מידע שימושי כי ממנו - ליבי קליין. זהירות - יהיו כאן ספויילרים!

מה היה הפואנטה עם השכנה האוקראינית???
לא ברור
ועוד נקודה הספר היה כתוב נורא עכשווי (השיר עוד יותר טוב, אגם ברגר וכו) אהבתם או לא???
גם הספרים הקודמים היו כתובים עכשווי מאוד וזה חלק מהיופי לדעתי
השאלה האם זה יהיה יפה גם עוד עשור???
ואגב
נהנתי שהיא הזכירה את הרב קושלבסקי (שנולד לו בן בגיל 88)

השאלה האם זה יהיה יפה גם עוד עשור???
יכול להיות שכן.
מי שיקרא את זה שוב בעוד עשור - ייהנה מהנוסטלגיה.
ומי שיקרא בפעם הראשונה, אולי ילך קצת לתחקר על מה מדובר, שגם זה נחמד מאוד.

מי שיקרא את זה שוב בעוד עשור - ייהנה מהנוסטלגיה.
ומי שיקרא בפעם הראשונה, אולי ילך קצת לתחקר על מה מדובר, שגם זה נחמד מאוד.
אני מדמיינת את הבת שלי בעוד עשור וקצת
אמא מה באמת ככה זה היה??
או שזה סתם שטויות שהסופרת פינטזה

הבעיה זה לא שיולד לגבר בגיל 88.
השאלה איך ילדה אשתו...
לא רק על הרב קושלבסקי שאגב זו אשה מנישואים שניים והיא צעירה ממנו בכמה שנים טובות וזה לא רלוונטי לדיון פה!
אלה באופו כללי
דווקא בגלל שהיא כותבת כ"כ עכשווי
אנחנו שחיים את התקופה יודעות מה היה ומה עלילה
האם גם מי שייקרא את הספר בעוד עשור או שניים יידע להבדיל?
או שיילך לחפש את אלמנת צה"ל ממאה שערים
ואת החייל שהרג את המפקד שלו בדו"צ כואב
וואי יצאתי צינית מידי לא נורא תתמודדו

לי מפריע שהיא כותבת עכשווי ומתבססת על כך שהקורא מכיר את הארועים מהמציאות שלו ולכן לא מפרטת.. מי שיקרא את הספרים בעוד כמה שנים לא יבין מה קורה בהם. וגם אני מרגישה שהעלילה חסרה כי למשל המלחמה מתוארת בתור עובדה קיימת שכולנו חיים בתוכה. הארוע היה עוצמתי וענק!!! וזה לא מורגש בספר!!!!! פה ושם מבליעים משפט על חטופים.. מתעסקים בעיקר בסיפור המוזר על ההיא שלא עזבה את בעלה 10 שנים ( לפי דעתי היא מטומטמת, ולא הבנתי איך גבר חילוני שיצא בשאלה, נותן לדבר הזה לקרות..).
אני מצפה מספר להכניס אותי לאוירה ע"י העלילה ולא להתבסס על זה שאני נמצאת בתוכה..
לפי דעתי אם הילדים שלי יקראו את הספרים בעוד כמה שנים הם יאמרו שהם יבשים ומשעממים כי הם לא יכירו את העלילה מהמציאות ובספר היא לא בדיוק קיימת..

לפי דעתי אם הילדים שלי יקראו את הספרים בעוד כמה שנים הם יאמרו שהם יבשים ומשעממים כי הם לא יכירו את העלילה מהמציאות ובספר היא לא בדיוק קיימת..
בדיוק היטבת לתאר את התחושה שלי
וזה לא קרה רק כאן
זה קרה גם עם הקורונה
שאגב אני כמעט בטוחה שלכתוב את הספר עפ"י המציאות החל שם
בטירולוגיה השלישית (אשא עיני מאין יבוא ושמים וארץ)
או שזה רק בגלל שלפני זה קראתי את כל ששת הספרים הקודמים ביחד ולא כשהם יצאו
קראתי את הספרים לפי הסדר והתחלתי בקורונה כשיצא אשא עיני
אז יש מצב שלא שמתי לב לאירועים שקרו במציאות
מה גם שלא היו אירועים בסדר גודל של הקורונה והמלחמה

ועוד משהו שלא אהבתי
הליטאי הכמעט יחיד בספרים שלה זה יואל שמואר באור גרוע מאוד

ועוד משהו שלא אהבתי
הליטאי הכמעט יחיד בספרים שלה זה יואל שמואר באור גרוע מאוד
לא ברור איך במשפחה כל כך חסידית יש חתן ליטאי.. אגב אני לא שמתי לב בספר שהוא ליטאי. רק מתגובות כאן הבנתי שכולם חושבים שהוא ליטאי.

לא ברור איך במשפחה כל כך חסידית יש חתן ליטאי.. אגב אני לא שמתי לב בספר שהוא ליטאי. רק מתגובות כאן הבנתי שכולם חושבים שהוא ליטאי.
יש לו פראק.
ברור שהוא ליטאי..

זה באמת מוזר מאוד אבל
1.הפארק
2.ובאחד הספרים
כשדובר על השידוך של מירי ואלעזר
אז יש משפט של יואל
משהו כמו
חתן אחד חבדניק והשני חסיד
וחוץ מזה
שבהתחלה בהתחלה לקח לי זמן לקלוט ששכטר חסידים כי דובר על 3 חודשים בין האירוסין של מאיר וגיטי (הראשון לפני התאונה) לחתונה
ואז מאיר רצה פורים בישיבה אז דחו לאחרי פורים או משהו כזה
(עברו כמה שנים טובות מאז שקראתי אבל היה משהו כזה או דומה לזה)

דבורי לוין, שהתבעישה שבעלה נהג בתאונה, ילדה לבד פג עם סיבוכים, והתמודדה על רגשות האשמה של שניהם.
יוסף חיים לוין, פג עם בעיות התפתחות.
באיזה ספר זה?
לא זוכרת את זה, צריכה לעשות "חזרה"...

אבל אחר כך הוא היה צריך להיות נערוויסט אז הפך לליטאי
זה ממש חרה לי.
אין חסידים נערוויסטים?
אם כולם בספרים שלה חסידים שגם הנערוויסט יהיה חסיד.
אין אצל הליטאים יותר נערוויסטים.

שמתם לב שכולם שם טחונים בכסף?? ונכון שיש להם גם צרות אבל אם הם היו לא עניים אפילו ממוצעים ברור שההתמודדות היתה קשה פי כמה...
קצת קיטשי שכולם ככ עשירים..
אבל אני חייבת לציין שאני מאוד מאוד נהנתי מהספר והביקורת לא סותרת את זה..;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה