התייעצות כיצד להתייחס | ילדה בת 6 שמתכחשת ומחביאה

• הוסף לסימניות
שלום.

יש לנו ילדה בת 6.5, מקסימה מתוקה ועדינה.
ילדה פיקחית מאוד עם התנהגות ממש מופתית בבית ובגן.
לאחרונה היא התחילה להחביא מאיתנו ההורים כל מיני התנהגויות ודברים שלא מרשים לה...

תקשיבו סיפור...:
בגיל 4, לפני כשנתיים וחצי, היא נגמלה ממוצץ שהיתה מאוד קשורה אליו.
הגמילה הייתה מאוד קשה לה, היא הייתה מאוד מחוברת ברוב שעות היממה למוצץ. ולא הסכימה לעזוב אותו בכלל. (חוץ מהגן.) נהגה לרוץ אליו מיד כשנכנסת הביתה, והוא היה נשאר בפיה עד למחרת -כולל שינה.

בשלב הגמילה, דיברנו איתה כמה פעמים... הבטחנו לה פרס אם היא תתגבר.
ולפתע, ללא התראה מוקדמת, ביום בהיר אחד , לאחר ארוחת הערב, היא פשוט ניגשה לפח האשפה והכניסה לתוכו את המוצץ.

עד לפני חודשיים:
אחיה הקטן בן שנה עם מוצץ בפה..
האחות הגדולה מאוד מקנאה בו, ונוהגת למשוך לו את המוצץ מידי פעם ולהנות ממנו כמה דקות.
הסברנו לה ודיברנו איתה שחבל לה לחזור לזה אם היא התגברה כל כך יפה.. ומיד היא מחזירה לו.

אבל, אנחנו קולטים להפתעתנו שהיא מאוד מתוחכמת... היא נוהגת להחביא בבית בכל מיני מקומות... מוצצים של אחיה. (יש לנו 6-7 מוצצים בבית למקרה שנאבד...) מתחת למזרן שלה, מתחת לספה, במגירה של הטיטולים,. מקומות שלא היינו חולמים... וברגע שאנחנו לא בשטח היא תופסת מיקום, מוצצת כמה דקות עד שאנחנו מתקרבים, ואז... מחזירה למקום כאילו לא קרה כלום...

בתחילה, 'תפסנו אותה על חם' וגערנו בה על זה שהיא מחביאה מאבא ואימא, אבל לאחר כמה פעמים החלטנו להימנע מלתופסה בקלקלתה...
זה סתם מביך אותה... אבל מאידך. אנחנו מאוד לא רוצים שהיא תפתח התנהלות של הסתרה...

בחודש האחרון, היא ממש עלתה מדרגה בהסתרה... היא מחביאה באזור מיטתה את אחד המוצצים, וממש מפצירה בנו: "אימא, נראה לי שאת יכולה ללכת, אני ארדם לבד" "אבא תכבה את האור..." מיד כשאנחנו עוזבים את החדר, היא שולפת את המוצץ ומכסה את כל הראש עד שהיא נרדמת...

בשבת, היא החביאה את המוצץ בתוך הספה... ולאחר הארוחה היא נשכבה על הספה כשפניה שקועות בזוית הקיפול של הספה.. שכמובן שם שכן המוצץ...
יש לציין שחוץ מהמוצץ, לאחרונה יש עוד כמה דברים בבית ובגן שהיא כבר לא משתפת כבעבר..

מה עושים??

(תודה רבה למי שהייתה לו את הסבלנות להגיע עד כאן...)

• הוסף לסימניות
שלום.

יש לנו ילדה בת 6.5, מקסימה מתוקה ועדינה.
ילדה פיקחית מאוד עם התנהגות ממש מופתית בבית ובגן.
לאחרונה היא התחילה להחביא מאיתנו ההורים כל מיני התנהגויות ודברים שלא מרשים לה...

תקשיבו סיפור...:
בגיל 4, לפני כשנתיים וחצי, היא נגמלה ממוצץ שהיתה מאוד קשורה אליו.
הגמילה הייתה מאוד קשה לה, היא הייתה מאוד מחוברת ברוב שעות היממה למוצץ. ולא הסכימה לעזוב אותו בכלל. (חוץ מהגן.) נהגה לרוץ אליו מיד כשנכנסת הביתה, והוא היה נשאר בפיה עד למחרת -כולל שינה.

בשלב הגמילה, דיברנו איתה כמה פעמים... הבטחנו לה פרס אם היא תתגבר.
ולפתע, ללא התראה מוקדמת, ביום בהיר אחד , לאחר ארוחת הערב, היא פשוט ניגשה לפח האשפה והכניסה לתוכו את המוצץ.

עד לפני חודשיים:
אחיה הקטן בן שנה עם מוצץ בפה..
האחות הגדולה מאוד מקנאה בו, ונוהגת למשוך לו את המוצץ מידי פעם ולהנות ממנו כמה דקות.
הסברנו לה ודיברנו איתה שחבל לה לחזור לזה אם היא התגברה כל כך יפה.. ומיד היא מחזירה לו.

אבל, אנחנו קולטים להפתעתנו שהיא מאוד מתוחכמת... היא נוהגת להחביא בבית בכל מיני מקומות... מוצצים של אחיה. (יש לנו 6-7 מוצצים בבית למקרה שנאבד...) מתחת למזרן שלה, מתחת לספה, במגירה של הטיטולים,. מקומות שלא היינו חולמים... וברגע שאנחנו לא בשטח היא תופסת מיקום, מוצצת כמה דקות עד שאנחנו מתקרבים, ואז... מחזירה למקום כאילו לא קרה כלום...

בתחילה, 'תפסנו אותה על חם' וגערנו בה על זה שהיא מחביאה מאבא ואימא, אבל לאחר כמה פעמים החלטנו להימנע מלתופסה בקלקלתה...
זה סתם מביך אותה... אבל מאידך. אנחנו מאוד לא רוצים שהיא תפתח התנהלות של הסתרה...

בחודש האחרון, היא ממש עלתה מדרגה בהסתרה... היא מחביאה באזור מיטתה את אחד המוצצים, וממש מפצירה בנו: "אימא, נראה לי שאת יכולה ללכת, אני ארדם לבד" "אבא תכבה את האור..." מיד כשאנחנו עוזבים את החדר, היא שולפת את המוצץ ומכסה את כל הראש עד שהיא נרדמת...

בשבת, היא החביאה את המוצץ בתוך הספה... ולאחר הארוחה היא נשכבה על הספה כשפניה שקועות בזוית הקיפול של הספה.. שכמובן שם שכן המוצץ...
יש לציין שחוץ מהמוצץ, לאחרונה יש עוד כמה דברים בבית ובגן שהיא כבר לא משתפת כבעבר..

מה עושים??

(תודה רבה למי שהייתה לו את הסבלנות להגיע עד כאן...)
איך היא בגן ובבית מבחינה חברתית?
מקובלת או דחויה?

• הוסף לסימניות
מקובלת מאוד.
הגיע אלי לאיבחון לא מזמן ילד אם אותה תופעה פלוס מינוס לא במוצצים אלא בממתקים וזה היה לאחר שאחותו נולדה והעריפו עליה צומי כמו שיאה לבת אחרי ארבע בנים ....
העבודה של ההורים היתה לתת לילד תחושה שהוא אחראי ושומר על האחות הקטנה מפני כל רע ובכך להעניק לו תחושה של ילד גדול ולא לחפש לדרוש את התשומת לב של ההורים מהעלמת והחבאת דברים ...
השאלה היא האם היחס לילדה ירד לאחרונה והקטן מקבל יחס שונה ממנה (לידה כמובן...) והיא אולי מרגישה שכדי לה למצוא משהו שיחזיר אותה לשלב שהיא המקבלת ולא אחיה. אולי שווה לבדוק את העניין הזה בתוך הבית ולתת לה ליהיות "גדולה" שמשגיחה על הקטן .

• תודה
Reactions: RRL
  • הוסף לסימניות
לסיפור המוצצים לבד לא הייתי מתייחסת,
אני לא רואה פה התנהגות של הסתרה, הגיוני שהילדה מקנאה,
נקח גם בחשבון גם את התקופה הלא מאד שגרתית לאחרונה,

השאלה אם יש כאן באמת התנהגות שחוזרת על עצמה בסיטואציות נוספות

• הוסף לסימניות
השאלה היא האם היחס לילדה ירד לאחרונה והקטן מקבל יחס שונה ממנה (לידה כמובן...) והיא אולי מרגישה שכדי לה למצוא משהו שיחזיר אותה לשלב שהיא המקבלת ולא אחיה. אולי שווה לבדוק את העניין הזה בתוך הבית ולתת לה ליהיות "גדולה" שמשגיחה על הקטן .
היא מקבלת המון יחס, בכל מקרה זה לא השתנה בעקבות הלידה (הלידה הייתה לפני שנה)
וכנ"ל היא בדיוק הטיפוס של האחריות וה"גדולה" ברמות גבוהות. יש לה לגמרי את כל הבמה.

• הוסף לסימניות
כשאני מנסה להכנס לראש של הילדה - למה שהיא תשתף אתכם אם אתם לא מבינים את הצורך הבסיסי שלה במוצץ? - אולי אבד לה האמון בכם, שבאמת חשוב לכם מהצרכים שלה יותר מאשר ה"בושות" מהביקורת של השכנים/ קרובים וכו'????

נכון, אז היא זרקה פעם את המוצץ כי הבינה שתקבל על כך הערכה וכבוד. אבל זה לא הפיג אצלה את הצורך הבסיסי הזה. והיא מספיק חכמה כדי לא להודות ולא להוריד את הכבוד וההערכה ששלכם אליה ללא המוצץ....אז היא עושה את זה בסתר.

תחשבי שהמוצץ עבורה הוא כמו סיגריה, או שוקולד, או כל דבר חיצוני שמרגיע את הנפש - רק בלי הנזקים הנלווים (ואל תגידו לי יישור שיניים - אני מצצתי מוצץ עד כיתה ב', והשיניים שלי ישרות בהחלט)

את אומרת שמדובר בילדה חכמה . כדאי לדבר איתה, להסביר לה שאתם מבינים שהמוצץ נותן לה רגיעה ובגלל שאתם אוהבים אותה ורואים שזה ממש צורך - אז קונים לה מוצץ שיהיה מיוחד שלה ושתמצוץ אותו מתי שבא לה. וגם להראות לה הרבה חיבה ואהבה - עם הרבה נשיקות וחיבוקים - בלי להתייחס למוצץ בכלל. וממש לא לתת הרגשה של:
"את סתם תינוקת "- שאז לא השגתם את המטרה, של רכישת האמון בכם מחדש, ושיתוף אמיתי על מה שעובר עליה.

• הוסף לסימניות
כשאני מנסה להכנס לראש של הילדה - למה שהיא תשתף אתכם אם אתם לא מבינים את הצורך הבסיסי שלה במוצץ? - אולי אבד לה האמון בכם, שבאמת חשוב לכם מהצרכים שלה יותר מאשר ה"בושות" מהביקורת של השכנים/ קרובים וכו'????

נכון, אז היא זרקה פעם את המוצץ כי הבינה שתקבל על כך הערכה וכבוד. אבל זה לא הפיג אצלה את הצורך הבסיסי הזה. והיא מספיק חכמה כדי לא להודות ולא להוריד את הכבוד וההערכה ששלכם אליה ללא המוצץ....אז היא עושה את זה בסתר.

תחשבי שהמוצץ עבורה הוא כמו סיגריה, או שוקולד, או כל דבר חיצוני שמרגיע את הנפש - רק בלי הנזקים הנלווים (ואל תגידו לי יישור שיניים - אני מצצתי מוצץ עד כיתה ב', והשיניים שלי ישרות בהחלט)

את אומרת שמדובר בילדה חכמה . כדאי לדבר איתה, להסביר לה שאתם מבינים שהמוצץ נותן לה רגיעה ובגלל שאתם אוהבים אותה ורואים שזה ממש צורך - אז קונים לה מוצץ שיהיה מיוחד שלה ושתמצוץ אותו מתי שבא לה. וגם להראות לה הרבה חיבה ואהבה - עם הרבה נשיקות וחיבוקים - בלי להתייחס למוצץ בכלל. וממש לא לתת הרגשה של:
"את סתם תינוקת "- שאז לא השגתם את המטרה, של רכישת האמון בכם מחדש, ושיתוף אמיתי על מה שעובר עליה.
מליון לייקים לא יספיקו לתגובה קולעת כזו.
ממש אהבתי.
חשבתי גם בכיוון הזה ולא יצא לי לנסח את זה כ"כ טוב.
השנקל שלי כתוספת לנאמר לעיל: הרי תחשבו שהיום זה מוצץ ובגיל 13 זה סגנון לבוש וכו וכו. העיקרון הוא שצריך קודם להיכנס לראש של הילד ולהבין קודם מה הוא רוצה, למה הוא רוצה ולמה דווקא את זה ואז לבחון האם זה מתאים לגיל או למצב וכו.
זה שההורים אומרים לילד מה אתה צריך מוצץ אתה כבר גדול או כל דבר שנותן לילד תחושה של "הם לא מבינים אותי", בהחלט יכול לגרום לילד להבין ובעיקר להרגיש שההורים לא פרטנר בתחום הזה ואז בעצם למה לא להסתיר מהם את המוצץ ולכן יש סיכוי שהמודל הזה יתפתח למחוזות נוספים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

נראה שזה הדרך הכי נכונה למקרה הזה

• הוסף לסימניות

מסכים עם כל מילה בהוספה קטנה
ילד שמחביא מההורים - מפחד מהם,
ולכן חשוב לנהוג כנאמר לעיל שפשוט תגיע למצב שלא תפחד ולא תסתיר .

• הוסף לסימניות
גם את היית מסתירה אם היית נורא רוצה משהו ולא היו מרשים לך.
ואם לא היית מסתירה, הייתי תמהה..

תגלי במשך החיים שהילדים לא תמיד משתפים בהכל, במיוחד לא שהפריעו היום למורה.
גם ילדים פתוחים ומשתפים.
וזה לגיטימי ולא חריג.
אולי זה מגיע מאז אדם וחוה שהתבוששו והתחבאו למרות שידעו שהקב"ה רואה אותם בכל מקום..
בכל מקרה, לגבי המוצץ, אני הייתי נותנת לה ודי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....