כיצד לחבר קורג להגברה?

• הוסף לסימניות
יש לי PA1000, ובדרך כלל כשאני שוכר הגברה אני מחבר את הרמקולים ישירות לאורגן כמו במוניטורים בלי מיקסר, כבל אחד לR וכבל שני לL. אבל לפעמים קיבלתי רמקולים שחייבים להשתמש במיקסר בשביל הפעלתם, ואז הוצרכתי לחבר את המיקסר בכבל בודד לאורגן והתוצאה הייתה שהרמקולים פעלו על מונו ולא בסטריאו.
מי שמכיר את הנושא ויכול לעזור אודה לו מאד!

• הוסף לסימניות
בשביל לקבל סטריאו אתה חייב לחבר בשני כבלים למיקסר כברמקולים לא לשרשר לחבר כל אחד בנפרד למיקסר l to r אב ל אם במיקסר אין לך אפשרות להוציא סטיראו ויש לך שני ערוצים אתה יוכל כל יציאה מהאורגן לערוץ שןנה ואז אתה מצדד כל אחד בנפרד אם תעלה תמונה של המיקסר נוכל יותר לעזור לך בהצלחה

• הוסף לסימניות
במקרה שאתה מציין צריך לחבר את האורגן למיקסר עם שני כבלים. אם אין ערוץ שיש לו כניסה לסטריאו, תחבר את הימין ושמאל לשני ערוצים נפרדים במיקסר ותדאג שהפרמטרים שלהם זהים. וכמו שכתב נתי והקלידים את ימין תעשה שישמיע רק הרמקול ימין ואת הערוץ של שמאל תעשה שישמעו רק ברמקול שמאל.

• הוסף לסימניות
ברור שניסיתי את האפשרות הזאת אבל התוצאה הייתה שהסאונד התקלקל לא יודע למה.
בקורגים הישנים (בדקתי בPA50) אם מחברים כבל רק ל-L הוא מוציא בכבל אחד סטריאופונית כמו באוזניות, ובמתקדמים הם כנראה בטלו את האפשרות הזאת.
תודה רבה לשניכם!

• הוסף לסימניות
איזה מיקסר יש לך ואם אפשר תמונה
ומה שאתה מתכוון שיוצא שני שבשמאל סטריאו זה לא בדיוק זה מונו יוצא זה מרכז את הסטראיו בכלי למונו בלפט וודאי שזה צריך לעבוד אבל בחיים לא תקבל סטריאו אתה חייב לצאת בשתי כבלים אלא אם כן אתה יוצא באוזניות מפוצל לשתי ערוציםם שלא מומלץ בכלל

• הוסף לסימניות
איזה מיקסר יש לך ואם אפשר תמונה
ומה שאתה מתכוון שיוצא שני שבשמאל סטריאו זה לא בדיוק זה מונו יוצא זה מרכז את הסטראיו בכלי למונו בלפט וודאי שזה צריך לעבוד אבל בחיים לא תקבל סטריאו אתה חייב לצאת בשתי כבלים אלא אם כן אתה יוצא באוזניות מפוצל לשתי ערוציםם שלא מומלץ בכלל
זה לא מיקסר קבוע, זה מה שנותנים לי מההשכרה. ובקורגים הישנים זה באמת סטריאו. בדוק.
חוצמזה, בכל בתזמורות זה באמת מה שעושים? מחברים כל צד לערוץ אחר?! נשמע לי חאפר לגמרי...

• הוסף לסימניות
זה לא מיקסר קבוע, זה מה שנותנים לי מההשכרה. ובקורגים הישנים זה באמת סטריאו. בדוק.
חוצמזה, בכל בתזמורות זה באמת מה שעושים? מחברים כל צד לערוץ אחר?! נשמע לי חאפר לגמרי...
סטריאו בכבל מונו מוזר

• הוסף לסימניות
אם הכבל שלך הוא סטריאו אתה יכול לחבר אותו לחיבור אוזניות של האורגן

ברוב מוחלט של המיקסרים יש בערוצים שאין להם חיבור מיקרופון מקום לחבר R ו-L

החיבור הבודד של pl שיש בערוץ הוא מונו בעיקרון (למיטב הבנתי..) ולכן לא עוזר לחבר אותו ליציאת סטריאו של האורגן

בהגברות גדולות זה לרוב דיגיטלי ומחברים את הימין והשמאל כל אחד לקופסת די איי שממנה יוצא כבל XLR ואז מחברים כל כבל לערוץ נפרד ועושים link לשני הערוצים ואז כל מה שמגדירים בערוץ אחד הוא באופן אוטומטי משנה בערוץ השני וגם הווליום עולה ביחד, ההבדל הוא שערוץ 1 יוצא לימין בלבד וערוץ 2 יוצא לשמאל בלבד

החיבור pl שמתחת לחיבור xlr במיקסר (למיטב הבנתי...) הוא מוגבר יותר ולכן בדרך כלל מחברים אליו כלים שצריכים הגברה כגון גיטרה וכו'
אורגן מוציא כבר עוצמה של אוזניות אז זה לא הכי בריא לחבר את העוצמה הזאת לחיבור שנותן עוד הגברה יותר גבוהה כי זה לא מוציא את הסאונד כראוי
הקופסת DI מנחיתה את העוצמה ברמה שאם יחברו לחיבור xlr או pl מוגבר זה כבר יבוא טיפה יותר נמוך כדי שההגברה שהמיקסר נותן בכניסה לא תהרוס

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אם הכבל שלך הוא סטריאו אתה יכול לחבר אותו לחיבור אוזניות של האורגן

ברוב מוחלט של המיקסרים יש בערוצים שאין להם חיבור מיקרופון מקום לחבר R ו-L

החיבור הבודד של pl שיש בערוץ הוא מונו בעיקרון (למיטב הבנתי..) ולכן לא עוזר לחבר אותו ליציאת סטריאו של האורגן

בהגברות גדולות זה לרוב דיגיטלי ומחברים את הימין והשמאל כל אחד לקופסת די איי שממנה יוצא כבל XLR ואז מחברים כל כבל לערוץ נפרד ועושים link לשני הערוצים ואז כל מה שמגדירים בערוץ אחד הוא באופן אוטומטי משנה בערוץ השני וגם הווליום עולה ביחד, ההבדל הוא שערוץ 1 יוצא לימין בלבד וערוץ 2 יוצא לשמאל בלבד

החיבור pl שמתחת לחיבור xlr במיקסר (למיטב הבנתי...) הוא מוגבר יותר ולכן בדרך כלל מחברים אליו כלים שצריכים הגברה כגון גיטרה וכו'
אורגן מוציא כבר עוצמה של אוזניות אז זה לא הכי בריא לחבר את העוצמה הזאת לחיבור שנותן עוד הגברה יותר גבוהה כי זה לא מוציא את הסאונד כראוי
הקופסת DI מנחיתה את העוצמה ברמה שאם יחברו לחיבור xlr או pl מוגבר זה כבר יבוא טיפה יותר נמוך כדי שההגברה שהמיקסר נותן בכניסה לא תהרוס
וואלה אחי, אתה פגז...
אבל לחבר ליציאת האוזניות מוריד את נקיות הצליל משמעותית.
תכל'ס מה אני הפשוט אמור לעשות.

• הוסף לסימניות
אם הבנתי נכון זה כבל שבצד אחד אתה מחבר אותו בשתי מקומות במיקסר ובצד שני זה חיבור אחד שהוא סטריאו שאתה רוצה לחבר לאורגן ודרך החיבור של האוזניות זה לא נשמע לך טוב?

לכאורה, על פניו זה נראה מוזר שאין ערוץ שיש לו אפשרות לחיבור R ו-L, ואז כדאי פשוט להחזיק 2 כבלים PL קבוע עם האורגן..

אני גם זוכר שלכאורה הערוץ L בPa50 היה מוציא או סטריאו או מונו בצורה שגם כבל סטריאו היה מקבל משני הצדדים צליל..

אולי פשוט העצה שכתבו פה, לחבר לערוצים 1 ו2 את האורגן בכבל PL נפרד לכל ערוץ ובPan את ערוץ אחד לשים בשמאל ואת ערוץ 2 בימין, ולהשתדל שכל שאר הכפתורים יהיו מכוונים אותו דבר..

אבל לחבר את הכבל שיש לו ראש אחד סטריאו בצד אחד, ובצד שני יש לו שני ראשים, בצורה הפוכה ששני הראשים יהיו באורגן - לכאורה רק אם מצאת את הערוצים שיש בהם 2 חיבורים R ו-L באותו ערוץ אז בערוץ L כתוב גם mono וממילא אם תחבר רק לL ישמעו רק ממנו, אבל אני לא יודע אם ישמעו את שתי הצדדים במאוחד או שהוא יקח רק את L וישמיע בשני הרמקולים..

בהצלחה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה