כללי כיצד מגדילים מעגל לקוחות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;388902:
כל אמא צריכה לדאוג לביתה!!! אבל לא רק לפרנסה שלה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

מי אמר את זה?
האמירה שלי נבעה מתוך הכרת המצב לעומק שהרבה בנות מבזבזות שנתיים-שלוש מחייהן על מקצוע שהן לא אוהבות או שהן יודעות מראש שלא יעסקו בו ובנוסף הוא מקצוע שאינו יכול לפרנס בכבוד בית של תורה.

כאחת שביזבזה כך שנתיים מחייה (עוד לא היו מסלולים בסמינרים כלל חוץ מהוראה וגננות), אני מצטערת על כך מאוד וחושבת שאם היה לי קצת אומץ הייתי הולכת ללמוד עיצוב גרפי שזהו תחום שמעסיק ומעניין אותי מאוד מאז ומעולם.
הפנייה שלי לאמהות, תתמכו בבנות שלכן ואל תתנו להן להצטער!
הלימודים כנשואה קשים יותר, תובעניים יותר ודורשים הרבה יותר הקרבה והתמדה בדרך להצלחה.
לדעתי, בת ישראל בעלת יראת שמים וחינוך שורשי וטוב - יכולה לעבוד בכל דבר ולהישאר כזאת ואני מאמינה שכל אחד ואחת מכם מכירים מישהי כזו, אשה שעובדת בעבודה לא שגרתית למחוזותינו ועדיין, אשה חרדית למופת.
הגיע הזמן לצאת מהפרוניות של עצמנו...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;388905:
QUOTE=ariels;388905]יש עוד כמה דברים שאפשר לעשות מהבית, סתם כך בשליפה:

• קייטרינג/קונדיטוריה - ואז מה, היא תעשה קייטרינג מהבית (זה בד"ץ?), היא תהיה טבחית בישיבה או שפית במסעדה?
  • חנות מתנות/פרחים - שנתיים שלמות ללמוד איך להיות מוכרת פרחים?
  • מליון סוגים של מכירות - מכירות של חלוקים? כי כל מכירה אחרת שכלולה בתפקיד "אשת מכירות" זה כבר לעבוד עם גברים...
  • תופרת/מעצבת/ סטודיו לשמלות כלה - מקצוע שאפשר ללמד אותו שנתיים-שלוש זה אכן עיצוב אופנה, אבל זה קצת נוגד את כללי הצניעות, לא?
  • צורפות ועיצוב תכשיטים/יודאיקה - צורפות מהבית? לא נראה לי, ואני גם לא רואה אשה חרדית שפותחת חנות בסמטה עם שלט "צורפת"...
  • קואוצ'ינג/הנחיית אמהות - איך ילמדו את זה בנות סמינר שעדיין אין להן מושג מה זה להיות אמא?
  • תכנות - יש כיום, לא מספיק ולא ברמה גבוהה מספיק.
  • תרגום/כתיבת מאמרים/כתיבה טכנית - שפות וספרות - באמת רעיון מעולה - רק לא בטוח שתהיה לו דרישה.
  • שיעורים פרטיים/חוגים ייחודיים (למשל חוג אנגלית) - זה הוראה, לא?
  • סטודיו לצילום - יש כיום, לא מספיק ולא ברמה גבוהה מספיק.

מה נשאר לנו? גרפיקה.... :) :(

• הוסף לסימניות
לדעתי, בת ישראל בעלת יראת שמים וחינוך שורשי וטוב - יכולה לעבוד בכל דבר ולהישאר כזאת
דעתך שונה מאד מדעתם של כל גדולי ישראל. אני גם עובדת בעבודה לא שגרתית.
כל אחת מכירה משהי כזאת. אפילו הרבה. אבל פי 100 כאלה אחרות שלמדו בכל מיני מקומות במקום בסמינר. הכל כדי לפרנס בית של תורה. הבעיה היא שיש להם מקצוע מכניס אבל הן אבדו את הערכים בנושא בית של תורה.!

• הוסף לסימניות
כמובן שבלי קשר מנהלי הסמינרים צריכים לחפש עוד תחומים שלא יהיו בעיתיים!

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו קודם למשל מקצועות כאלה:
עוד כמה דברים שאפשר לעשות מהבית, סתם כך בשליפה:

• קייטרינג/קונדיטוריה
  • חנות מתנות/פרחים
  • מליון סוגים של מכירות
  • תופרת/מעצבת/ סטודיו לשמלות כלה
  • צורפות ועיצוב תכשיטים/יודאיקה
  • קואוצ'ינג/הנחיית אמהות
  • תכנות
  • תרגום/כתיבת מאמרים/כתיבה טכנית
  • שיעורים פרטיים/חוגים ייחודיים (למשל חוג אנגלית)
  • סטודיו לצילום

• הוסף לסימניות
תגובתי לעייל לגבי מקצועות אלו (לפני שלך...)
ושוב, אני לא חושבת שהמקצועות בעייתיים באמת כמו שהסמינרים מנסים להסביר לנו.
יש מס' מקצועות בודדים מאוד שלא יתאימו כלל לבת חרדית, אבל בכל מקצוע לחפש איך אפשר להתדרדר - זה כבר יותר מידי...

וכבר שמענו מקרים של נשים שאחרי לימודי הוראה וגננות מצאו את הדרך שלהן להדרדרות וד"ל.

• הוסף לסימניות
דעתך שונה מאד מדעתם של כל גדולי ישראל. אני גם עובדת בעבודה לא שגרתית.
כל אחת מכירה משהי כזאת. אפילו יותר מאחת. אבל פי 100 כאלה אחרות שלמדו בכל מיני מקומות במקום בסמינר. הכל כדי לפרנס בית של תורה. הבעיה היא שיש להם מקצוע מכניס אבל הן אבדו את הערכים בנושא בית של תורה.!-
מצאנו נשים שהתקלקלו אחרי ההוראה- לא אומרת שלא.
אבל במקצועות אחרים - ללא ספק האחוזים כפולים פי 100.
זהו מבחינתי!

• הוסף לסימניות
אקדים ואומר שמה הצעתי לאו דווקא קשור למסלולים בסמינר, אלא באופן כללי פרנסה מהבית. וזה רק חלק, יש עוד המון אפשרויות, צריך רק קצת מעוף.

קייטרינג/קונדיטוריה - ואז מה, היא תעשה קייטרינג מהבית (זה בד"ץ?), היא תהיה טבחית בישיבה או שפית במסעדה? התכוונתי בפירוש בישולים מהבית בלבד, ברור ששפית במסעדה זה לא שייך! (במיוחד עם כמות הערבים שעובדים במסעדות). לגבי כשרות, נו, אולי שבד"צ העיידה יגמישו טיפה את החוקים למען פרנסה כשרה לבנות ישראל?

חנות מתנות/פרחים - שנתיים שלמות ללמוד איך להיות מוכרת פרחים? לא התוונתי סתם מוכרת, אלא לעיצוב מתנות וסידורי פרחים (פלוס נגיד, עיצוב משלוחי מנות ואולי גם בארים) כן צריך לימודים. נכון, לא שנתיים. צודקת.

מליון סוגים של מכירות - מכירות של חלוקים? כי כל מכירה אחרת שכלולה בתפקיד "אשת מכירות" זה כבר לעבוד עם גברים... מכירות מהבית של כל מה שאת יכולה להעלות על דעתך, זה לא קשור ללימודים בסמינר, שילמדו בסמינר למשל - "הקמת עסק ביתי" כולל שיווק, ניהול תקציב, משהו בסגנון קורסים של מט"י. אח"כ כל אחת תחליט לעצמה אם היא מוכרת חלוקים, נעליים, בגדי ילדים, ביגוד לשמחות, איפור, מטפחות, כלי בית, או חפצי אמנות מהמזרח. יש המון מכירות שנפתחות ונסגרות בגלל חוסר ידע עסקי, למה שלא ילמדו את זה?

תופרת/מעצבת/ סטודיו לשמלות כלה - מקצוע שאפשר ללמד אותו שנתיים-שלוש זה אכן עיצוב אופנה, אבל זה קצת נוגד את כללי הצניעות, לא? אפשר לעשות קידוש השם עצום עם עיצוב אופנה צנועה.

צורפות ועיצוב תכשיטים/יודאיקה - צורפות מהבית? לא נראה לי, ואני גם לא רואה אשה חרדית שפותחת חנות בסמטה עם שלט "צורפת"... צורפות מקצוע אידאלי לעבודה מהבית. הציוד לא תופס הרבה מקום, תכשיטים יחודיים זה דבר שאפשר למכור במחירים יפים, אפשר לשווק גם לחנויות/מעצבות אופנה, אבל לעבוד מהבית.

קואוצ'ינג/הנחיית אמהות - איך ילמדו את זה בנות סמינר שעדיין אין להן מושג מה זה להיות אמא? ואיך בציבור הכללי לומדים עבודה סוציאלית ופסיכולוגיה בגיל 20? אולי הנחיית הורים לא, אבל קואוצ'ינג נראה לי שאפשר ללמוד גם בגיל צעיר.

תכנות - יש כיום, לא מספיק ולא ברמה גבוהה מספיק.

תרגום/כתיבת מאמרים/כתיבה טכנית - שפות וספרות - באמת רעיון מעולה - רק לא בטוח שתהיה לו דרישה.

שיעורים פרטיים/חוגים ייחודיים (למשל חוג אנגלית) - זה הוראה, לא?

סטודיו לצילום - יש כיום, לא מספיק ולא ברמה גבוהה מספיק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י obyektiv;388917:
דעתך שונה מאד מדעתם של כל גדולי ישראל.
שאלת אותם ספציפית על מקצוע מסויים? זה רק מה שהסמינרים מספרים לנו.

מצאנו נשים שהתקלקלו אחרי ההוראה- לא אומרת שלא.
אבל במקצועות אחרים - ללא ספק האחוזים כפולים פי 100.
זהו מבחינתי!

במחוזותי זה בדיוק ההיפך...
עד כמה שידוע לי אין נתונים סטטיסטיים אמיתיים אלא תחושות באוויר.
ואם תשמעי לאן הדרדרו נשות הוראה יסמרו שערותייך - אבל מה, הן עדיין לובשות חצאית של 30 ס"מ אחרי הברך...

ודרך אגב, בגלל שאף אחד לא התווכח איתך, אז האמרה "זהו מבחינתי" לא רלוונטית.
זהו דיון פתוח. כולם מוזמנים להביע את דעתם. גם את.

ואריאל'ס, לא שאמרתי שאי אפשר לעבוד מהבית בכל מיני עבודות, אבל בציבור לנו כשבחורה צריכה לעשות משהו עם עצמה בשנתיים שבין התיכון לחתונה צריכים ללמד אותה מקצוע נחוץ, שמצדיק לימודים של שנתיים (עיצוב בארים למשל זה קורס של 3 חודשים...) ואם אפשר, אז גם ששכרו בצידו. ושוב, נשארנו עם הגרפיקה.

ולגבי הבד"ץ - יש יותר סיכויים שהסמינרים יכניסו מקצועות נוספים מאשר שהבד"ץ יגמיש את הכללים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י eden7115;388908:
מה נשאר לנו? גרפיקה.... :) :(

את כותבת מחוסר ידיעה, עשרות נשים עוסקות בפרנסיה יצירתית מהרשימה הנ"ל ועוד.
ועדיין יש מקום לעוד.

גם בסמינרים נח להם להשאר עם המסלולים הקיימים במקום לפתח חדשים.
יש מורות, יש ציוד, ולשם מפנים את הבנות שבחוסר ברירה צועדות לשם.

גם במסגרת העיצוב במסלולים השבלוניים בסמינרים ניתן לפתוח אופקים רחבים יותר כגון:לימוד יודאיקה, ציור ישומי (כבר קיים בחלק מהמקומות), אומנות, עיצוב בחומרים שונים, ועוד'

הרעיון הוא איך לא:"לצאת מהקופסא" או שמשהו בסמינרים יתחיל לעשות זאת (בלי לפזול מה הסמינר השני עושה, כי שוב נפסיד את התועלת) או כל אחת בעצמה.

• הוסף לסימניות
זהו מבחינתי. התכונתי שדעתם של גדולי ישראל זו דעתי. ואין לי מה להוסיף עוד. סליחה על האי הבנה.
מה קשור פה הבד"ץ? כל מנהל סמינר נגש בעצמו לשאול.
לגדולי ישראל יש ראיה רחבה שלנו אין.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שהבעיה מתחילה מכך שבמגזר החרדי (כך למיטב הבנתי, אשמח שתתקנו אותי אם אני טועה) אין היררכיה בהגדרת התפקיד.
גם במגזר הכללי יש בעיה של המוני מכללות, קיקיוניות יותר ופחות, שמכשירות "גרפיקאים" בפרק זמן קצר מאוד. אבל במגזר הכללי יש את האקדמיות הנחשבות לעיצוב: בצלאל, שנקר, ויצ"ו וHIT. הלימודים שם נמשכים 4 שנים אצל טובי המורים, לימודים אינטנסיביים מאוד שעוסקים בעיקר בצד העיצובי כשהתוכנות הגרפיות הן רק האמצעי, ותפלות לעיצוב. בוגרי האקדמיות הללו כלל אינם מוצבים שורה אחת עם ה"גרפיקאים" בוגרי המכללות לתוכנות גרפיות. אלה נחשבים לשני מקצועות שונים: מעצב וביצועיסט/גרפיקאי. כך נוצרת היררכיה ברורה יחסית. אני לא בטוחה כמה הלקוחות הקטנים יודעים להבדיל, אבל הלקוחות הגדולים, שלא לדבר על מעסיקים בסטודיואים ומשרדי פרסום, יודעים בהחלט.

לעומת זאת במגזר החרדי בו אין אקדמיה לעיצוב, ורוב המעצבים למדו את הצד העיצובי (לא את התוכנות) בעיקר בדרך אוטודידקטית (למעט נשים חרדיות בודדות שלומדות במכללת אמונה ה"מזרוחניקית") - אין היררכיה כזו. בוודאי שבפועל יש מוכשרים יותר ופחות, מנוסים יותר ופחות, אבל קשה ללקוח בן המגזר לעשות את הסיווג היות שמבחינתו זה גרפיקאי וזה גרפיקאי והכל היינו הך.

• הוסף לסימניות
הבד"ץ זה היה בקשר לדברי אריאל'ס על קייטרינג מהבית.

וסתם שתדעי שמבחינתי - לא תסור ממנו ימין ושמאל - זה קו מנחה וכל אחד ישאל את רבו על מקצוע ספציפי שביתו רוצה ללמוד ולא יסיק שאם לא מלמדים את זה בסמינר הישן אז כנראה שהמקצוע לא ראוי.
ואכן, סמוכה אני על גדולי ישראל שבראייתם הרחבה יוכלו לייעץ לכל בת ובת לפי אופיה ומעלתה מה המקצוע הטוב ומתאים ביותר עבורה.

• הוסף לסימניות
אני עוקבת פה אחרי הדיון הסוער (שפונג'ה, פרוג, כלים, פרוג, כביסה, פרוג וחוזר חלילה ;)) ואני ממש לא מסכימה עם דעתך, עדן. אחד הדברים שמפריעים לי בעבודה שלי (ואני אוהבת אותה, מאוד מאוד!!) היא מה שאת חוזרת ואומרת שאין בעיצוב גרפי. המון הצעות עבודה מחילונים (שזה אומר תמונות לא צנועות וכו' וד"ל) [כמובן שאני לא לוקחת הצעות כאלה, אבל הן ישנן ומי שלא חזקה מספיק ותיקח כאלו עבודות, לא יודעת מה יהיה הסוף איתה..] , המון עבודה עם גברים, לא תמיד הם שומרים חזקים כ"כ, וזה לפעמים נורא צורם לשמוע איך הם מדברים איתך ועוד המון דוגמאות שאין כאן המקום לפרטם.
אני לא אומרת, אחת הסיבות שהלכתי ללמוד את העיצוב היא הסיבה שאפשר לעבוד מהבית בעבודה כזו ולא להעיף את הילדים עד מליון בלילה אצל מטפלות ומעונות וכו' וכו'
אבל לומר שזה מקצוע הכי כשר בעולם וכל מה שאת נואמת בכזה פאתוס? לא, עד כאן.
ואכן, המקצוע הכי מתאים לאשה יהודיה, הן מבחינת התכנים, הן מבחינת זמני העבודה, הוא - איך לא - מורה וגננת. אבל מה, על השוק המוצף בתחום הזה כבר ממש מיותר לדבר..

שבת שלום לכולם! :) עכשיו אפשר לחזור לעבודה יותר ברוגע :cool:

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;388937:
אני עוקבת פה אחרי הדיון הסוער (שפונג'ה, פרוג, כלים, פרוג, כביסה, פרוג וחוזר חלילה ;)) ואני ממש לא מסכימה עם דעתך, עדן. אחד הדברים שמפריעים לי בעבודה שלי (ואני אוהבת אותה, מאוד מאוד!!) היא מה שאת חוזרת ואומרת שאין בעיצוב גרפי. המון הצעות עבודה מחילונים (שזה אומר תמונות לא צנועות וכו' וד"ל) [כמובן שאני לא לוקחת הצעות כאלה, אבל הן ישנן ומי שלא חזקה מספיק ותיקח כאלו עבודות, לא יודעת מה יהיה הסוף איתה..] , המון עבודה עם גברים, לא תמיד הם שומרים חזקים כ"כ, וזה לפעמים נורא צורם לשמוע איך הם מדברים איתך ועוד המון דוגמאות שאין כאן המקום לפרטם.
אני לא אומרת, אחת הסיבות שהלכתי ללמוד את העיצוב היא הסיבה שאפשר לעבוד מהבית בעבודה כזו ולא להעיף את הילדים עד מליון בלילה אצל מטפלות ומעונות וכו' וכו'
אבל לומר שזה מקצוע הכי כשר בעולם וכל מה שאת נואמת בכזה פאתוס? לא, עד כאן.
ואכן, המקצוע הכי מתאים לאשה יהודיה, הן מבחינת התכנים, הן מבחינת זמני העבודה, הוא - איך לא - מורה וגננת. אבל מה, על השוק המוצף בתחום הזה כבר ממש מיותר לדבר..

שבת שלום לכולם! :) עכשיו אפשר לחזור לעבודה יותר ברוגע :cool:

מירי, כנראה שלא הבנת את דבריי...
זה לא שטענתי שהגרפיקה היא מקצוע כשר יותר ממקצועות אחרים, גם אני כמוך נאלצת לעבוד עם גברים ובעבר עזבתי עבודה בגלל יחס לא ראוי של בוס.
הטענה שלי היא שהסמינרים הם אלו שקובעים עבורנו מה המקצוע "הכשר" ומה לא!!!
למה מלמדים רק עיצוב גרפי? כי כנראה שזה נוח להם, העלויות אינן גבוהות אחרי ההשקעה הראשונית וכו', ואיך ימכרו לנו את המקצוע? יגידו שהוא "כשר"!!!

למה פוסלים מקצועות אחרים? לא בגלל שהם לא "כשרים" (כל דברי לגבי המקצועות נאמרו בציניות למי שחשב אחרת) אלא כי זה לא נוח להם ללמד זאת, ואיך ימכרו לנו את זה שאין מקצועות נוספים? אומרים שזה לא כשר וסיימו את הסיפור... מישהו יעז להתווכח איתם?

• הוסף לסימניות
צודקת, עדן. (תגידו, לא שבת אצלכם היום :confused:) הצמצום הזה נוראי. ומה שקורה כתוצאה מהחסר במסלולים, שהמון בנות שבכלל לא מתאימות לנושא של העיצוב ולא היו בוחרות במגמה הזו מרצונן, הולכות ללמוד "עיצוב". אני אומרת במרכאות, כי אני רואה בנות שסיימו מסלול ונדהמת, הזאת נעמי? הזהו המסלול? בחודשיים אני יכולה ללמד אותם את כל מה שהן לומדות שם בכזו התלהבות, אילוסטריטור, פוטושופ ואינדיזיין. ממש מסלול מופת. נתקלתי לא מזמן בעבודה של אחת מסיימת "מסלול" כזה ופשוט הייתי בהלם. את הכללים הבסיסיים ביותר, שאפילו עין לא מקצועית זה צורם לה, ואני ידעתי אותם עוד לפני שבכלל חלמתי ללכת ללמוד, היא לא יודעת. אז מה הרעיון? ואח"כ, כמו שאמרה אחת מכאן [ותסלח לי ששכחתי מי היא], באחת מההודעות שלה, הן לוקחות מחיר מופקע כי הן ראו את המחירון של פרוג ו"אסור לבייש את המקצוע". מה מקצוע מי מקצוע? מישהו למד פה מקצוע? למדו פה איך לעבוד עם כלי החותמת ואיך לסגור לג'יפג, מה עוד?

לאיגוד המקצועי (מה איתו באמת?) פתרונים..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מירי10;388940:
ואח"כ, כמו שאמרה אחת מכאן [ותסלח לי ששכחתי מי היא], באחת מההודעות שלה, הן לוקחות מחיר מופקע כי הן ראו את המחירון של פרוג ו"אסור לבייש את המקצוע".

זו הטענה שאני טענתי וממנה התפתח כל הדיון.
מסכימה עם כל מילה שלך.

ודרך אגב, גם אצלנו שבת היום... :)

• הוסף לסימניות
סליחה על הבורות, אבל איפה נמצא אותו מחירון מדובר? סיקרנתן אותי.

• הוסף לסימניות
נראה שמישהו צריך להרים את הכפפה ולפתוח משהו גדול? במקום עוד קורסים ועוד קורסים שיש מיליונים, תקימו בית ספר גדול, רציני וכבד, שלא כל אחד יכול להתקבל. לא רק עיצוב גרפי יהיה שם, אלא גם עיצוב מוצר, עיצוב טכנולוגיה, אדריכלות, דברים רציניים יותר מפוטושופ. נראה שהחרדים ממש צמאים לעוד תחומים. פרוג מספיק שאפתניים כדי להרים פרוייקט כזה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י naamah;388931:
לעומת זאת במגזר החרדי בו אין אקדמיה לעיצוב, ורוב המעצבים למדו את הצד העיצובי (לא את התוכנות) בעיקר בדרך אוטודידקטית (למעט נשים חרדיות בודדות שלומדות במכללת אמונה ה"מזרוחניקית") - אין היררכיה כזו. בוודאי שבפועל יש מוכשרים יותר ופחות, מנוסים יותר ופחות, אבל קשה ללקוח בן המגזר לעשות את הסיווג היות שמבחינתו זה גרפיקאי וזה גרפיקאי והכל היינו הך.

בין הגרפיקאיות הותיקות יש שלמדו באמונה, יש בטכניון, ויש אפילו בבצלאל (נתקלתי במישהו כזה, אין לי מושג איך הוא העביר שם 4 שנים, אני הייתי בורחת אחרי יומיים...)

ויש גם חוזרים בתשובה שלמדו לפני החזרה בתשובה ב"אקדמיה החילונית".

נכתב ע"י mig;388926:
גם במסגרת העיצוב במסלולים השבלוניים בסמינרים ניתן לפתוח אופקים רחבים יותר כגון:לימוד יודאיקה, ציור ישומי (כבר קיים בחלק מהמקומות), אומנות, עיצוב בחומרים שונים, ועוד'

בבצלאל לומדים חוץ מעיצוב גרפי גם:
איור, אנימציה, אדריכלות, צילום, צורפות, קרמיקה, עיצוב תעשייתי
גם אם לא הכל מתאים לציבור שלנו (עיצוב תעשייתי למשל ממש לא) - זה רק כמה דוגמאות קטנות מה אפשר לעשות עם עיצוב חוץ מ"גרפיקאית"

ובנוסף - אם היו משקיעים באמת במסלולים האלה של גרפיקה, ומלמדים עיצוב גרפי ברמה גבוהה כמו שצריך, היו יוצאות בעלות מקצוע רציניות לשוק
שנתיים עשירות בידע זה מצויין לעיצוב גרפי.
בסמינרים הבעיה היא לא שאין להם זמן אלא שרמת הלימודים נמוכה.

ובקורסים המתקדמים זה כבר נשים נשואות (לרוב) שאין להן זמן ללימודים אינטנסיביים
(למרות שראיתי במכללת אמונה כאלה שהתחתנו במהלך הלימודים, ילדו שני ילדים בדרך, ובכל זאת סיימו בהצלחה 4 שנים. אבל אישית זה נשמע לי קשה מדי)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה