כללי כיתובים לתמונות באינדיזיין CS5

• הוסף לסימניות
בוקר טוב.
ביום עיון עדי רביד הדגים איך לעשות תיבת טקסט שתביא אוטומטית את שם התמונה לפי שם הקובץ. איך עושים את זה? זה הולך להקל עלי עכשיו המון!
(הסיכומים בבית, ואני במשרד - השבוע עברנו לCS5..)

• הוסף לסימניות
אחרי שאת מייבאת את התמונה
לכי לobject-captions-ובאופציה השלישית מלמעלה זה יביא לך את שם הקובץ
אחרי זה ב לobject-captions- אופציה ראשונה את יכולה לערוך ולבצע שינויים במיקום וכד' וגםלהפוך את התמונה והכיתוב לקבוצה

בהצלחה

• הוסף לסימניות
לא הבנתי. איך אני מגדירה את התיבת טקסט כך שתקח את התוכן משם הקובץ?

• הוסף לסימניות
אני אמורה לתת הגדרה לכל תמונה בנפרד? אני רוצה שפשוט תהיה לי תיבת טקסט, שהתוכן שלה ישתנה אוטומטית בהתאם לתמונה אליו היא מוצמדת.

• הוסף לסימניות
כתבתי לך תגובה ממש מפורטת היום בבוקר ועכשיו אני רואה שזה לא נשלח...
זה עדיין רלוונטי?

• הוסף לסימניות
בודאי, תודה..!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ataraz;489820:
כתבתי לך תגובה ממש מפורטת היום בבוקר ועכשיו אני רואה שזה לא נשלח...
זה עדיין רלוונטי?

למה לא לשתף את כולם?

• הוסף לסימניות
שלמה, הכוונה היתה שכתבתי תגובה בפורום וזה כנראה לא נשלח...

בכל אופן הנה ההסבר ממה שאני יודעת...
מייבאים את התמונות הנדרשות
מסמנים אותם
ואז בobject-caption
יש שתי אופציות generate static caption ן generate live caption
בעקרון שניהם יביאו לך את הכיתוב לפי השם של התמונה ההבדל בינהם הוא במה שיקרה אח"כ בstatic אם תזיזי את התמונה מהכיתוב הכיתוב לא ישתנה ובlive אם תזיזי את התמונה מהכיתוב הכיתוב יעלם לך וכשתקרבי תמונה אחרת יופיע הכיתוב של אותה תמונה ובמילים אחרות הוא מזהה את הכיתוב של התמונה שאמורה להיות לידו

עכשיו לגבי זה שהם יהיו ביחד: יש את הדרך של לעשות בינהם gruop והדרך השניה לפני שאת מייבאת את הכיתוביםיש בobject-caption
captions setup שם יש אפשרות לסמן וי בgroup caption with image וכן יש לך אפשרות לקבוע סטייל לכל הכיתובים
משום מה הsetup לא עובד אחרי שייבאת את הכיתובים אלא רק לפני (אם למישהו יש הבנה אחרת בנושא אשמח ללמוד)
וכמובן שאפשר אחר כך להיכנס לתיבות טקסט ולערוך אותן...

מקווה שעזרתי :)

• הוסף לסימניות
עובד לי מצוין. מה שעשיתי - הגדרתי רק לתמונה אחת את כל הפרוצדורה, (live caption) ואז הוא הביא לי תיבת טקסט עם שם התמונה. עיצבתי את הטקסט כנדרש. ואז העתקתי אותו על שאר התמונות והטקסט השתנה אוטומטית.

תודה רבה!

• הוסף לסימניות
אגב, הוא מביא לי את שם התמונה עם הסיומת .jpg , יש אפשרות לבטל את זה אוטומטית?

עכשיו אני שמה לב שהוא לא נותן לי לערוך את הטקסט ידנית.. מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit_f;491937:
אגב, הוא מביא לי את שם התמונה עם הסיומת .jpg , יש אפשרות לבטל את זה אוטומטית?

עכשיו אני שמה לב שהוא לא נותן לי לערוך את הטקסט ידנית.. מה אפשר לעשות?

תגדירו בתוך התיקייה של המחשב שלא יציג סיומות קבצים.

למה אתם רוצים לשנות ידנית?

• הוסף לסימניות
זהו, שבתיקייה של המחשב הוא לא מציג את הסיומת! ובאינדיזיין כן.
וכן אני רוצה לתת רווח בתחילת התיבת טקסט.
ולפעמים גם בהגהות יש שינויים על הכיתובים.

מה שעשיתי בינתיים - אלא אם כן יש פיתרון מוצלח יותר -
אחרי שמיקמתי את הטקסטים על התמונות, עשיתי להם convert to static caption. ואז הוא משנה לי לתיבת טקסט רגילה.
ואז אני צריכה לעבור תמונה תמונה ולמחוק את הסיומת.. קצת מסורבל. יש טכניקה פשוטה יותר?

• הוסף לסימניות
למה לעבור תמונה תמונה?
אי אפשר חפש והחלף?

• הוסף לסימניות
אכן, לא חשבתי על זה. אבל עדיין - אני צריכה לעשות לכל תיבת טקסט convert to static caption אז כבר אני על הדרך מטפלת בטקסט.
אין שום דרך שמלכתחילה הוא לא יבוא לי את ה-jpg?

• הוסף לסימניות
מאוד מוזר שבקבצי המחשב את לא רואה סיומת של קובץ.
ובאדובי זה מוצג.

על איזה ערך של שליפת מידע אתם נמצאים?

• הוסף לסימניות
name

• הוסף לסימניות
שלום,
כמה דברים...
אני לא מבינה למה מראש לא הבאת אותם כstatic? ככה את לא צריכה לעבור אחד אחד.
השני יש לך בsetup (איפה שהגדרת את הname) שני אזורים befor ו after בלפני את יכולה פשוט לעשות שם רווח וזה יעשה לך באופן אוטומטי בכל התיבות טקסט
והאחרון גם לי זה הביא עם הסיומת ולא הצלחתי להפטר ממנה ולכן אני חושבת שהעצה הכי טובה זה בחפש והחלף

בהצלחה

• הוסף לסימניות
כי אני לא רוצה לעשות cauption לכל תמונה בנפרד, אלא עשיתי על תמונה אחת בLIVE, הביא לי תיבת טקסט ואז את התיבת טקסט העתקתי לכל התמונות.. פשוט נתתי את האקשן הזה לתיבת טקסט בעצם. ולא לכל תמונה.

• הוסף לסימניות
את צריכה להכנס למאפייני התמונה ולמלא בשדה "כותרת" את שם התמונה ובאינדיזיין להגדיר שיביא לך את הכותרת של התמונה ואז זה יעבוד הסיומת של הקובץ הינה חלק בלתי נפרד משם התצוגה של הקובץ (זו"א יש את השם בו מופיע הקובץ בתצוגה ויש את השם הפנימי שלו כמו שיש את שאר פרטי התמונה, תאריך, סוג מצלמה וכדו') ואף אם וינדוס לא מציג לך את הסיומת זה בכו"ז קיים.

אולי אפשר לומר ללקוח שיואיל לכתוב על כל תמונה את התיאור של במאפיינים

בקיצור שום דבר לא אוטומטי...

קבצים מצורפים

• לכידה.PNG
    KB 391.3 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
אני ממליץ לא להשתמש בשם הקובץ, למרות שאפשר להתגבר עלך המגבלה של הסיומת (פשוט למחוק אותה משם הקובץ...), מאחר ויש מגבלות נוספות של אורך תו, ומגבלות של תווים שאינם חוקיים בשם קובץ.

אני מניח שיש לך קבצים עם שמות, ואת רוצה להכניס אותם לתוך האינדי.
צריך לחפש פתרון שמכניס את שם הקובץ לתוך האקסיף של התמונה ואז זה יהיה לך אוטומטי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה