לבנות שאפשר ללמוד שם... הבנות אמרו אתם אומרים לנו לא ללמוד שם אבל אתם הולכים ומרצים שם ומקבלים כסף.
מה שקורה שבנות בית יעקב שעמדו בנסיון ונשארו בסינרים נורא ממורמרות על העניין שבלוסטיג יש שילוב של תואר (במקצועות מאוד מסויימים) ושל הרבה הרצאות ולימודי קודש ולכן הגיעו להסכם עם המנהלת שהיא יותר לא מקבלת תלמידות מתיכונים בתי יעקב ואז המרצים יכולים להשאר להרצות שם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י בפוטנציאל;2348822:
לו השאיפות הטהורות של מנהלי הסמינרים (י"ג -י"ד) לחינוך הבנות היו עומדות רק למבחן מול העסק הרווחי שהם מתחזקים דבריהם היו נשמעים.

אני לא יודעת איפה למדת ועל סמך מה את כותבת כך....
אבל יש מנהלי סמינרים שהעסק הרווחי לא עומד בסולם העדיפות במדרגה הראשונה....

חבל שאת כותבת כך מדובר באנשים יראי שמיים!!! ולדעתי דברייך די מזלזלים בהם.....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hadasad3;2349642:
מה שקורה שבנות בית יעקב שעמדו בנסיון ונשארו בסינרים נורא ממורמרות על העניין שבלוסטיג יש שילוב של תואר (במקצועות מאוד מסויימים) ושל הרבה הרצאות ולימודי קודש ולכן הגיעו להסכם עם המנהלת שהיא יותר לא מקבלת תלמידות מתיכונים בתי יעקב ואז המרצים יכולים להשאר להרצות שם.

לא ממש מדויק, ואני אסביר,
בלוסטיג יש מנהל (ולא מנהלת) שמו הרב מצגר, הוא הקים את את המכון - לימודי תואר(הרבה שנים אחרי שהתיכון היה קיים) בהתייעצות עם אחד הגדולים בדור שלנו, אני לא יודעת אם מותר לי לפרסם את שמו, המטרה היתה לעזור לנשות אברכים לפרנס בית של תורה בכבוד! אולי בגלל שבלוסטיג למדו הרבה בנות שהיו רגילות לרמת חיים גבוהה, ובהחלט מחנכים שם לבית של תורה, זה היה נושא מאוד מאוד חשוב,
בפועל המכון (לא התיכון, התיכון הוא בי"ע!!) הוא שלוחה של מכון לב (המרכז האקדמי לב) בירושלים, ובלוסטיג יש רק 3 אופציות ללמוד: מחשבים, ראיית חשבון ומנהל עסקים.

במהלך השנים ביקשו מהרב מצגר להוסיף עוד מסלולים משום שבנות שהן פחות ראליות לא יכולות ללמוד שם, והרב מצגר בדק מאוד לעומק את האפשרות של קלינאות תקשורת, אבל זה לא הצליח. ועוד כמה מקצועות אחרים גם לא. למה? כי לרב מצגר היה מאוד חשוב התכנים הנלמדים, בשלושת המקצועות הנ"ל אפשר ללמוד בלי להכניס תכנים אחרים ורוח אחרת, אולם בקלינאות תקשורת ועוד מקצועות זה בלתי אפשרי, כך טען הרב מצגר. וגם המרצים שהוא מביא - מרצים ממכון לב, נבדקים גם על ידו, ומרצה שלא נראה לו - לא מלמד, וכך גם לגבי מרצות.
אני לא נכנסת לנושא הזה, ולא באה לשכנע או להיפך. אמרו פה על לוסטיג, אז הסברתי מה הולך שם. אולי המטרה של זה באמת לא היתה מיועדת לכלל הציבור אלא לציבור מסוים (שאם לא זה היו הולכות למקומות גרועים יותר).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י hadasad3;2349644:
אני לא יודעת איפה למדת ועל סמך מה את כותבת כך....
אבל יש מנהלי סמינרים שהעסק הרווחי לא עומד בסולם העדיפות במדרגה הראשונה....

חבל שאת כותבת כך מדובר באנשים יראי שמיים!!! ולדעתי דברייך די מזלזלים בהם.....

למדתי בסמינר ידוע ומוכר במגמה של גננות + חינוך מיוחד, השקעתי את הנשמה וצברתי המון שעות (מעבר לסטנדרט אז)
בסוף כיתה ה' התחתנתי וכשביקשתי להמשיך בשרנסקי בלימודי אחה''צ על מנת שאוכל לפרנס בעל 'אברך' המנהל לא הסכים בשום אופן, ואיך הוא יכל לשמור עלי? הוא פשוט אמר שלא יאשר את השעות שצברתי עד כה. כתוצאה מכך חיינו בעניות נוראה בלי שקל. (איך משלמים שכר דירה ממלגת אברך בלבד?)
יש עוול גדול מזה?

אה, המשכתי ללמוד בסמינר ההוא, פשוט כי לא היתה ברירה, אז המנהל הצליח ו'העסק הכלכלי' שלא לא נפגע.

בסוף, אני לא עובדת בתחום הזה וזה עוד נקודה שאפשר להרחיב עליה...

• הוסף לסימניות
אני חושבת שיש כאן שתי נקודות:
1. הכינוס, הכתבות ביתד, ההרצאות לבנות י"ב- באים למנוע תופעה. לא מדובר כאן על הוראות ליחידים, כי כל אדם ששואל את רבו עשוי לקבל תשובה שונה מחברו. מדובר כאן על הוראה לציבור. וכן, כציבור יש איזו התרת רסן. ואל תקפצו, אני יודעת היטב מה המניע. אני שם. אבל צדק מי שכתב פה, שאברך לא יתגייס לצבא לצורך קבלת מלגה. ידוע, שלבחורה רווקה הסיכון גדול מאוד. אבל גם לאשה נשואה הסיכון לא קטן בכלל. והבעיה הגדולה היא שמקומות עבודה חרדיים, בכבודם ובעצמם, דורשים עובדת בעלת תארים. ואז, נוצרת תחושת "אין ברירה", וכבר הולכות נשים ובנות על דעת עצמן ועל דעת הוריהן ללא היתר מרב ללמוד "תואר".

2. נקודת "תאוות הלימודים" שצויינה פה לא לגמרי מדויקת. עם רוב התארים הראשונים לא ניתן לעבוד. האקדמיה לא נבנתה עבור נשים המקימות בתים ומגדלות ילדים, אלא עבור נשים שדוחות את נישואיהן עד לאיזור גילאי השלושים כדי לאפשר לעצמן לסיים גם את התואר השני או להתחיל אותו לפני כן. משהי ציינה כאן על מכרה שלה שלומדת שנה לתואר ראשון וכבר מדברת על תואר שני- זה צורך, זה עומק הבור האקדמי. הוא לא מותאם לנו, ולכן צריך סיבה מאוד מדויקת, וחובה היתר מרב, ע"י הבאת כל הנתונים לפניו, כדי לצאת לדרך הזאת.
וכן, יש הרבה בעלי תארים ללא עבודה, זה מקסם שווא.
ויש הרבה בוגרות סמינרים ללא עבודה גם. (או לפחות, לא בתחומן)
הכל תלוי לפי מסלולו האישי של כל אדם, בהשגחה פרטית מדויקת.

ונקודה נוספת, שאני מוציאה אותה מהרשימה הקצרה שמניתי לעיל, היא לתת אמון.
אמון- שאם גדולי הדור אסרו זאת לכלל, זה אסור.
אמון- שאם אשה קבלה היתר מרב, זה מותר לה.
(לומר שאחת שלמדה תואר לא ניתן לסמוך עליה- זה גם חוסר אמון ברב שעמו נועצה).

• הוסף לסימניות
הבעיה שבהנהלת הסמינר יושבת ה'אליטה החרדית'
אלה שיכנסו מידית לעבודה בבית יעקב, בגלל הפרוטקציה,
אלה שיקבלו דירות לחתונתם,

ואין להם יכולת להבין את המון העם הדל,
אלה שצריכים לפרנס את עצמם, לשלם בעד קורת גג,
וכמובן שהבעל ישב בכולל כל היום,
ועוד 20 שנה אמורים לשלם דירות כדי שיוכלו לקבל חתן ת"ח...

האבסורד במיטבו!

• הוסף לסימניות
ומה שרותי קפלר הרחיבה בענין התעודות,
הרי זה עוול בלתי מכופר,
שלוקחים מהבנות את מיטב שנותיהן, את הזמן שעדיין אינן צריכות לפרנס והיו יכולות להשקיע בשביל שתוכלנה לפרנס בעתיד הקרוב,
ועוד לוקחים תשלומים מפולפלים בלא שום סיבה נראית לעין,
ואז הן מתחתנות בגיל 20 ומגלות שאין להן פרנסה ביד, אין להן עם מה להתחיל את החיים...

במקום שתשקענה את הכסף + הזמן במשהו שיוכל לפרנס אותן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י זלפה;2349818:
הבעיה שבהנהלת הסמינר יושבת ה'אליטה החרדית'
אלה שיכנסו מידית לעבודה בבית יעקב, בגלל הפרוטקציה,
אלה שיקבלו דירות לחתונתם,

ואין להם יכולת להבין את המון העם הדל,
אלה שצריכים לפרנס את עצמם, לשלם בעד קורת גג,
וכמובן שהבעל ישב בכולל כל היום,
ועוד 20 שנה אמורים לשלם דירות כדי שיוכלו לקבל חתן ת"ח...

האבסורד במיטבו!
זה החיים !!!
ככה תמיד היה.
היו בעם בעלי מעמדות והיו פחות,
ולא חייב להיות שהחיים של בעלי המעמד נעימים וטובים יותר...
זה עדיין לא היתר להתעמר, ולא פוטר מלחפש פתרון
אבל חבל לאכול את הלב

• הוסף לסימניות
קראתי רק חלק מהתגובות, כאחד שהתעסק בעבר בסידור עבודות אני יכול להעיד על חוסר הרלוונטיות של לימודי המקצוע הקיימים בסמינרים השונים.
זה לכאורה לא הולך להיפתר לא רק בגלל חוסר נכונות וקיבעון של המנהלים אלא גם מבחינת מרצים בעייתים (א"א להביא מרצים חילוניים) וצנזורת תכנים לא אפשרית. בנוסף לכך לבנות בגיל הזה אין משמעות לחיים ולעבודה, ולכן ההשקעה בלימודים אינה רצינית וע"מ ליישם.
הפתרון לדעתי שבנות בגיל מתקדם יצאו לעבוד במכירות מקומיות וכדומה במסגרת מאושרת, בשילוב שיעור אחד ביום של העשרה רוחנית, כך יצברו לעצמם כסף בצד. לאחר החתונה יילכו ללמוד מקצוע במסגרת מאושרת, ואז גם יהיה להם אחריות ורצינות לחיים וגם יהיה להם בעל שישמור עליהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אן;2349804:
2. נקודת "תאוות הלימודים" שצויינה פה לא לגמרי מדויקת. עם רוב התארים הראשונים לא ניתן לעבוד. האקדמיה לא נבנתה עבור נשים המקימות בתים ומגדלות ילדים, אלא עבור נשים שדוחות את נישואיהן עד לאיזור גילאי השלושים כדי לאפשר לעצמן לסיים גם את התואר השני או להתחיל אותו לפני כן. משהי ציינה כאן על מכרה שלה שלומדת שנה לתואר ראשון וכבר מדברת על תואר שני- זה צורך, זה עומק הבור האקדמי. הוא לא מותאם לנו, ולכן צריך סיבה מאוד מדויקת, וחובה היתר מרב, ע"י הבאת כל הנתונים לפניו, כדי לצאת לדרך הזאת.
וכן, יש הרבה בעלי תארים ללא עבודה, זה מקסם שווא.
ויש הרבה בוגרות סמינרים ללא עבודה גם. (או לפחות, לא בתחומן)
הכל תלוי לפי מסלולו האישי של כל אדם, בהשגחה פרטית מדויקת.

אני מתערבת כי אני חיה בעולם הזה. וממש לא רואה את מה שאתן כותבות פה.
מתוך כיתה שלימה שהוציאה תואר ראשון, היו אצלנו אולי 3 בנות שדברו על רצון להמשיך לתואר שני. ולא בטוח שהן עשו זאת בסוף. כל השאר, ניסו להתמודד עם הסטירת לחי הכואבת שיש להן תואר ותעודת מועצה ואין להן עבודה! או לחילופין עובדות בשכר נמוך, וכפי שאומרים איפה הכסף??? וההתפכחות שהשכלה לא שווה כסף, רק הורידה עוד יותר את הרצון לעשות תואר שני.
אלו שכן התעקשו זה היה מסיבה ממוקדת, שעם תואר שני אפשר להרצות, וזאת עבודה שהרבה יותר אפשרית ומשתלמת לאמהות מכל עבודה אחרת בתחום. (כמובן מבחינה פרקטית ולא רוחנית). וגם זה ממש לא עולה בקנה אחד עם הטענה שלך על עומק הבור האקדמי.
ממה שאני רואה, יש נשים בגילאים מתקדמים יותר שעובדות כבר שנים בתחום ורוצות לשפר שכר/מקצועיות, שניגשות ללימודי תואר שני. יש את הקורסים בערב בלוסטיג, שמפרסמים עליהם בלי סוף. (משום מה מרגיש לי שזה משום שאף אחד לא נרשם... לא בדקתי). לכי ללוסטיג ותראי בעיניים את הסטודנטיות. שוב, גם זה לא מתחבר עם התופעה שאתן מתארות.
בתקופה שלי היו לא מעט בנות שהוציאו תואר ראשון [אני מדגישה שאז לא היה מדובר ביציאה נגד גדולי הדור כי לא היו ההנחיות שיש היום.]. האקדמיה לא בנויה לאמהות חרדיות זה נכון, אני רוצה להגיד לך ששוק העבודה עוד יותר לא בנוי לאמהות חרדיות. אבל אני וכל חברותי ללימודים עשינו מה שיכולנו באותן נסיבות ע"מ להיות יכולות לפרנס, וממשיכות לעשות מאמצים אדירים בכל יום עבודה, ובס"ד מפרנסות בתים נפלאים של תורה.
קריירה???
אני לא מצליחה להזכר אפילו באחת כזו.

• הוסף לסימניות
כשאת מדברת על תואר ראשון, לאיזה תואר את מתכוונת?
ולא דיברתי על קריירה- סאגה בפני עצמה- אלא על צורך להמשיך לתואר שני כדי לממש שנות לימוד ארוכות ויקרות. מי שהוציאה תואר אקדמי- לא בי.איי. של סמינר, לא יכולה כמעט לעבוד בתחומה ללא הוצאת תואר שני, כמעט- כי יש תארים מעטים שכן מאפשרים עבודה, בשכר נמוך כמובן משמעותית מתואר שני. וזה הבור שדברתי עליו- משאבה ששואבת עוד זמן יקר (תרתי משמע) כדי שתגיעי למשבצת הרצויה
מידיעה

• הוסף לסימניות
כאחת שאחראית על תעודות הוראה ומעורבת גם בנושאי התקצוב של כיתות ה' ו',
אני יכולה להעיד שהתקציב הוא זעום ממש,
ושכ"ל ממש לא מכסה את העלויות.
הסמינר סופג הרבה הוצאות על גבו.
(כח אדם, תחזוקה, פעילות חברתית, העשרה ועוד)
ניהול סמינר זה ממש לא לשבת בכורסא עם רגליים למעלה,
זה עבודה קשה ובלתי פוסקת,
מול משרד החינוך, מול התמת מבלי להזכיר את החלק החינוכי.

כל אחת כותבת כאן מנקודת מבטה המצומצמת מאד,
ואף פעם לא ניסתה לעבור לצד השני של המתרס.

בכל סמינר המוציא חוברת מסלולים והתמחויות מפורט בדיוק איזה תעודה מקבלים,
רק שיש הרבה הורים שגם אחרי שמסבירים להם,
לא מבינים את ההבדל.

לצערי אני נחשפת לבנות טובות,
שממשיכות לאחר כיתה י"ד למכללות ולא ממש מבינות מה הבעיה,
ובת בכיתה י"ג דעתה די קובעת לחייה,
אם לא עכשיו אז אחרי החתונה.
ואם לא יסבירו להן עכשיו, אז מתי כן?

מי שיש לו עדין ספק בנוגע לאקדמיה,
יכול לקרוא את הכתבות האחרונות שהתפרסו ביתד יום ג',
הן הסבירו בצורה ענינית ובלתי מתלהמת את חומרת הבעיה.

לצעוק חמס זה תמיד נחמד,
אבל מי שרוצה להתחלף איתי ליום אחד מאחורי הקלעים,
מוזמנת.
אהה---
בתנאי שתכתוב אח"כ כאן את מסקנותיה.

• הוסף לסימניות
דיברתי על חשבונאות (כולל לימודי מועצה) ומחשבים.
מה עוד יש?
ניהול עסקים זה תואר שבאמת לא כל כך עוזר, אולי בשביל לעבוד בבנק.

• הוסף לסימניות
אני מדברת על תארים אקדמאים במכללות כמו מבח"ר, המכללה החרדית בירושלים וכד'
שלא לדבר על מסלולים תוך-אוניברסיטאים "מותאמים"

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י y&m;2348506:
. (סיפור דרמטי סופר בסמינר שאני מכירה, על בנות שגלשו דרך מצלמה עם WI FI וכו'...)-.
רק להסביר, פשוט נתקלתי בזה הרבה, במצלמה אין דפדפן. אי אפשר לגלוש

נכתב ע"י לבן;2348557:
למדתי 3 שנים, שילמתי המון כסף ואין לי תעודה
למה? כי היו כמה דרישות שלא עמדתי בהן .
זו התנהלות מקוממת ונצלנית..
המצב דומה בכל מוסד אקדמי

נכתב ע"י תותח שיווקי;2348800:
, אלא צריך לצאת אליהן בהסברה שלמרות המצוקה, לימודים אקדמאיים אינם פתרון!! וזוהי מטרת הכנס, לחדד את העניין הזה, שלמרות המצוקה הקשה, לימודים במכללות השונות אינם פתרון!.
כל כך קל להגיד לא. חשבת להגיד מה כן הפתרון?

נכתב ע"י yber;2349748:
אני לא נכנסת לנושא הזה, ולא באה לשכנע או להיפך. אמרו פה על לוסטיג, אז הסברתי מה הולך שם. אולי המטרה של זה באמת לא היתה מיועדת לכלל הציבור אלא לציבור מסוים (שאם לא זה היו הולכות למקומות גרועים יותר).
היום המצב דומה בכלל הציבור וזה הזמן לפתרון דומה

יש פה עסק. סמינר שמו. העסק כבר לא כל כך רלוונטי לחיים היום והוא לא מתחדש. לא מתרענן. לא מתאים את עצמו לצרכים של הלקוחות היום.
הלקוחות בורחים.
כמה פשוט.

במקום לעשות את הצעדים הנדרשים, העסק מנסה לכפות את עצמו דרך דת ומצפון. די בהצלחה אבל לא לעולם חוסן

• הוסף לסימניות
וחייבת להחזק מה שכבר אמרו פה קודם, שזו הוראה לציבור, לא לפרט
מכירה באופן אישי כ 10 נשים שפנו לרב בשאלה על לימודים אקדמאיים (כולן אחרי ה' ו', חלקן עדין רווקות) ואת כולןן הרב (רבנים שונים) שלח בברכת דרך צלחה ועם כמה הנחיות. ואגב, גם גברים
ומי שרוצה לאמת, אחותי הלכה לרב מקובל מאוד, השם באישי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....