תוכן כך בניתי ערוץ שלם ביוטיוב תוך יומיים - עם 98% בינה מלאכותית

יצירת תוכן מקצועי באמצעות הבינה המלאכותית
  • הוסף לסימניות
לפני חודש וחצי העליתי כאן סקירה על המודל החדש של OpenAI, המכונה o1:

לפני כשבועיים העליתי כאן פוסט שמציג מה אפשר לעשות עם המודל הזה:

ומסתבר שהשמיים הם הגבול - וכדי לבדוק את זה, נתתי למודל משימה מורכבת עוד יותר...
ליצור ערוץ יוטיוב שלם הכולל סרטונים ללימוד אנגלית ב-10 שלבים:

חשוב שתבינו - כל שלבי היצירה, כולל:

• יצירת התוכנית של מבנה הלמידה,
  • התוכן של הסרטונים,
  • העיצוב וההמרה לוידאו,
  • ואפילו בדיקה על החומר אם יש טעויות
- נעשתה באמצעות בינה מלאכותית!

לי לא נותר, אלא להעלות את הסרטונים, ולשלוח לנטפרי בקשת פתיחה...

אבל אין טעם להכביר במילים - פשוט כנסו לערוץ והביעו את דעתכם.
המבנה, הסגנון, העיצוב והתוכן הם ניסיוניים, כל הערה תתקבל בברכה!
(וכמובן, גם כל לייק או רישום לערוץ...)

רוצים מדריך מפורט וברור יותר שמסביר כיצד לבנות פרוייקטים גדולים בעצמכם?
כתבו לי כאן בשרשור! 👇

• הוסף לסימניות
@תיקון קוראים וואו איזה עולם שלם מגלים פה בזכותך. עונג לראות לאיזה אפיק לקחת את הבינה המלאכותית. ממש מעורר השראה .
שאלה של מי שלא מבינה בעניין אך מעוניינת כן להבין כשאתם מדברים כאן על קוד למה הכוונה ? יש דרך להסביר גם למי שלא מתוך עולם השפה הכללי הזה?

• הוסף לסימניות
בהתחלה חשבתי לנסות להסביר בצורה פשוטה מה זה אומר, אבל אז הבנתי שצ'אט GPT יסביר את זה הרבה יותר טוב ממני.

קוד הוא אוסף של הוראות שנכתבות בשפה ייחודית שמחשב מסוגל להבין ולבצע. ניתן לדמות זאת להוראות כתובות למכונה, שמסבירות לה בדיוק מה לעשות, שלב אחר שלב.

לכל משימה טכנולוגית – הפעלת אפליקציה, גלישה באתר אינטרנט, או אפילו שימוש במכשיר חכם – יש בסיס של קוד שמכתיב את אופן הפעולה. קוד נכתב בשפות ייעודיות כמו Python, JavaScript, או C++, שכל אחת מהן מתאימה לסוגים שונים של משימות.

לדוגמה: אם יש צורך שהמחשב יחשב את התוצאה של חיבור פשוט, ניתן לכתוב הוראה קצרה בשפת Python:

print(2 + 2)

המחשב יבצע את הפעולה ויציג את התוצאה: 4.

באופן כללי, קוד משמש ליצירת תוכנות, אפליקציות ואתרים, והוא הבסיס לכל הטכנולוגיות הדיגיטליות.

להלן דוגמה פשוטה לקטע קוד בן 10 שורות, שמדגים מבנה בסיסי של אתר אינטרנט באמצעות HTML ו-CSS.
קוד כמו זה, רק הרבה יותר מורכב וארוך, מרכיב למעשה את האתר הזה ואתרים אחרים.

קוד:
<!DOCTYPE html>
<html lang="he">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0">
    <title>אתר פשוט</title>
    <style>
        body { background-color: lightblue; text-align: center; font-family: Arial, sans-serif; }
        h1 { color: darkblue; }
    </style>
</head>
<body>
    <h1>ברוכים הבאים!</h1>
    <p>זהו אתר בסיסי מאוד.</p>
</body>
</html>

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר המהיר והמפורט.
זה ידע של מתכנתים בלבד? או שיש לי סיכויי ללמוד אי פעם? 😊

• הוסף לסימניות
תודה על ההסבר המהיר והמפורט.
זה ידע של מתכנתים בלבד? או שיש לי סיכויי ללמוד אי פעם? 😊
כל אחד יכול. זה בערך כמו אורגן או גיטרה. זה מרגיש כמו סינית, עד שבשלב מסויים אתה תופס את הנקודה וזה הופך לקל וברור

בכל מקרה, זה דבר שהולך להיות מיותר יותר ויותר. לדעתי כדאי בעיקר לדעת את היסודות הבסיסיים של תכנות, ואיך להתעסק עם זה, למשל, איך מריצים את הקוד ובתוך איזה קובץ צריך לשים אותו. אבל עצם לימוד הקידוד יהיה מיותר תוך שנה-שנתיים

• הוסף לסימניות
שוב תודה.
אז ... בעצם כדי ללמוד סינית/ גיטרה/ אני יכולה להתחיל מסרטונים וכדומה.
אני רוצה להתחיל מ-0 , מה השלב הבא המומלץ עבורי- הפשוט ביותר?

• הוסף לסימניות
שוב תודה.
אז ... בעצם כדי ללמוד סינית/ גיטרה/ אני יכולה להתחיל מסרטונים וכדומה.
אני רוצה להתחיל מ-0 , מה השלב הבא המומלץ עבורי- הפשוט ביותר?
להתחיל בזה - זו הדרך הקלה והברורה ביותר

(יש כאלה שחולקים עלי, אבל זו דעתי)

• הוסף לסימניות
מעולה. אחכים בע"ה, תודה על העיצות .
אגב שאלה שלא קשורה, למדתי השבוע לייצר מצגת בgamma כשאני רוצה לייצא אותה כמצגת או כpdf הוא לא מאפשר לי. ידוע לכם מה ניתן לעשות בעניין?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה