כללי כיצד מגדילים מעגל לקוחות?

• הוסף לסימניות
נעמה, כמובן שכוונתי לא היתה אלייך, ודברי נכתבו בעקבות מס' מקרים שהגיעו אליי גם מגרפיקאים מתחילים וגם מלקוחותיהם ולאחר שראיתי את העבודות (שנעשו עם פונטים חינמיים כמובן) ושמעתי את מחיריהם - פשוט התפלצתי...
אני - עם מעל 6 שנות ניסיון מעשי בתחום, עם 3 שנות לימודים - הייתי לוקחת אולי קצת פחות...
לא בגלל שאני "מעריכה את עצמי פחות" - ממש לא!
בגלל שאנשים כמוך, שיש להם על מה לסמוך כמובן - כותבים לקחת מחירים יקרים - נכנסים ה"גרפיקאים" שלמדו אתמול מה זה פוטושופ ובטוחים שהתכוונת אליהם מכיוון שהם "מעצבי על" ולוקחים מחירים שעוברים את הממוצע ואת הטעם הטוב...
המחירים שלי לדוגמא די דומים למחירים של "מחירון פרוג" (מכל הרמות), לפעמים קצת יותר (עבודה מורכבת יותר) ולפעמים קצת פחות (עסקת חבילה וכדו') אבל כשבאים גרפיקאים מתחילים ולוקחים יותר ממני בעשרות אחוזים, מה נשאר???
וכל גרפיקאי באשר הוא (וגם אני) צריכים לדעת: אנחנו לא מספיק אובייקטיבים כדי לשפוט את רמת העבודות שלנו, וגם לא השכנה ממול שמתלהבת מכל "הילה חיצונית" או "הבלטה"...
איך נדע מה הרמה שלנו? נצפה בעבודות של אחרים, נשקיע, נלמד, נתייעץ ונקבל ביקורת בונה באהבה.
ואחרי כל זה לא נבין איך חשבנו לפני שנתיים שאנחנו "דבסט"...

• הוסף לסימניות
השם הוא נעמה :)

אני מבינה את הנקודה שלך, אבל דווקא חושבת שהסכנה לתחום שלנו באה מהגרפיקאים ש"שוברים את השוק" ומורידים אותו למחירי רצפה בלתי אפשריים, ולא מאלה שלוקחים מחירים יקרים. מי שדורש מחיר יקר, והלקוח מוכן לשלם -- אדרבה, הוא כנראה איש עסקים מוצלח יותר ממני. אבל גרפיקאי ששובר את השוק, פוגע בכולנו ולא מאפשר לנו להתפרנס בכבוד.

(דוגמה חיה: לפני מס' חודשים פנה אליי אדם בעל חברת תיירות חדשה שהושקע בה לא מעט ממון, ומספר לי כי הגרפיקאית הקודמת שעבד איתה לקחה 150 ש"ח (!) למודעה פרסומית. בעיניי זה ביזיון והוזלת השוק בצורה מחרידה).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;387495:
אני מבינה את הנקודה שלך, אבל דווקא חושבת שהסכנה לתחום שלנו באה מהגרפיקאים ש"שוברים את השוק" ומורידים אותו למחירי רצפה בלתי אפשריים, ולא מאלה שלוקחים מחירים יקרים. מי שדורש מחיר יקר, והלקוח מוכן לשלם -- אדרבה, הוא כנראה איש עסקים מוצלח יותר ממני. אבל גרפיקאי ששובר את השוק, פוגע בכולנו ולא מאפשר לנו להתפרנס בכבוד.
(דוגמה חיה: לפני מס' חודשים פנה אליי אדם בעל חברת תיירות חדשה שהושקע בה לא מעט ממון, ומספר לי כי הגרפיקאית הקודמת שעבד איתה לקחה 150 ש"ח (!) למודעה פרסומית. בעיניי זה ביזיון והוזלת השוק בצורה מחרידה).

נעמה, הרי זה מה שכתבת בעצמך על לקוחות מהסוג הזה, אז למה להתעצבן?

נכתב ע"י naamah;387422:
לקוחות שבורחים למשמע מחירים מקובלים בשוק, הם לקוחות שלא משתלם לעבוד איתם ממילא. אלה בדיוק אותם לקוחות שלא יודעים מה הם רוצים, שמבקשים עשרות סקיצות ושום דבר לא נאה להם, שתמיד יזכרו בתיקונים שניה לפני הירידה לדפוס/העלאת האתר לרשת, שמבקשים "תעשה לי בדיוק כמו האתר של ההוא רק תגדיל לי את הלוגו בשקל תשעים", שבטוחים שהם מבינים בעיצוב יותר ממך כבעל מקצוע ושדעתה של הדודה מצד הסבתא שעבדה לפני 30 שנה כמזכירה במשרד פרסום יותר נחשבת.
בקיצור, לקוחות שלא שווה לפתוח את המחשב בשבילם.
זוהי נורית אזהרה אדומה מהבהבת, וטוב שכך.

הרי אחרי הכל זה לקוחות שהגרפיקאים המקצועיים לא מעוניינים לעבוד איתם, הלקוחות לא מעוניינים לעבוד עם המקצועיים בגלל המחירים - אז הם נשארים למתחילים - אדרבא - שיקחו את כל הלקוחות האלו שלא מוכנים לשלם וכך ישתפשפו...

אבל לקחת לקוח שמוכן לשלם טבין וטקילין ולעשות לו עבודה בשקל תשעים זה "לקחת לנו את הפרנסה" ו"להוריד בערך המקצוע"!!! לפחות כשלקוח מקבל עבודה ב-50 שקל הוא יודע שזה מה שהיא שווה...

וכמובן שהכל כתוב מלמעלה ואין אדם הנוגע במוכן לחברו כמלוא הנימה אבל ראיתי לנכון להעלות עניין זה למען ישמעו החברים פה שיש מבינהם מתחילים - שיבינו שלא ביום הראשון מפקיעים מחירים, ויש מבינהם מקצוענים - שירימו קצת את הראש ויזקפו קומה...

ועכשיו אני באמת מרגישה חובה להתנצל בפני פותחת האשכול על ההשתלטות, אבל לפחות נתתי כמה עצות בהתחלה, לא?...

• הוסף לסימניות
אחזור שוב, נעמה ולא נחמה, במטותא.

את צודקת בגדול, אם כי אני חושבת שיש כאן סוג של מעגל קסמים - "גרפיקאים" חסרי כבוד יוצרים לקוחות חסרי כבוד ולהפך. לא בריא להתעצבן, אני יודעת, אבל הייתי שמחה אם תחום העיצוב בישראל היה קצת יותר מכובד ומקצועי, הן בהתנהלות המעצבים והן בהתנהלות הלקוחות.

אני חושבת שהדברים מאוד רלוונטיים לפותחת השרשור ולכל גולשי הפורום הזה.
אשמח אם אחרים יצטרפו ויביעו דעתם.

• הוסף לסימניות
תשמעו- משהו פה נראה לי מוגזם.
עם כל הכבוד לזה ש"גרפיקאים מומחים צריכים להרויח טוב", אחרי הכל זה שוק- כמו כל השווקים.
בכל שוק המחיר נקבע לפי היצע וביקוש. המומחים מקבלים יותר, המתחילים פחות. אם המתחילים רואים שיש ביקוש- הם יעלו את המחיר אוטומטית- ברור שזה יקרה, ככה זה שוק. אם המומחים רואים שאין ביקוש- הם מורידים את המחיר. בסופו של דבר השוק מתאזן מעצמו.
אז מגיע גרפיקאי מתחיל, שרוצה להכנס לשוק. זו זכותו המלאה לקחת מחיר מוזל כדי להכנס, ואם נופלים עליו הלקוחות שלא מבינים בגרפיקה ומתלהבים מקשקושים ברמת וורד, זו בעייתם...
בקיצור מה שאני אומר, שאין זכות לקבוע שאסור למתחילים לקחת מחיר זול או יקר או מה שנראה להם- הקליינטים זכותם לבוא למומחים גם אם המחיר זול, וזכותם לבוא למתחילים גם אם המחיר יקר ובשמים...
אותו דבר לגבי השירות. אחד לוקח מחיר יקר ולא נותן שירות- הלקוחות יעזבו אותו מעצמם. אחר נותן מחיר זול, אז הלקוחות נשארים אצלו גם בלי שירות. ככה זה שוק, מה לעשות.
כמעט והייתי אומר שאתם מנסים ליצור מונופול מסויים בתחום המחירים. אין זכות וגם אין אפשרות במציאות לעשות את זה.
מצטער אם הצלחתי להרגיז מישהו, מאמין שהצלחתי.

• הוסף לסימניות
הדיון הזה כבר התקיים פה בעבר, בעשרות וריאציות

לא, זה לא מונופול, זה כבוד למקצוע.
תנסה למצוא עוזרת בית "מתחילה" שלוקחת 15 ש"ח לשעה כדי לצבור קהל לקוחות.
(אם מצאת - אני אשמח להעסיק אחת כזו, כי אין לי תקציב לשלם 50 ש"ח לשעה)

• הוסף לסימניות
אריאלס, איפה את גרה?! באזורי 40 זה כבר יקר...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;387556:

דוקא הדוגמא של עוזרת היא לא מאששת את טענתך, כי הסיבה שעוזרות לא לוקחות 15 לשעה אינה בגלל כבוד למקצוע אלא כי זה לא שווה להם.
וזאת בדיוק הראיה איך עובד שוק.
ובקשר למושג "כבוד למקצוע", יתכן שעם כל הצער אני "לא מכיר בו". כל מקצוע הוא מכובד.

• הוסף לסימניות
אנחנו אמנם מאמינים בשוק חופשי
אבל כאן באתר יש איזושהי קליקה של מחירונים מופקעים.
וכוונתי מופקעים היא רווח של 500-300 ש"ח לשעת עבודה, שזה לכל הדעות לא הגיוני.
וחתמו על המחירון גרפיקאים שבמחילה מכבודם הם עדיין היו נחשבים בשנות סטאז' בכל מקצוע אחר.
לעומתם יושבים כאן לא מעט "דגים שמנים" שהמחירים שלהם זולים יותר- והם בהחלט הוגנים והגיוניים. (במיוחד לאור זריזותם) והם עוד נחשבים לשוברים את השוק!
ראיתם רופא שבשנות הסטאז' שלו לוקח פציינטים פרטיים ב8,000 ש"ח לביקור?
ואם היה כזה סטאז'ר חבריו הרופאים היו מעיפים אותו על טיל.
הוא שובר את השוק. הוא מוכר לוקשים במחיר מופרז!

וכאן אנחנו מאבדים את אמונם של הלקוחות במקצוע. אחרי נפילה אחת - שתים עם גרפיקאים מהזן המתואר לעיל, הלקוח כבר פונה לאחיינית שלו שתעשה לו משהו בהפסקות במחשב של הסמינר - היא עושה אותו דבר בחינם.

אנא, תעבדו עם הראש, קצת סבלנות, תעלו מחירים בהדרגה,
ואל תצפו להיות תוך 5 דקות גרפיקאים תותחים.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;387556:

ממש לא נכון!!!
זה עיניין של ביקוש והיצע, ניקיון זה עבודה קשה, ואפשר לומר לא מכובדת במיוחד, (לא שאני חושב שזה בזוי, רק הישראלי המצוי לא מתייחס בכבוד לעוזרת אלא מרגישים כאילו היא איזה בהמה סליחה על הביטוי, ומתייחסים אליה ככה...) ניקיון זה דבר שכל חברה או מפעל או משפחה שההורים עובדים הרבה מחוץ לבית וכו' לעומת זאת אין הרבה מתנדבים שמוכנים לעבוד מה שאומר ביקוש גדול, היצע נמוך, תוצאה: שכר גבוהה, רק למה זה לא מגיע ל400 שקל לשעה? תשובה פשוטה, כי 400 שקל אדם שמרוויח 20 שקל לשעה יעדיף לוותר על יום עבודה ולנקות בעצמו... , לעומת זאת גרפיקאי זה לא הוצאה שוטפת וגם דורש ידע שלא כל אחד יכול להגיד אני יעשה בעצמי אז אין גבול למחיר, רק יש את העיניין של ביקוש והיצע, איפה מתחילה הבעיה? בסמינרים... כל תלמידה שניה לומדת גרפיקה ועריכת וידאו, מה קורה? כל אשה שלישית גרפיקאית, כל בחורה שניה גרפיקאית, כאן מתחיל גם האבסורד, הנשואה צריכה להחזיק בית הוא לא יכולה לעבוד בזול, הבחורה לא כל כך זקוקה לכסף כמו הנשואה היא יכולה להציע מחיר זול יותר... וכל אחד אוכל את השני... אני מאמין שעד שהמוסדות לא ישכילו, השוק הזה ילך ויקרוס, משום שיהיה יותר היצע מביקוש, המקצוע הזה הולך להפוך להשלמת הכנסה ולא למקצוע ראשי... מה הפיתרון? שבסמינרים יתחילו לפנות לעוד מקצועות ולא להיות ממוקדים... יש תעשיה, יש רפואה יש כל כך הרבה מקצועות למה המגזר שלנו נעול רק על גרפיקה וידאו והוראה?

• הוסף לסימניות
אני מסכימה איתך שיש עודף עצום של גרפיקאיות
כל מי שמתייעצת איתי לגבי אם ללמוד את זה אני מציעה למצוא מקצוע אחר, כי השוק מפוצץ מעל ומעבר.

לגבי -
נכתב ע"י ASUS;388861:
מה הפיתרון? שבסמינרים יתחילו לפנות לעוד מקצועות ולא להיות ממוקדים... יש תעשיה, יש רפואה יש כל כך הרבה מקצועות למה המגזר שלנו נעול רק על גרפיקה וידאו והוראה?

הבעיה הגדולה היא שהסמינרים והבתי"ס לגרפיקה השקיעו הון בציוד מאוד יקר, כיתות לימוד, תוכנות ופונטים.
הם לא בקלות יוותרו על זה ויסגרו את המסלולים.

לכן כתבתי באשכול ההוא ז"ל, משבוע שעבר, שלדעתי בלי איגוד מקצועי חבל לנו על הזמן.

• הוסף לסימניות
זה כך גם במגזר הכללי (חילוני, או לכל הפחות לא חרדי) - יש המון מכללות קיקיוניות כאלה ואחרות שמכשירות "גרפיקאים".
ההבדל הוא שבמגזר הכללי יש את המכללות האקדמיות - שנקר, בצלאל, ויצו, HIT - שם לומדים במשך 4 שנים ומי שמסיים את בתי הספר האלה מעמדו (והאמת, גם יכולותיו) משודרג בהרבה מאלה של בוגרי קורס פוטושופ של 3 חודשים. למעשה במגזר הכללי מדובר על שני מקצועות שונים בתכלית - מעצב מול ביצועיסט/גרפיקאי. ככה יש היררכיה ו(כמעט) אף אחד לא מתבלבל.

במגזר החרדי זה שונה וזה אחד המקורות לבעיה. אין היררכיה מוגדרת בין אנשי המקצוע.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;388873:
הבעיה הגדולה היא שהסמינרים והבתי"ס לגרפיקה השקיעו הון בציוד מאוד יקר, כיתות לימוד, תוכנות ופונטים.
לא רק זה, אל תשכחו שבסה"כ מי שכל עניין הלימודים זה תעשיה בפני עצמה, שנועדה להכניס כסף לעצמה, עם או בלי קשר לשוק.
אז אולי במקום להיות גרפיקאים, נלך ללמד גרפיקה, ונכשיר עוד גרפיקאים מסכנים לשוק. משתלם יותר? (אמרתי את זה בציניות)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;388873:

לכן כתבתי באשכול ההוא ז"ל, משבוע שעבר, שלדעתי בלי איגוד מקצועי חבל לנו על הזמן.
אין צורך לסגור את המסלולים, אחרת הקצוע יגווע אט אט מציבורינו.
יש צורך לפתוח את הראש וכמה מסלולים חדשים במקצועות שיכולים לספק הרבה עבודה לבנות חרדיות, אבל חבל להם על הכסף.
מילא לא רבות מדי תפרושנה...

• הוסף לסימניות
אולי להכניס יותר את הפסיכולוגיה של השיווק בכמה תחומים, או תחומים דומים. מה שיקרא גרפיקה++

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;388874:
זה כך גם במגזר הכללי (חילוני, או לכל הפחות לא חרדי) - יש המון מכללות קיקיוניות כאלה ואחרות שמכשירות "גרפיקאים".
ההבדל הוא שבמגזר הכללי יש את המכללות האקדמיות - שנקר, בצלאל, ויצו, HIT - שם לומדים במשך 4 שנים ומי שמסיים את בתי הספר האלה מעמדו (והאמת, גם יכולותיו) משודרג בהרבה מאלה של בוגרי קורס פוטושופ של 3 חודשים. למעשה במגזר הכללי מדובר על שני מקצועות שונים בתכלית - מעצב מול ביצועיסט/גרפיקאי. ככה יש היררכיה ו(כמעט) אף אחד לא מתבלבל.

במגזר החרדי זה שונה וזה אחד המקורות לבעיה. אין היררכיה מוגדרת בין אנשי המקצוע.

מסכימה במליון אחוז. אם היה בצלאל חרדי זה היה אולי עוזר ליצור את ההפרדה הזו.

נכתב ע"י pr;388887:
אין צורך לסגור את המסלולים, אחרת הקצוע יגווע אט אט מציבורינו.
יש צורך לפתוח את הראש וכמה מסלולים חדשים במקצועות שיכולים לספק הרבה עבודה לבנות חרדיות, אבל חבל להם על הכסף.
מילא לא רבות מדי תפרושנה...

אני משתדלת לכתוב בעדינות
המסלולים שיש כרגע, אליהם נוהרות מאות בנות, הם לא ברמה מספיק גבוהה כדי להחיות את המקצוע.
עד שלא תפסק ההצפה בשוק, ויפתחו אופציות ללימודים ברמה גבוהה, ואני מתכוונת גבוהה באמת - לימודים של נגיד, שנתיים, יום שלם 5 פעמים בשבוע - עד שזה לא יקרה הרמה תמשיך לרדת.
נו, אולי פרוג ירימו את הכפפה...
כיתות וציוד ותוכנות כבר יש להם, זו תהיה פריצת דרך רצינית בתחום.

נכתב ע"י obyektiv;388889:
אולי להכניס יותר את הפסיכולוגיה של השיווק בכמה תחומים, או תחומים דומים. מה שיקרא גרפיקה++

אולי כדאי שלפני זה יכניסו לתכנית הלימודים את הטיפוגרפיה, הפרספקטיבה והלוגו, הקומפוזיציה, תאוריית הצבע, העיצוב והמעוף....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ASUS;388861:
מה הפיתרון? שבסמינרים יתחילו לפנות לעוד מקצועות ולא להיות ממוקדים... יש תעשיה, יש רפואה יש כל כך הרבה מקצועות למה המגזר שלנו נעול רק על גרפיקה וידאו והוראה?

סוף סוף מישהו זועק את זעקתי...
הבעיה של הסמינרים בהתאמת המקצוע לאשה החרדית.
יכשירו רופאות - יעבדו עם רופאים ובמשמרות בלילות (ובבתי חולים גם בשבתות).
יכשירו מעצבות פנים - ידברו כל היום עם שיפוצניקים.
וכן על זה הדרך (הנדסאיות תוכנה, מנתחות מידע, מעצבות אופנה - כל אלו ועוד רבים נפסלים...)

אפילו את הנהלת החשבונות שמלמדים כבר שנים, במסלולים פחות נחשבים ו"חרדיים" כמובן - לא ממשיכים לפתח ליועצת מס ורואת חשבון מפחד שמא הבחורה תהיה קרייריסטית ולא תשקיע את כל כולה בביתה ובילדיה.

אז מה נשאר לנו (חוץ מהוראה וגננות כמובן)? גרפיקה.
כל אחת יכולה לשבת בביתה (כל כבודה בת מלך פנימה) ולפרנס את בני ביתה בסכום צנוע שלא יתנגש עם ערכי "בית של תורה" (ו"פת במלח תאכל"...).

לדעתי גם אם הסמינרים לא יתעוררו בקרוב, כל אמא צריכה להיות אחראית לביתה ולשלוח אותה ללמוד מקצוע שהיא אוהבת, שהיא טובה בו ושתוכל להתפרנס ממנו בכבוד. רק כך הסמינרים אולי יקלטו את המסר...
לו יהי.

• הוסף לסימניות
יש בעיה אמיתית. פתרון הבעיה פותח בעיות גדולות פי אלף מבעית הפרנסה.
צריך למצוא מקצועות מקוריים, נצרכים בלי כל הבעיות.
כל אמא צריכה לדאוג לביתה!!! אבל לא רק לפרנסה שלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;388900:
\
לדעתי גם אם הסמינרים לא יתעוררו בקרוב, כל אמא צריכה להיות אחראית לביתה ולשלוח אותה ללמוד מקצוע שהיא אוהבת, שהיא טובה בו ושתוכל להתפרנס ממנו בכבוד. רק כך הסמינרים אולי יקלטו את המסר...
לו יהי.
לא הבנתי מה את מציעה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;388900:
סוף סוף מישהו זועק את זעקתי...
הבעיה של הסמינרים בהתאמת המקצוע לאשה החרדית.
יכשירו רופאות - יעבדו עם רופאים ובמשמרות בלילות (ובבתי חולים גם בשבתות).
יכשירו מעצבות פנים - ידברו כל היום עם שיפוצניקים.
וכן על זה הדרך (הנדסאיות תוכנה, מנתחות מידע, מעצבות אופנה - כל אלו ועוד רבים נפסלים...)

אפילו את הנהלת החשבונות שמלמדים כבר שנים, במסלולים פחות נחשבים ו"חרדיים" כמובן - לא ממשיכים לפתח ליועצת מס ורואת חשבון מפחד שמא הבחורה תהיה קרייריסטית ולא תשקיע את כל כולה בביתה ובילדיה.

אז מה נשאר לנו (חוץ מהוראה וגננות כמובן)? גרפיקה.
כל אחת יכולה לשבת בביתה (כל כבודה בת מלך פנימה) ולפרנס את בני ביתה בסכום צנוע שלא יתנגש עם ערכי "בית של תורה" (ו"פת במלח תאכל"...).

לו יהי.

יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות מהבית, סתם כך בשליפה:

• קייטרינג/קונדיטוריה
  • חנות מתנות/פרחים
  • מליון סוגים של מכירות
  • תופרת/מעצבת/ סטודיו לשמלות כלה
  • צורפות ועיצוב תכשיטים/יודאיקה
  • קואוצ'ינג/הנחיית אמהות
  • תכנות
  • תרגום/כתיבת מאמרים/כתיבה טכנית
  • שיעורים פרטיים/חוגים ייחודיים (למשל חוג אנגלית)
  • סטודיו לצילום
ולגבי קרייריסטיות -
אשה שעובדת משרה מלאה, הילדים במעון/צהרון עד 4, והיא מרוויחה 4000 בחודש
לא עדיף כבר שתעבוד את אותן שעות במקצוע שמקבלים בו שכר יותר גבוה?

לא נראה לי שנשים חרדיות תהפוכנה לקרייריסטיות סתם כך.
הרי בד"כ מי שנשאב לסגנון חיים הזה אלו אנשים שהחיים שלהם בלי קריירה ריקים מתוכן, ואצלנו ב"ה זה לא המצב.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה