ככה גונבים מספרי אשראי???

• הוסף לסימניות
ב15 אמור לרדת לי הכרטיס אשראי
ונכסתי היום לאתר להסתכל מה המצב
ולתדהמתי אני מגלה בזמן שהיתי בקניון באחד היימים
נעשתה בכרטיס אשראי קניה בטלפון באחת המסעדות באזור
בסך של 300 שקלים:eek:
נתקלתם פעם בדבר כזה? מה עושים? עם מי מדברים?
ויכול להיות שפשוט אחד המוכרים העתיק את מספר האשראי
או משהו דומה??? או אחד האנשים ליד?
זה מתחיל להלחיץ...........:eek:

• הוסף לסימניות
דבר ראשון לחברת האשראי שיבטלו את העיסקה ולא תחויב בה ושתדאג שיבדקו מי ביצע כדי שלא יחזור על עצמו

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אש הנגבי;1459763:
דבר ראשון לחברת האשראי שיבטלו את העיסקה ולא תחויב בה ושתדאג שיבדקו מי ביצע כדי שלא יחזור על עצמו

מה פתאום, דבר ראשון שיש לעשות זה לכתוב על כך בפרוג:)
וברצינות, כדאי לבטל את העסקה ולאחר מכן ולשאול את בני המשפחה האם אחד מהם ביצע קניה בכרטיס לאחרונה.

• הוסף לסימניות
את העיסקה כבר ביטלתי
דיברתי על הרעיון אם נתקלתם שתוך כדי קניות במקום הומה
נגנב המספר

• הוסף לסימניות
אני לא כל כך מבין איך נגנב תוך כדי קניות?
העיסקה בוצעה בטל'? האשראי גוהץ?
אולי הוא לקח את הכרטיס ואמר 'אני כבר חוזר' והסכמת?..

• הוסף לסימניות
אף אחד לא לקח את האשראי
והעיסקה נעשתה טלפונית

• הוסף לסימניות
בארור שזאת הסיבה ואולי תוך כדי החזקת הכרטיס בתור הארוך
מישהו עמד מאוחר והעתיק תמספר
חלק מפתיחת האשכול הוא העלאת מודעות לעניין

• הוסף לסימניות
כאשר את משלמת בכרטיס אשראי יוצאים 2 פתקיות אחת לחתימה שנשארת בחנות ואחת שאת מקבלת.
בהרבה מקרים (כנראה תלוי בסוג מכשיר הסליקה) בפתקית שאת מקבלת מופיע המספר במלואו, ואנשים לא יודעים ולכן לא נזהרים וזורקים את הפתקית על הרצפה או בפח, וכל עובר ושב יכול לראות את מספר האשראי ולהשתמש בו.
תבדקי אולי זו הבעיה...
אבל באמת ייתכן שבזמן המתנה בתור החזקת את הכרטיס ואחד שעמד בסביבתך פשוט העתיק את המספר.

• הוסף לסימניות
איך אני יכולה לדעת כשאני בעצמי קונה משו דרך טלפון שהפקיד\מוכר מאחורי הקו לא ישתמש אחכ במספר שלי ויזמין לעצמו דברים במקום אחר,או גרוע יותר באותו מקום?
איך חברת הויזה יכולה לדעת שמישהו אחר קנה בטלפון ולא אני?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבורי צלמת;1459915:
איך אני יכולה לדעת כשאני בעצמי קונה משו דרך טלפון שהפקיד\מוכר מאחורי הקו לא ישתמש אחכ במספר שלי ויזמין לעצמו דברים במקום אחר,או גרוע יותר באותו מקום?
איך חברת הויזה יכולה לדעת שמישהו אחר קנה בטלפון ולא אני?

אני באמת משתדלת לא לתת את האשראי שלי דרך הטלפון מאז ששמעתי על נציג בחברה מסוימת שקיבל מלקוח את האשראי שלו והשתמש בו.
הנציג למי שמעוניין לדעת פוטר באותו יום, אבל אני את הלקח למדתי.... :eek:

• הוסף לסימניות
בזמנו סבתא שלי קנתה במסעדה עם כרטיס אשראי.
היא רואה חיוב על דברים שלא קנתה.
התברר שאחד העובדים חייב או.תה להנאתו..
רבים שזה היה קורה להם לא היו שמים אפילו לב..
שיטת מצליח..

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חיילת;1459962:
לא יכול להיות צריך תוקף ות.ז.

תוקף כרטיס האשראי מופיע הן על הכרטיס עצמו והן הפתקיות היוצאות מהמכשירים לאחר העברת הכרטיס.
אבל ת.ז. לא צריך בכל מקום ברכישה טלפונית.

• הוסף לסימניות
גם לאמא שלי קרה כזה מקרה,
והתברר לאחר מחקרים רבים שבאחת החנויות שהיא קנתה יש בנאדם שמסתובב באופן קבע
וכאשר הקופאית מחזירה את הכרטיס אשראי היא בד''כ מניחה אותו על הדלפק, באותו רגע הוא שולף את הטלפון שלו ומצלם.
אח''כ עם זום הוא רואה את כל פרטי הכרטיס.....

• הוסף לסימניות
קניה טלפונית באמצעות מספר כרטיס אשראי הוא רעיון הזוי. זה בדיוק כמו שהיה אפשר לרכוש בחנות על ידי אמירת מספר חשבון הבנק שלי. אבל כמו שכתבו באשכולות אחרים - ככה זה בדור של היום. זה מה יש. מי שלא רוצה שלא יחזיק כרטיס אשראי.

יש בעולם חברות רבות שמפתחות כל מיני אפשרויות תשלום מאובטחות (ארנק סלולרי, תשלום דיגיטלי, אישור תשלום במייל) אבל חברות האשראי אינם מסכימות ודואגות בעזרת עליונותם הכספית (הון ושילטון כבר אמרו ?) לחסום כל אפשרות כזו בעודה בתחילתה על מנת שלא יהיה להם מתחרות.

אין ספק שהעולם הדיגיטלי הולך ומפתחת ובאחד הימים תכנס שיטת תשלום חדשה, השאלה היא רק מתי זה יקרה.

• הוסף לסימניות
גם כשמבקשים מספר תעודת זהות זה לא עוזר
כי את יכולה לתת מספר זהות של מישהו אחר לא של בעל הכרטיס
וזה יעבוד
אני פעם בטעות אמרתי את המספר זהות שלי
במקום של בעלי שהוא בעל הכרטיס
ולא היתה שום בעיה עם התשלום
הם בודקים רק אם המספר זהות הזה קיים (לא כל מספר יכל להיות מס' זהות)

• הוסף לסימניות
אף אחד לא לקח את האשראי
והעיסקה נעשתה טלפונית
ברשתות הרציניות זה אסור,
וזו כנראה הסיבה.
ככה הגנב לא יכול לשלם שם עם המספר שבידו.

• הוסף לסימניות
שיכנס ומהר...
צריך להיות כל הזמן עם יד על הדופק...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה