כללי כיצד מגדילים מעגל לקוחות?

• הוסף לסימניות
בס"ד
אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי כיצד להרחיב את מעגל הלקוחות. האם פרסום במקומון כללי נוסה כבר והאם עשוי להועיל?
הרצתי פליירים במייל ללקוחות פוטנציאלים - והנ"ל טרם נשא פרי.
עד כה הלקוחות שהגיעו אלי הם כאלו ששמעו עלי מלקוח גדול שלי.
אני חכמה גדולה בלייעץ לעסקים שנולדו רק עתה, אבל לעצמי משום מה אין לי רעיונות...
אודה לכם מאוד.
השם יברך אתכם

• הוסף לסימניות
הודעות במייל, לא כל כך עובדות טוב... מנסיון.

רק תפילה אשא...

הרעיון הוא להיות אמין, לתת שירות טוב, יחס נעים, להיות וותרן בעניני ממונות, ואת כל השאר הקדוש ברוך הוא עושה. - מנסיון.

• הוסף לסימניות
חבר מביא חבר. שם טוב ועבודות ברמה, מביאים את הלקוחות (כמובן לא לשכוח מי השליח האמיתי...

• הוסף לסימניות
מנסיו שלי, מה שעובד הוא לתת מחירים נמוכים עד שמעגל הלקוחות מתמלא, ואז להעלות לאט לאט לפי הביקוש.

• הוסף לסימניות
לתת מחירים טובים - שהלקוח ידע שזה מחיר מיוחד (בלי להרגיש פראיירית)
ולפעמים אפילו לעשות עבודות חינם לבתי כנסת, ארגוני צדקה וכדו' רק בתור הכרות.
ההמשך - להתפלל לסיעתא דשמיא שהעבודות שעשית ישאו חן בעיני הרבה אנשים והם יבררו איפה אפשר להשיג אותך.
מנסיון - זה עובד!

• הוסף לסימניות
הנה רעיון אחד:
ניתן ליצור "נישה" בתחום העיצוב - לדוגמא - "עיצוב למסעדות" ואז לשלוח לכל המסעדות באיזור מכתב אישי מעוצב בדואר עם חבילות עיצוב מותאמות לצרכים שלהם וכוללות: לוגו, שלט, כרטיס ביקור, נייר מכתבים, בונים, תפריט למסעדה, תפריט משלוחים, מגנטים, פרסום בעיתונים וכדו'. אפשר לחלק את זה ל"חבילת בסיס" שמחירה כך וכך, "חבילה משודרגת" שמחירה כך וכל ו"חבילת פרימיום" הכוללת את כל הפריטים במחיר מסויים. כך גם מי שאין לו כסף להשקיע הרבה יוכל לקחת את חבילת הבסיס ומי שהתכוון לעשות הכל אבל "לא יצא לו" או שהוא חשב שזה עולה יותר - יראה את המחיר ויבוא.
זו רק דוגמא אחת כמובן ואת יכולה לבחור לך איזו נישה שתרצי ולהתמחות בה: בתי ספר, מוסדות תורניים, רופאים, עורכי דין, חנויות רהיטים, חנויות בגדים וכו'.

פרסום במקומונים יכול להועיל אבל מניסיון - כשכותבים מחיר באים יותר.
לדעתי עדיף לכתוב מחירים של "חבילות עיצוב" למשל: לוגו, כרטיס ביקור, מעטפה ונייר מכתבים. הרי אחרי שבוחרים סגנון ומעצבים את הלוגו שאר הניירת כבר זורמת מאליה בדר"כ ולכן אפשר לתת מחיר טוב בקניית חבילה כזו והלקוחות מגיעים ואז הם כבר "שלך". אם ירצו בעתיד מודעה בעיתון, מגנט, שקית או כל דבר אחר - את תהיי הכתובת...

ודרך אגב, הרבה יותר זול לשמר לקוחות מלהשיג לקוחות חדשים, ואם תשרתי את לקוחותייך כראוי ותדאגי להשאר בתודעה שלהם הם כבר יביאו את החדשים...
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
דיוור ישיר זה רעיון מצויין המון עסקים יש כיום שמשוועים להתרעננות מיתוגית וצריך לפנות אליהם וההמשך יבוא...

• הוסף לסימניות
מצטרפת לשאלה; האם פרסום במקומונים עובד או צריך עיתון יותר מבוסס ממקומון שכונתי?,
ואיך נותנים מחיר נמוך בלי לצאת פרייאר?... ;)

• הוסף לסימניות
תצאי פראיירית, מה אכפת לך? קודם כל- קצת כסף זה גם כסף. ושנית תתייחסי לזה כאל השקעה בפרסום.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י natittt;386847:
תצאי פראיירית, מה אכפת לך? קודם כל- קצת כסף זה גם כסף. ושנית תתייחסי לזה כאל השקעה בפרסום.

מצחיק... זה בדיוק מה שאני הייתי כותב...

בציניות גמורה.

• הוסף לסימניות
יש הבדל של שמיים וארץ בין "מחיר נמוך" ל"מחיר טוב"!!!
לדעתי את לא צריכה לתת מחירים נמוכים, אלא מחירים טובים!

"מחיר טוב" הוא - שגם את וגם הלקוח תצאו מרוצים...
כמובן שיש לקחת בחשבון כמה שנות ניסיון יש לך בתחום, מה רמת המקצועיות וכדו' ולזכור כי ההגדרות הן גמישות מאוד וכל מקרה לגופו - כי הרי תסכימי איתי שמה שמבחינת גרפיקאית מקצועית נחשב "פראייריות" מבחינת גרפיקאית מתחילה יכול להיות "מחיר טוב" ואף יותר מזה.

וטיפ: אף פעם אל תקחי יותר או פחות ממה שאת שווה!!!
לא את ולא הלקוחות שלך צריכים להרגיש מנוצלים!
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;386885:
מצחיק... זה בדיוק מה שאני הייתי כותב...

בציניות גמורה.

תצחק שעיה, אתה מכיר את המושג "לוסט לידר"?.. אפשר לתרגם זאת כך: "שהידית גרפית".

אך ברצינות: ישנה בהחלט אסטרטגיה המעבירה את תקציב הפרסום לסבסוד המחיר ללקוח. הדבר אינו נכון לכל תחום, וישנו צורך מוקדם בתנועת לקוחות בסיסית (שתשא את הבשורה) על מנת שהמהלך יצליח.

בבוא הזמן, מבצעים אקזיט שמן מול חברה גדולה, שופרסל לדוגמה...

• הוסף לסימניות
חושבת הפוך מכולכם -

מנסיוני, דווקא כאשר מעלים מחירים מגיעים לקוחות רציניים יותר, שמוכנים לשלם יותר בעבור מוצר איכותי יותר. אני לא רואה כיצד ניתן להתפרנס בכבוד מלקוחות שהם קהל היעד של אותם מקומונים שהוזכרו.

לגבי איך להשיג לקוחות בפועל - שיטת חבר מביא חבר עובדת בצורה מצויינת אצלי. כשלקוח יוצא מרוצה (ומרוצה לאו דווקא בגלל שנתתי לו מחיר רצפה, אלא כי סיפקתי לו עבודה איכותית, שירות נעים ואדיב ועבודה יעילה עם עמידה בלו"ז שהוגדר. הוא מרגיש שקיבל תמורה מלאה לכספו ושעבד עם בעל מקצוע איכותי) -- הוא מרגיש חובה פנימית "לשווק" אותי הלאה לחוג מכריו. ובד"כ חוג מכריו של אדם שמנהל מוסד או אירגון או חברה, הוא חוג מכרים איכותי שגם הוא מנהל/מנכ"ל/סמנכ"ל/מנהל שיווק של משהו, וככה דברים מתגלגלים.

חשוב מאוד גם ליידע את חוג המכרים והמשפחה שיעבירו את שמכם בתוספת המלצה חמה הלאה.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
תשובה פשוטה מאוד, מי הקהל יעד? בתי ספר? שלחי דוגמא שמתאימה אישית לכל בית ספר למנהלות,
הקהל עסקים? תבחרי את הסיווג חנויות הכי מתאים לך, תבחרי את החנות המוצלחת מבין הסיווג שרצית תעשי גרפיקה מיוזמתך עם הלוגו של אותה חנות ותגשי לחנות ותציאי להם לרכוש זכויות על הרעיון ועל הגרפיקה, כמובן אל תשכחי להשתיל פרסומת בצד עם השם והטלפון שלך כדי ששאר החנויות ידעו איפה עושים כזה דבר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;387119:
חושבת הפוך מכולכם -

מנסיוני, דווקא כאשר מעלים מחירים מגיעים לקוחות רציניים יותר, שמוכנים לשלם יותר בעבור מוצר איכותי יותר. אני לא רואה כיצד ניתן להתפרנס בכבוד מלקוחות שהם קהל היעד של אותם מקומונים שהוזכרו.

לגבי איך להשיג לקוחות בפועל - שיטת חבר מביא חבר עובדת בצורה מצויינת אצלי. כשלקוח יוצא מרוצה (ומרוצה לאו דווקא בגלל שנתתי לו מחיר רצפה, אלא כי סיפקתי לו עבודה איכותית, שירות נעים ואדיב ועבודה יעילה עם עמידה בלו"ז שהוגדר. הוא מרגיש שקיבל תמורה מלאה לכספו ושעבד עם בעל מקצוע איכותי) -- הוא מרגיש חובה פנימית "לשווק" אותי הלאה לחוג מכריו. ובד"כ חוג מכריו של אדם שמנהל מוסד או אירגון או חברה, הוא חוג מכרים איכותי שגם הוא מנהל/מנכ"ל/סמנכ"ל/מנהל שיווק של משהו, וככה דברים מתגלגלים.

חשוב מאוד גם ליידע את חוג המכרים והמשפחה שיעבירו את שמכם בתוספת המלצה חמה הלאה.

בהצלחה!

מישהו כתב אחרת???
אכן, אני בעד שבעל מקצוע איכותי ייקח מחיר גבוה כיאה לאיכותו והלקוחות יבואו וישלמו ויגידו תודה בחיוך רחב, אין לי ספק בכך!!!

אבל...
וכאן מגיע מקומו של אבל חשוב במיוחד:
לאחרונה פשה תופעה מוזרה, משונה, מעצבנת ומרתיחה...
גרפיקאים מתחילים (או כאלה שמשחקים יפה עם התוכנות וקוראים לעצמם כאלה, אבל זה כבר דיון בפני עצמו), לוקחים מלקוחות מחירי עתק על גרפיקה בגרוש!!!
הגיעו לפתחי מס' מקרים בהם לקוחות שילמו דמים מרובים על גרפיקה (ולכן היו בטוחים שה"גרפיקאי" הוא מקצוען כיאה למחיר שדרש), ותסלחו לי, בוורד אפשר לעשות דברים מיוחדים יותר!
במקרים כאלו קורה אחד משני המקרים הבאים:
1. הלקוח - לא מבין כלל בגרפיקה - ממשיך להיות "פראייר" ולשלם סכומי עתק על כלום.
2. הלקוח כועס, מתעצבן, צריך לשלם למרות שכלל לא מרוצה מהעבודה (כי החתימו אותו על איזה חוזה דרקוני שהורידו מ"פרוג") והולך לגרפיקאי אחר להתחיל הכל מההתחלה. אה, והגרפיקאי המתחיל לא יראה את הלקוח הזה שוב לעולם, וגם לא את החברים שלו...

אז הוא שאמרתי - כל אחד ייקח לפי רמתו, ו"מחיר טוב" הוא אינדיבידואלי ביחס לרמת העבודה וביחס לגרפיקאי ולניסיונו.

• הוסף לסימניות
מיטל, סליחה על ההשתלטות על האשכול,
לכל אלו שאומרים לקחת מחיר טוב, (ז"א טוב בשבילי...;)) גם אני חשבתי כך, אבל!
הלקוחות בורחים פשוט למשמע המחירים שאני נותנת! ואני לא נותנת מחירים אסטרונומיים בכלל, אני נותנת כמקובל בשוק- ופחות מזה, אני יותר באה מתחום האיור אבל אני גם עוסקת בגרפיקה, ואני מעריכה את עצמי כבינונית,
ובכן מה תאמרו על זה?
נראה לי שאנשים מעדיפים מחיר נמוך ואיכות נמוכה ג"כ.... :cool:
עכשיו אני יותר רוצה לעסוק בגרפיקה, ואם לא לפרסם במקומון אז היכן?:confused: כי בכדי לפעול בשיטת חבר-מביא-חבר, קודם כל נדרש החבר בעצמו :p

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;387198:
לאחרונה פשה תופעה מוזרה, משונה, מעצבנת ומרתיחה...
גרפיקאים מתחילים (או כאלה שמשחקים יפה עם התוכנות וקוראים לעצמם כאלה, אבל זה כבר דיון בפני עצמו), לוקחים מלקוחות מחירי עתק על גרפיקה בגרוש!!!
הגיעו לפתחי מס' מקרים בהם לקוחות שילמו דמים מרובים על גרפיקה (ולכן היו בטוחים שה"גרפיקאי" הוא מקצוען כיאה למחיר שדרש), ותסלחו לי, בוורד אפשר לעשות דברים מיוחדים יותר!

אז הוא שאמרתי - כל אחד ייקח לפי רמתו, ו"מחיר טוב" הוא אינדיבידואלי ביחס לרמת העבודה וביחס לגרפיקאי ולניסיונו.

גם לדעתי זו בעיה
מצד אחד היו פה דיונים שלא נגמרים על גרפיקאים שלא לוקחים מספיק וכו'
שוברים את השוק ועוד כל מיני מושגים
אבל מהצד השני גם קיימת בדיוק תופעה הפוכה, לא יודעת מה יותר מעצבן :rolleyes:

בגלל זה הייתי כל כך בעד איגוד מקצועי לגרפיקאים חרדים ודתיים
שלא כל אחד יכול להיות חבר בו ושחברות בו מעידה על רמה גבוהה מהממוצע
(למשל, לא הייתי מקבלת את עצמי לארגון כזה לפני, נגיד, 5 שנים)

ככה כל מי שעוד לא זכה להתקבל ישקיע הרבה כדי להתמקצע
אלה שבמילא לא מתאימים ינשרו
השוק יתאזן
וכמובן זה גם יאזן את נושא התמחור,
מי שלא חבר בארגון לא יוכל לדרוש מחיר של מקצוען, ומי שכן חבר - ידע את ערכו.

אני חושבת שמחירון פרוג בלי ארגון גג
הוא מנותק מהמציאות.

וסליחה על האוף-טופיק הרציני, אפשר להפנות את הדיון בחזרה למקורו -

הפרסום הכי, אבל הכי מוצלח זה המלצות של חבר-מביא-חבר
לקוחות שהגיעו וקיבלו שרות כל כך טוב שנשארו והמליצו למכרים שלהם

אם תפרסמי בעיתון כל היום וכל הלילה אבל תתני שירות לא טוב
מחירים מופקעים או עבודות ברמה נמוכה - חבל על הכסף שלך.

• הוסף לסימניות
הרבה זמן עבדתי פשוט חינם הכנתי למוסדות חינוך דברים פשוט בחינם לא תאמינו
לאט לאט גם אני השתפשפתי ע"ח המוסדות החינמיים האלא שעבדתי
היום ב"ה לוקחת מחירים נורמלייים ביותר
ונותנת שירות הכי טוב שאפשר
אפילו מפסידה לפעמים כסף כשהלקוח לא מרוצה (כמעט לא קורה)
לא אכפת לי כי זה מביא לקוחות רבים
תמיד אני שומעת שאומרים תראה המחירים שלה לא זולים אבל השרות 10
ואנשים לא כ"כ מהר בורחים ממי שנותן שרות
הם כבר קשורים אליו גם אם הוא פעם פישל (ותיקן)
לא חסר עבודה חסר בני אדם במלוא מובן המילה
אם אתה הולך לגרפיקאי ורק משלם שם ולא יכול להגיד שום הערה אז אין לך חשק לחזור אליו
מנסיון פרסום בעיתונים לא מביא לקוחות

• הוסף לסימניות
לקוחות שבורחים למשמע מחירים מקובלים בשוק, הם לקוחות שלא משתלם לעבוד איתם ממילא. אלה בדיוק אותם לקוחות שלא יודעים מה הם רוצים, שמבקשים עשרות סקיצות ושום דבר לא נאה להם, שתמיד יזכרו בתיקונים שניה לפני הירידה לדפוס/העלאת האתר לרשת, שמבקשים "תעשה לי בדיוק כמו האתר של ההוא רק תגדיל לי את הלוגו בשקל תשעים", שבטוחים שהם מבינים בעיצוב יותר ממך כבעל מקצוע ושדעתה של הדודה מצד הסבתא שעבדה לפני 30 שנה כמזכירה במשרד פרסום יותר נחשבת.

בקיצור, לקוחות שלא שווה לפתוח את המחשב בשבילם.
זוהי נורית אזהרה אדומה מהבהבת, וטוב שכך.

לגבי הרמה וכו', זה כמובן ודאי וברור. אבל כאחת שלמדה עיצוב 4 שנים (במכללת אמונה), וכמובן כמי שצברה מאז ניסיון והתמקצעות, אני מרגישה שיש לי על מה להתבסס.

• הוסף לסימניות
שמעתם על מעשר כספים?
זה נסיון לא קל אבל מנסיון זה עובד ובענק.
והכי חשוב הרבה מאוד תפילות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה