ככה זה הולך אצליכם?

• פותח הנושא Mix
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
הי צלמים/צלמות יקרים ויקרות!

הזמנתי צילומי חלאקה אצל צלמת מהממת באמת.
הופתעתי ממש לשמוע, שאם אני רוצה אביזרים לצילום כמו סוכריות גדולות על מקל/פופקורן וכו'... אני אמורה להביא אותם איתי.
הופתעתי ממש. מה לא מספיק אני משלמת, אני אמורה גם להביא את האביזרים? תמוה למדי.
הלא כן?
אולי גם בגרפיקה אומר ללקוחות שלי, אני מעצבת, תביאו אתם את התמונות והפונטים הרצויים... תאמר אופת עוגות הסמאש היפות, תביאו את הקצפת הסוכריות והחומרים
אני אופה לכם... זה הרי חלק מהצילום ומהרקע לחלוטין!

מה אומרים?
ואגב, זה לא הענין של הכסף!
אם הייתי צריכה להוסיף עשרה שקלים לסוכריה הייתי יותר מבינה.
ולמעשה גם אלך ואתרוצץ לקנות מה שצריך, אין בעיה.
רק סתם, מענין למה?

• הוסף לסימניות
אני אסביר לך בשמחה!
את האביזרים הקבועים יש לך חופשי לשימוש בסטודיו ול"מתכלים" את צריכה לדאוג
יש כאן 2 דברים- גם עלויות. בשביל שילד או 2 יצטלמו עם סוכריה ענקית הצלמת צריכה לפרגן לכל סט כזה 5 סוכריות כי הן מאד מאד שבירות
דבר שני צלמת לא יכולה להחזיק אצלה את כל סוגי המאכלים למיהם בכמויות או לצאת לקניות לפני כל סטודיו לפי דרישת הלקוח (כמו פופקורן שחייב להיות טרי, גלידות לפי צבעי הבגד וכו)
גם אצלי זה ככה ואני יודעת שאצל רוב הצלמות
מצד שני לפעמים זורם לי להוציא מהארון קורנפלקס עם כד חלב כי בדיוק יש לי בבית וזה מתאים או אבטיח אך אני לא מביטה ללקוחות מראש!

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת למי פנית וכמה שילמת,
אני לא גובה תוספת מחיר על דברים שיש אצלי -
כמו סוכריות (קניתי בכמות)או פופקורן, תפוזים ,בועות סבון,גלידה (בעונה) ועוד.
אבל אם לק' יבקש דווקא משהוא שאין לי או שלא נמצא למטה במכולת הוא יכל להביא איתו וזה לגיטימי לדעתי,

לגבי עוגת הסמאש לא ידוע לי על צלמת שמכניסה את העוגה בחבילה (כשהכנתי לבן שלי לקח לי יותר משעתיים וכשהזמנתי ממעצבת משהו רציני מבצר סוכר - הלק' שילמה 250 שח)
חוץ מזה שלא כל צלמת היא גם יודעת לאפות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חני ראובני;1560352:
אני לא יודעת למי פנית וכמה שילמת,
אני לא גובה תוספת מחיר על דברים שיש אצלי -
כמו סוכריות (קניתי בכמות)או פופקורן, תפוזים ,בועות סבון,גלידה (בעונה) ועוד.
אבל אם לק' יבקש דווקא משהוא שאין לי או שלא נמצא למטה במכולת הוא יכל להביא איתו וזה לגיטימי לדעתי,

לגבי עוגת הסמאש לא ידוע לי על צלמת שמכניסה את העוגה בחבילה (כשהכנתי לבן שלי לקח לי יותר משעתיים וכשהזמנתי ממעצבת משהו רציני מבצר סוכר - הלק' שילמה 250 שח)
חוץ מזה שלא כל צלמת היא גם יודעת לאפות...

סוכריות ובועות סבון גם לי יש ואפילו בלונים...
איך זה עובד אצלך עם פופקורן? את קונה לפני כל לקוחה?או מכינה בבית? ברצינות...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1560348:
אני אסביר לך בשמחה!
את האביזרים הקבועים יש לך חופשי לשימוש בסטודיו ול"מתכלים" את צריכה לדאוג
יש כאן 2 דברים- גם עלויות. בשביל שילד או 2 יצטלמו עם סוכריה ענקית הצלמת צריכה לפרגן לכל סט כזה 5 סוכריות כי הן מאד מאד שבירות
דבר שני צלמת לא יכולה להחזיק אצלה את כל סוגי המאכלים למיהם בכמויות או לצאת לקניות לפני כל סטודיו לפי דרישת הלקוח (כמו פופקורן שחייב להיות טרי, גלידות לפי צבעי הבגד וכו)
גם אצלי זה ככה ואני יודעת שאצל רוב הצלמות
מצד שני לפעמים זורם לי להוציא מהארון קורנפלקס עם כד חלב כי בדיוק יש לי בבית וזה מתאים או אבטיח אך אני לא מביטה ללקוחות מראש!

עלויות! תקחי עוד 20 שקל לתמונות ותכניסי את זה בחבילה, לא מדברת על רעיונות הזויים, מדברת על דברים רגילים וסטנדרטיים בצילום. אנשים באים להתפנק. ואם זה חלק מהעבודה אז הצלמת יכולה לצאת לקניות לפי הזמנת הלקוח, כל עוד מדובר בדברים סבירים, ויכולה לתת לבחור מתוך קטלוג דברים מסויימים. זה בדיוק השאלה, למה לא?

• הוסף לסימניות
כן ככה זה הולך
והסברים כמו שמירלה כתבה

• הוסף לסימניות
לא כ"כ נשמע שאת רוצה לקבל תשובה אלא להתריס אך בכל זאת אני אענה
כשאת מקבלת אלבום את לא יודעת מה עומד מאחורי הקלעים של הצלמת
מבחינתך יש לה כבר את הכל היא פשוט פתחה לך את הדלת צילמה במשך שעה- שעתיים שלחה לך את כל התמונות לבחירה, את בוחרת ותוך שבועיים יש אלבום, אז מה הבעיה לצאת יום קודם לקנות כמה סוכריות ופופקורן טרי??? סתם התנשאות...
ובמיוחד כיום כשהכל דיגיטלי אז אפילו היא לא צריכה לגשת לפוטו להביא את הפילים...

אין לי זמן לפרט לך אך לצלמת יש מליון עבודה והתעסקות עם שלל דברים שאת לא מודעת אליהם ולא מדמיינת- את מוזמנת להתקשר אלי אפרט לך תוך כדי עיבוד תמונות

אגב סתם שאלה אם זה כ"כ פשוט לצאת לקניות למה את לא עושה את זה
כי כנראה שזה דורש לוגיסטיקה מסויימת...

• הוסף לסימניות
אם את שכירה אני יכולה להבין את זה שאת לא מבינה
מאז שאני עצמאית אני מבינה ומעריכה כל עצמאי על תנאיו ודרישותיו

אני מתקנת את ההודעה ומוסיפה כי זה נשמע מתנשא ואני לא כזו...
מי ששכיר ועובד אפילו מאד קשה אך יש לו שעות עבודה מאד מוגדרות יהיה לו מאד קשה להבין את העצמאי שהוא בעצם גם מנהל העבודה של עצמו, גם המזכיר, גם המעצב, גם המשווק, הטכנאי, מנהל החשבונות ואפילו המנקה... כל העול של ניהול העסק עליו ומי שלא שם לא יכול להבין את זה...
זה לקום עם זה בבוקר וללכת לישון עם זה- 24 שעות עבודה!
לא סתם לפעמים לעצמאי יש איזה סנוביות מסויימת, כי ההרגשה " אם אני אוכלת את כל הקש של עצמאי לפחות שאני יהנה גם גם מהדובדבנים" (כמו לא לעבוד בשעות מסויימות בעקשנות או לצאת לחופש בזמנים לא מקובלים) והשכיר רואה רק את הדובדבנים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Mix;1560380:
עלויות! תקחי עוד 20 שקל לתמונות ותכניסי את זה בחבילה, לא מדברת על רעיונות הזויים, מדברת על דברים רגילים וסטנדרטיים בצילום. אנשים באים להתפנק. ואם זה חלק מהעבודה אז הצלמת יכולה לצאת לקניות לפי הזמנת הלקוח, כל עוד מדובר בדברים סבירים, ויכולה לתת לבחור מתוך קטלוג דברים מסויימים. זה בדיוק השאלה, למה לא?

אי אפשר לענות על זה מבלי לדעת כמה את משלמת ומה כוללת החבילה שלך.
אם הצלמת מאפשרת נאמר חבילה קטנה וזולה לאנשים שלא היו מרשים לעצמם את החבילות "הכל כלול" כדי שגם הם יוכלו להנות וזו החבילה שלקחת (שאגב לא כל אחת מוכנה לקבל לקוחה בשביל תמונות מעטות כי זה טרחה כמעט כמו לקבל בשביל חבילה גדולה), לא ניתן לצפות שהיא גם תקנה אביזרים כמו שציינת,גם אם את מוסיפה לה את העלות שלהם זה עוד טרחה. אם לקחת את אחת החבילות הגדולות שלה והשוות לכמה אחרות ברמה שלה שכן כוללות את זה במחיר דומה אז את יכולה להגיד לה את זה ולעשות את השיקולים שלך כמה זה חשוב לך בבחירת צלמת.
בכ"א לא יעזור שכל אחת כאן תגיד איך זה הולך אצלה כי יכול להיות הפרש של 200 שקל על חבילה דומה בין שתי צלמות באותה רמה בדיוק.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1560372:
סוכריות ובועות סבון גם לי יש ואפילו בלונים...
איך זה עובד אצלך עם פופקורן? את קונה לפני כל לקוחה?או מכינה בבית? ברצינות...

יש לי מכונה בבית- אני נותנת לילד ללחוץ על הכפתור - זה חלק מהחוויה
ואגב זה עולה גרושים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Mix;1560380:
עלויות! תקחי עוד 20 שקל לתמונות ותכניסי את זה בחבילה, למה לא?

ולכי תתחילי להגיד לכל לקוח:
"20+ שקלים תוספת על הוצאות Junk food +סכום הנסיעות לזה.....";)(כי הדברים האלו לא נמצאים לי מתחת לבית..)
בין כך הם מתלוננים על יוקר החבילה....
גם אני בתחילה עוד התרוצצתי עד מחוץ לעיר לדברים האלו....
אני אוהבת מאד תמונות עם סוכריות\פופקורן\מרשמלו וכל העולה על דעת הלקוחה. - אם היא רוצה להצטלם דווקא עם זה. היא מוזמנת להביא את זה איתה.
תתקבל בשמחה:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יצירתית;1560395:
לא כ"כ נשמע שאת רוצה לקבל תשובה אלא להתריס אך בכל זאת אני אענה
כשאת מקבלת אלבום את לא יודעת מה עומד מאחורי הקלעים של הצלמת
מבחינתך יש לה כבר את הכל היא פשוט פתחה לך את הדלת צילמה במשך שעה- שעתיים שלחה לך את כל התמונות לבחירה, את בוחרת ותוך שבועיים יש אלבום, אז מה הבעיה לצאת יום קודם לקנות כמה סוכריות ופופקורן טרי??? סתם התנשאות...
ובמיוחד כיום כשהכל דיגיטלי אז אפילו היא לא צריכה לגשת לפוטו להביא את הפילים...

אין לי זמן לפרט לך אך לצלמת יש מליון עבודה והתעסקות עם שלל דברים שאת לא מודעת אליהם ולא מדמיינת- את מוזמנת להתקשר אלי אפרט לך תוך כדי עיבוד תמונות

אגב סתם שאלה אם זה כ"כ פשוט לצאת לקניות למה את לא עושה את זה
כי כנראה שזה דורש לוגיסטיקה מסויימת...

ממש רוצה תשובה, אין לי ענין להתריס, אני לא כזו.
ואני יודעת איזו עבודה יש מאחורי קלעים, אני לא מדמיינת שזה כמו שתיארת. ממש לא.
רק שאלתי למה זה לא כלול בתוך העבודה אם זה חלק מהצילום.
וכמו שכתבתי בתחילה לעצם הענין באמת אקנה בעצמי ואין לי כל בעיה עם זה.
אפילו לא אמרתי כלום לצלמת, זה לא הסוג שלי. העלתי לדיון כי באמת מענין אותי.

• הוסף לסימניות
כמו שמירלה כתבה למעלה
עצם זה שאנחנו עצמאיות יש לנו אפשרות לקבוע כללים ותקנון לעצמינו
כמו שבוס קובע כללים לעובדים שלו, להגיע בשעה זו זו
אין לבוא בלבוש זה וזה וכו'... כל בוס קובע על מנת שהמוסד/ המפעל
יתפקד באופן הטוב ביותר...וכן לכל בוס יש את הג'וקים שעליהם הוא לא יותר..
גם צלמת חייבת להעמיד לעצמה כללים שמתאימים לה אישית על מנת להחזיק תעסק
נגיד שלצלמת הזו קשה לצאת לקניות כי כך וכך
אבל לא אכפת לה לתת יותר זמן לצילומים, לתת עוד תמונות מעובדות בחבילה וכו'...

• הוסף לסימניות
בתור גרפיקאית
ברוב המקרים הלקוח משלם על תמונות שנרכשות בשאטרסטוק לדוגמא (כמו עוגת סמאש)
אם יש לי אפשרות לתת תמונה טובה חינמית לא אדרוש על כך תוספת כמובן (כמו בלונים/סוכריות שיש בבית)

בהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1560452:
בתור גרפיקאית
ברוב המקרים הלקוח משלם על תמונות שנרכשות בשאטרסטוק לדוגמא (כמו עוגת סמאש)
אם יש לי אפשרות לתת תמונה טובה חינמית לא אדרוש על כך תוספת כמובן (כמו בלונים/סוכריות שיש בבית)

בהצלחה

יש לך לקוחות טובים... או שאת גיבורה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דבושינקה;1560444:
כמו שמירלה כתבה למעלה
עצם זה שאנחנו עצמאיות יש לנו אפשרות לקבוע כללים ותקנון לעצמינו
כמו שבוס קובע כללים לעובדים שלו, להגיע בשעה זו זו
אין לבוא בלבוש זה וזה וכו'... כל בוס קובע על מנת שהמוסד/ המפעל
יתפקד באופן הטוב ביותר...וכן לכל בוס יש את הג'וקים שעליהם הוא לא יותר..
גם צלמת חייבת להעמיד לעצמה כללים שמתאימים לה אישית על מנת להחזיק תעסק
נגיד שלצלמת הזו קשה לצאת לקניות כי כך וכך
אבל לא אכפת לה לתת יותר זמן לצילומים, לתת עוד תמונות מעובדות בחבילה וכו'...

זה כבר מסביר אכשהוא...

מפרגנת בכל לב...

• הוסף לסימניות
לא ממש קראתי את כל האשכול, אבל אני צילמתי את ילדי אצל מישהי פה מהפורום (מקצועית ברמות!!!) והיא לא לקחה לי תוספת על: פפוקורן, חלב ודגני בוקר וארטיק קרח.
לזכותה ייאמר שרציתי תמונה עם הסוכרייה הגדולה, אך לא היה בחנויות באזור.
אז כנראה שזה תלוי בצלמת......

• הוסף לסימניות
אצלי יש בדכ בבית בדרך קבע בועות סבון, סוכריות, פופקורן ממש לא חייבים טרי, אני עושה פעם בכמה זמן כמות גדולה מאד שמספיקה, ובין צילום לצילום מכניסה בשקית סגורה. כך גם מרשמלו זה שעומד בצנצנת ממש לא חייבת להיות טרי אבל אני כן מחזיקה חב' טריה כדי שיוכלו גם לאכול :)
תפוזים בדכ יש לי ואני מפרגנת 2-3 תפוזים בכיף,
אם אין לי משו בבית לקוחות שרוצים את זה הולכים לקנות במכולת

את צודקת שזה כיף לבוא ולהתפנק ואם כבר משלמים אז זה באמת לא הוצאה גדולה יחסית לצלמת מצד שני אני כל כך מבינה את מה שמירהלה אמרה, זה עוד כאב ראש קטן לדאוג לכל זה, והוצאה קטנה אולי אבל כשזה הרבה זה מצטרף

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י סטודנטית;1560536:
לא ממש קראתי את כל האשכול, אבל אני צילמתי את ילדי אצל מישהי פה מהפורום (מקצועית ברמות!!!) והיא לא לקחה לי תוספת על: פפוקורן, חלב ודגני בוקר וארטיק קרח.
לזכותה ייאמר שרציתי תמונה עם הסוכרייה הגדולה, אך לא היה בחנויות באזור.
אז כנראה שזה תלוי בצלמת......

זה בדיוק ההבדל
כשיש לצלמת את זה זמין בבית אז סבבה!
אך אם הלקוחה מבקשת משהו שאין לאותה צלמת באופן קבוע זה דורש ממנה יצאה לקניות מיוחד עבורה
בקיץ כמעט תמיד יש לי אבטיח במקרר אז זה מאד פשוט לחתוך כמה פלחים אך בשבילי להביא פופקורן זה אומר נסיעה באוטובוס או הכנה בבית בסיר עם שמן...
יש מבין?
אין הגדרה מה נחשב "חלק מהצילום" אצל כל צלמת זה משהו אחר
במיוחד שגם כל לקוח מתחבר למשהו אחר:D
" אני רוצה עם קרמבו מרוח כמו שעשית לX"
" רק אל תתני לבן שלי קרמבו כי הוא ימרח את כל הבגדים ואני לא סובלת את זה"

• הוסף לסימניות
מזל לפחות שהיא יידעה אותך מראש, ככה לא היית מגיעה ונשארת עם לשון בחוץ... ;)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה