- הוסף לסימניות
נכון.
אבל פה לא מדובר על זה.
מדובר אישה יחסית צעירה 25 + - שהחליטה לחכות לבעל שנטש הכל, ולא עושה שום דבר ע"מ לנסות באמת להשאר לחיות איתו
דברתי על הינדי.
דבורהלה זה משהו אחר.
נכון.
אבל פה לא מדובר על זה.
מדובר אישה יחסית צעירה 25 + - שהחליטה לחכות לבעל שנטש הכל, ולא עושה שום דבר ע"מ לנסות באמת להשאר לחיות איתו
מסכימה אתך כי בהתחלה סופר שהוא לא ישר הוריד זקן ופאות (לא אומר שכל מי שעם זקן ופאות הוא יר"ש)הורים מתמודדיםם היום לילד נושר, שיושב עם פלאפון באמצי יום כיפור בסלון,
הורים מתמודדים עם בחורה מחללת שבת בבית שלהם,
ויש הוראה לא לזרוק אותם. לקבל אותם, להכיל.
יש מלא רבנים, מטפלים, מכונים, אנשי דת ודעת שמתעסקים עם זה,
ואם ילד יוצא מהדרך - ויש הוראה להשאירו בבית , לקרב, להתקרב, ולרדת לשפה שלו,
למה כשבעל יוצא - לא???
מה ההבדל?
אני כן שופטת , אוקיי? שופטת ובגדול.אני גם.
ב"ה.
אבל מי שכן עזב,
אף אחד בעולם לא יכול לשפוט אותו.
אה כן? איזה צחוקים.דברתי על הינדי.
דבורהלה זה משהו אחר.
אנחנו באמת לא יכולים לשפוט היוםאני כן שופטת , אוקיי? שופטת ובגדול.
לא מרחמת עליה, מבחינתי היא אישה טיפשה, מזוכיסטית, שהכאיבה לעצמה, ואפילו לא ידעה לתת לעצמה מקום, לצאת למלון, לגלידה, לחיות יותר טוב.
סבלה מבחירה. לגמרי מבחירה.
לא משנה מאיפה הבחירה הזו באה.
יש לי דודה שנפטרה לפני 4 שנים, אישה מתוקה בת 22, היה לה ילד אחד, והייתה בהריון בחודש שישי, היא נפטרה מדום לב. פתאום.
בעלה לא מוכן לשמוע אפילו על חתונה עם מישהי אחרת, מבחינתו הוא התחתן פעם אחת, וזהו
לא אכפת לו להישאר לבד עד גיל 90, לגדל ילד אחד, להיות אבא ואמא , לפרנס, להתגעגע,
ואותו - שאיבד ואהב אני לא יכולה לשפוט.
כי זה מוות.
פה הוא לא מת, והיא יכלה ללכת אחריו, להיות עם זוגיות מאושרת, ביחד עם הקב"ה,להביא ילדים, לחנך אותה בדרך שלה, הוא לא היה מתערב לה בחינוך, להשקיע בהם, בו, בבית
והיא בחרה, על דעת עצמה לחלוטין שלא.
היא מסכנה . טיפשה.
ועצוב לי שישראל "זכה" בה,
ממש עצוב לי.אישה שמכאיבה לעצמה במודע ובתת מודע ובלא מודע...
היא התכוונה לא לשפוט את מי שעוזב בן/ת זוג שחלה וכו'אני כן שופטת , אוקיי? שופטת ובגדול.
אנחנו מדברות על 2 דברים שונים,
את על אנשיל
ואני על דבורהלה, ולא לא היה לו שום נכות קונגטיבית,וחילוני וחרדי יכולים לחיות יחד בשמחה, והיא לא ניסתה אפילו.
מזוכיזם.
אותי גידלו על-
אם לא תנסי - לא תדעי.
והיא לא ניסתה. ואיך שרק אמר לה על זה השתגעה עליו , צעקה ובכתה.
הורים מתמודדיםם היום לילד נושר, שיושב עם פלאפון באמצי יום כיפור בסלון,
הורים מתמודדים עם בחורה מחללת שבת בבית שלהם,
ויש הוראה לא לזרוק אותם. לקבל אותם, להכיל.
יש מלא רבנים, מטפלים, מכונים, אנשי דת ודעת שמתעסקים עם זה,
ואם ילד יוצא מהדרך - ויש הוראה להשאירו בבית , לקרב, להתקרב, ולרדת לשפה שלו,
למה כשבעל יוצא - לא???
מה ההבדל?
אהההההיא התכוונה לא לשפוט את מי שעוזב בן/ת זוג שחלה וכו'
היא דיברה על משהו אחר
זה מסגרת שלא שייכת לצבאאגב מוזר שאנשיל פתאום עובד אצל אברמי ללמד חיילים גם הוא לא מדבר וגם בשבילו חיילים זה מוקצה
זה לא גוף צבאי, ואפילו להפך.זה מסגרת שלא שייכת לצבא
וזה לע"נ שייע שבסוף בסוף היה דוד אהוב שנעלם לו פתאום באצמע החיים
וזה שהוא לא מדבר רק תורם לו כי ככה הוא רק עוזר לחיילים לע"נ הדוד שלו אבל לא ממש מדבר איתם
מקווה שהבנת כי גם אני קצת הסתבכתי בהסבר
@אולטרא סגול בטוח תסביר יותר טוב ממני
לגבי הטיפולים אני מסכימה איתך מטפלת עוזרת מכוונת אבל את העבודה אנחנו עושים ומשלימים, הריפוי תלוי בנובתחילה גם אני סלדתי מדבורהלה
וככל שהיה לי קשה התפעלתי מהיכולת של ליבי לתת לה מקום
לראות בכל אדם, גם כשהוא סתם מתמסכן וגם לרעים וגם לאנשים טובים , כולם מקבלים אצלה מקום
עם כל המורכבות הריגשית!!
יש היום משהו עם על עולם הטיפולים הרגשיים שלכל בעיה אנחנו מוצאות פתרון .
מי שלא מטפל בעצמו , בעייתו
תכלס, זה לא ככה . נפש גדלה בקצב שלה
גאולה פרטית גם היא צומחת בתיזמון מדויק
יצאתי מקריאת הספר הזה , על כל פרקיו,עם מבט אחר על החיים !
ליבי, אני לא יודעת אם את קוראת את התגובות כאן, אבל שתדעי---
היכולת להכיל אנשים ולאהוב אותם, לקבל תהליכים ושלבים, התפתחה אצלי בזכותך!
את בחברה טובהאני לא קראתי כל מה שכתוב כאן.
אני באמצע לקרוא את הספר
ולא מצליחה לקלוט מזה הדמות הזאת שנקראת דבורהלה.
בעלה עזב אותה, השאיר אותה ככה והתחיל חיים חדשים בלעדיה (לא שופטת אותו)
אבל היא בוחרת להתבוסס באהבה שהיתה בכלל?
לפי הנורמל היא היתה אמורה להתנתק ממנו מזמן. זה טרגדיה אין ספק לוקח זמן שיקום.
אבל היא מתגעגעת אליו כאלו בעשור האחרון היא לא חיה כמו זאב בודד...
כאלו הם היו נשואים בעושר ואושר עד ש..
לא יודעת למה מרגיזה אותי הדמות הזאת מכל הדמויות שהיו עד היום.
מאה שערים... יש שם את הכתובת שלה שבאים לנחם או לפחות השכונה...מישהו יודעת איפה דבורהלע גרה??
נשאל אותה דוגרי את הכל למה בחרה כך וכך...
![]()
מעניין, כי לי זה ממש מפריע, לדעתי זה הורס את האמינות .זה הכיף של הספרים שלה שהם נגמרים בצורה כמעט הכי מושלמת ,מספיק החיים קשים
לא מחפשת להכאיב לעצמי יותר מידי מספיק שהסיפור היה עצוב ממש וכל הספר אני הזיל דמעות כמעין המתגבר אבל לפחות שהסוף היה כיף וטובבבבבב
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים