עזרה כיתה מקדמת לבנים בירושלים

• הוסף לסימניות
חלק מהבעיתיות בחינוך המיוחד ובין היתר בגלל זה חיידרים לא מוכנים לפתוח כיתות הוא בגלל חוסר היכולת לסנן משפחות.
אסור להם לא לקבל בגלל סגנון בית אלה רק בגלל לקות לא מתאימה.
כך שלפתוח כיתה מקדמת עם דרישת לסינון לא יכול לקרות.
אני עובדת בכיתות מקדמות בצפון. אצלנו סכמו עם העיריה שבית הספר מסנן כאוות נפשו ובעיריה יודעים שבבעיה הכי קטנה הכיתות נסגרות כך שמעולם לא היתה שום בעיה לא לקבל ילד.
ישנה בעיה אחרת שזה גוזל המון המון משאבים מבית הספר כמו מנהל שצריך יותר פניות לילדים בעייתיים. צריך מנהל עם המון רצון והובי לעניין כדי שירצה את הכאב ראש הזה.
סל אישי מקבלים רק במוסדות חינוך עצמאי או מוכשר.
במוסדות פטור אפשר לקבל רק סייע אישי בשכר מינימום במקרים ספציפיים מאוד.
סל אישי לא מוכר בפטור.
סל אישי החל משנה זו אם זו לקות שכיחה זה על חשבון שעות שילוב של בית הספר, כך שאף בית ספר לא יכול להפנות את המשאבים שהיו בשנים קודמות לילד עם סל אישי. הוציאו את כל העוקץ מהחוק.....
@אויר צלול הילד שלך עבר וועדה? בעירייה מכירים בו כחנ"מ?
כי גם אם והיה ומוסד רגיל יקבל אותו הוא יכול לקבל המון עזרה חיצונית כמו סייעת וכד' במידה ויש לו זכאות.
העירייה מחויבת לתת מענה אמיתי ומקיף לילד שאובחן ועבר וועדה אפיון דרך העירייה.
אבחון זה יפה אבל רק התחלה..
בהצלחה!!
הלוואי......אין להם שום דבר מה להציע. אם ההורים רוצים מוזמנים להוזיל מהונם ולקדם את ילדם. צר לי שככה אני אומרת אבל זה המצב

• הוסף לסימניות
בכל מקרה מאחלת לכם המון הצלחה ושבעזה תמצאו מהרה את המסגרת הכי מתאימה לילדכם

• הוסף לסימניות
סל אישי החל משנה זו אם זו לקות שכיחה זה על חשבון שעות שילוב של בית הספר, כך שאף בית ספר לא יכול להפנות את המשאבים שהיו בשנים קודמות לילד עם סל אישי. הוציאו את כל העוקץ מהחוק.....

אני אשמח להסבר לגבי המשפט הזה.
במוסד פטור אני יודעת שאין אפשרות לסל שעות אישי (למעט מקרים חריגים).
סל שעות יש כן במוסד פטור?
ולא הבנתי בלקות שכיחה הסל שעות האישי הוא חלק משעות השילוב הכלליות?
ומה החוק המקורי היה?
אשמח מאד מאד לתשובתך

• הוסף לסימניות
ומה החוק המקורי היה?
אשמח מאד מאד לתשובתך
במוסדות פטור כמה שאני יודעת יש סייע על רקע אלרגיה, ילדים על הרצף
עד השנה כל ילד שהיה לו ועדת אפיון וזכאות עם המלצה לסל אישי השעות שלו היו מחוץ לשעות שילוב של בית הספר-בלי קשר אליהם. בתי הספר חגגו במלוא מובן המילה....לכל ילד המירו את שעות ההוראה לשעות סייע-זה היה נדמה לי פי 4 ויותר וכך היה לילד המון שעות עזרה, לא את כולן קבל אך יכלו לשלם ל"סייע" וקימבנו את המערכת.
החל מהשנה החגיגה הסתיימה. משרד החינוך הודיע שהחל משנה זו כל ילד עם שכיחות גבוהה דהיינו לקות למידה חריפה, מנת משכל נמוכה ועוד יכול לקבל סל אישי אך זה על חשבון שעות השילוב של בית הספר שגם ככה לא מספיקות ולא נותנות מענה לילדים הזקוקים להם. נגזר מכך בתי הספר כבר ממש לא רוצים ולא נותנים יד להעביר ילדים לסל אישי-הם יודעים שממילא ידיהם כבולות ולא יוכלו לתת מענה מספק גם אם מאד ירצו.
לצערי חוק שיכול לעזור להורים ולילדים רוקן מתוכנו....

• הוסף לסימניות
ומה החוק המקורי היה?
אשמח מאד מאד לתשובתך
במוסד פטור אין אפשרות לקבל סל אישי.
ואין בכלל אפשרות לעבור ועדת זכאות ואפיון.
העזרה היחידה במקרים נקודתיים הוא קבלת סייע אישי לשמירה פיזית על הילד. לא לקידום לימודי.

• הוסף לסימניות
אני עובדת בכיתות מקדמות בצפון. אצלנו סכמו עם העיריה שבית הספר מסנן כאוות נפשו ובעיריה יודעים שבבעיה הכי קטנה הכיתות נסגרות כך שמעולם לא היתה שום בעיה לא לקבל ילד.
ישנה בעיה אחרת שזה גוזל המון המון משאבים מבית הספר כמו מנהל שצריך יותר פניות לילדים בעייתיים. צריך מנהל עם המון רצון והובי לעניין כדי שירצה את הכאב ראש הזה.

הלוואי......אין להם שום דבר מה להציע. אם ההורים רוצים מוזמנים להוזיל מהונם ולקדם את ילדם. צר לי שככה אני אומרת אבל זה המצב
סל איש עוזר כשילד צריך עזרה ספציפית נקודתית.
מורת קריאה/עזרה בחשבון/ריפוי בעיסוק וכו
לא כשיש צורך במענה כוללני

ומה שעושים אצלכם בבית ספר לא חוקי ויכול להתפוצץ ברגע מול משרד החינוך.
מספיק הורה אחד שיפנה לפיקוח.
זה מסוג הדברים שלא כותבים על גבי פורומים כאלה.

• הוסף לסימניות
???
מידיעה...
לא רוצה לעורר פה בפורום דיון על טיבו של מוסד כזה או אחר, אך חשוב לי לנקות את שמם.
יודעת מקרוב ממש, מדובר במשפחות טובות מאד שהחלו לשלוח לשם. הרישום לכתה א מקדמת נסגר במהירות רבה, כשצוות ההנהלה מסנן ובוחר אותם בקפידה. כן! בניגוד לנאמר כאן בפורום, יש לצוות סמכות לא לקבל את מי שנראה לא מתאים. לא רק מבחינת הלקות אלא גם מבחינה רוחנית!
נכון, לפני שנים המצב לא היה כך, אך בשנים האחרונות כאמור הגיעה הנהלה חדשה ששינתה את המצב לעין ערוך.

• הוסף לסימניות
אם כך אולי זה נכון רק לגבי הכיתות הנמוכות. (בנתיבות שלמה)
ואגב, יש מוסדות פטור שלוקחים את שעות הסיוע ונותנים עם זה הוראה מתקנת וכו'
זה תלוי במוסד.

• הוסף לסימניות
@אויר צלול
מה עשיתם בסוף?
או כל מישהו שמכיר קצת
באיזה 2 תתים בי-ם יש כיתות מקדמות?
ואיזה תתים נותנים מענה מחוץ לי-ם?
אנחנו עכשיו באותה דילמה וזה פשוט קשוח,
אין מענה מתאים בכל העיר...

• הוסף לסימניות
אשמח גם להמלצה על ת"ת רגיל עם כיתה מקדמת לילד חכם עם הפרעת קשב.
חשוב לנו מקום איכותי וברמה רוחנית טובה
משפחות איכותיות.
שמעתי על ת"ת ברוממה של הרב גז אשמח לשמוע על כל מידע בעניין.
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
יש ת"ת משנת חיים ברוממה שזה כיתות מקדמות
(בתוך ת"ת מענה שמחה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה