דרוש מידע כיצד נייצר חוסן רוחני?

• הוסף לסימניות
מה מעניק לאדם תחושת מסוגלות וחוסן לעמוד בנסיונות רוחניים?

האם זכור לכם אירוע / מקרה / אמירה שנתנו לכם כח לעמוד בנסיונות רוחניים? אם כן, מה הם היו?

אנא התמקדו כעת בתשובות של חוויתכם האישית ופחות ציטוטים מ....

בהמשך האשכול יורחב גם למובאות וציטוטים. אבל כרגע בעיקר חוויות אישיות.

זה יעזור לכולנו להבין מה השיטות שעובדות (ומה פחות...).

תודה רבה למשיבים!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות

האם זכור לכם אירוע / מקרה / אמירה שנתנו לכם כח לעמוד בנסיונות רוחניים? אם כן, מה הם היו?
סיפור אישי של כאלו שעברו נסיונות דומים והצליחו להתגבר למרות הכל, משפיע הרבה
בעיקר סיפורים של הדור הזה דווקא, כי הדורות הקודמים נראים לנו פחות שייכים אלינו ולכן ההקבלה לא ממש מתאימה לנו
אם מצטרפת לזה גם אמירה שמתמצתת את מה שהגבור אמר לעצמו בשעת הנסיון, זה ממש יכול ללוות תקופה ארוכה ולתת המון כח

• הוסף לסימניות

דבר ראשון זה חינוך שמתחיל בבית וגם במוסדות הלימוד,
חינוך לקיום התורה בשמחה.

• הוסף לסימניות
זוכרת שהייתי בסמינר ורציתי לעזוב וללכת ללמוד "תואר" אז הלכתי להתייעץ עם המורה שלי
והיא אמרה לי "הכל בידי שמיים חוץ מיראת שמיים", אז לא הלכתי
אני לא יודעת אם זה הגיע מחוסן אבל היא הצילה אותי.

• הוסף לסימניות
סיפור אמיתי - מכיר מכלי ראשון
בחור בישיבה שהיו לו כל מיני פרפורים לא טובים בשלל נושאים ..., נסע פעם אם הישיבה שלו לאיזה שבת התאחדות במקום שבו התגוררו לא רק אנ''ש,
בדרכו למקווה בער''ש נקלע [או חיפש...] עיתונים חילוניים מהסוג הגרוע ודפדף בהם,
מרחוק ראה אותו איזה חסיד אחד שגר שם ו'קלט' כנראה מה הסיפור וצעק לו מרחוק '' בחור'ל רער אייבישטער וויל זאלסט אהם צוריק ברענגען א ריינע נשמה''
[הקב''ה רוצה שתחזיר לו נשמה נקייה] זה נתן בו כזה זעזוז רוחני שהוא ב''ה תפס את עצמו התייעץ עם מי שהתייעץ וב''ה עלה על דרך המלך,

• הוסף לסימניות
להחדיר תורה ומצות מתוך שמחה ולא מתוך כפייה דתית אלא מתוך הבנה ורצון וכמובן דוגמא אישית של ההורים
לא למען הסביבה אלא לקב"ה כמובן לא צריך להיות שונים מהסביבה אבל לא לעבוד את הק"בה בשביל הסביבה

• הוסף לסימניות
יש לר' יחיאל יעקובזון ספרים בדיוק על זה, כ300 עמודים לכרך, 2 כרכים. "אל תחטאו בילד".
המסקנה היא שזה משהו שצריך ללמוד אותו, אי אפשר לעסוק בחינוך בלי לדעת טוב איך לעשות את זה.
ועוד מסקנה היא ששום דבר לא יכול לשלול את הבחירה מאף אחד, המטרה שלנו היא להביא אותו לנקודת הפתיחה הטובה ביותר, שיהיו לו את הכלים להתמודד.

• הוסף לסימניות
כשמבינים מה הסכנה וההשלכות של הצעד הזה.
לדוג' בת שרוצה ללכת לא ממש צנוע, אז ברגע שהיא תבין למה זה לא טוב (כי זה עשוי להיות מושך ומחטיא) יהיה לה יותר קל.
נכון אבל לא תמיד חיבת להיות סכנה למשל בתפילה או בקיום מצווה עכשיו לא בא לי אין לי חשק מה עושים? החוכמה היא להחדיר את ההבנה למה אנחנו כאן באמת אבל שיהיה מוחדר ושלא יהיה כפייה דתית כדי שלא תהיה התנגדות פנימית ואז להסביר שזה כדאי וטוב ורצוי וגם חובה!

• הוסף לסימניות
נכון אבל לא תמיד חיבת להיות סכנה למשל בתפילה או בקיום מצווה עכשיו לא בא לי אין לי חשק מה עושים? החוכמה היא להחדיר את ההבנה למה אנחנו כאן באמת אבל שיהיה מוחדר ושלא יהיה כפייה דתית כדי שלא תהיה התנגדות פנימית ואז להסביר שזה כדאי וטוב ורצוי וגם חובה!
לא צריך דווקא סכנה כדי להבין.
להבין את המשמעות של התפילה - חיזוק הקשר עם מי שברא אותי, הכרת תודה.
וברגע שמבינים את המשמעות של זה - אפשר לשחק משחקים ולא להתפלל אפילו, אבל בסוף האמת הפנימית תנצח.

• הוסף לסימניות
לדוג' בת שרוצה ללכת לא ממש צנוע, אז ברגע שהיא תבין למה זה לא טוב (כי זה עשוי להיות מושך ומחטיא) יהיה לה יותר קל.
דווקא להרבה בנות קשה עם סיבה הזאת. יש עוד סיבות לצניעות שלא קשורות לזה והן בד"כ יותר מתקבלות אצל בחורות מתמודדות.

• הוסף לסימניות
לא צריך דווקא סכנה כדי להבין.
להבין את המשמעות של התפילה - חיזוק הקשר עם מי שברא אותי, הכרת תודה.
וברגע שמבינים את המשמעות של זה - אפשר לשחק משחקים ולא להתפלל אפילו, אבל בסוף האמת הפנימית תנצח.
עקרונית את צודקת
אבל קודם כל - יש כמובן מצוות בלי סיבה
ודבר שני - יכול לקחת שנים ללמוד על כל מצווה בנפרד, זה פשוט לא ריאלי

• הוסף לסימניות
דווקא להרבה בנות קשה עם סיבה הזאת. יש עוד סיבות לצניעות שלא קשורות לזה והן בד"כ יותר מתקבלות אצל בחורות מתמודדות.
זו גם דעתי, וכבר נפתחו על זה דיונים ארוכים מאוד
וזה בעצם קורה בהרבה מאוד מצוות
יש הרבה סיבות, וכל אחד נמשך לאחררת...

• הוסף לסימניות
דעתי היא שקשה מאוד להקנות חוסן, לפני שבנינו כזה לעצמינו
אנחנו צריכים להיות מאוד גאים ביהדות ובדרך שלנו, לתחזק את זה כל הזמן
עבודת חיים למעשה, אבל אל תאמין בעצמך עד יום מותך

• הוסף לסימניות
אולי לא תמיד אפשר להשתמש בזה,
אבל כשאפשר להשתמש בזה - זה ממש מועיל.
ודבר שני - יכול לקחת שנים ללמוד על כל מצווה בנפרד, זה פשוט לא ריאלי
יש מצוות שעושים כ"מצוות אנשים מלומדה", וזה לא ממש קצת.
איפה שחשוב לדעת אז מעולה - אפשר לשאול, לברר.
דווקא להרבה בנות קשה עם סיבה הזאת
זרקתי את הסיבה הראשונה שעלתה לי, כמובן שיש עוד.
ברגע שיש סיבה אחת שיושבת טוב, ולא משנה מהי, זה כבר מחזק, לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה