ככה זה הולך אצליכם?

• פותח הנושא Mix
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נראה שהפורום ניהיה משום מה איזה מקום לתלונות נגד הצלמות ...חבר'ה הפורום כאן נועד ל.....צלמות!!!! ולחוו"ד ולשיתוף פעולה
ב.לגבי מה ששאלת, הפריע לך זה היה נראה התשובה שענו לך לגבי ה"בוס" אז כן! הצלמת קובעת ותחליט מה שנוח לה ואת לא חייבת להגיע אליה לצלם!
אבל תסכימי איתי כמו שמירלה כתבה לך שצלמת לא יכולה להחזיק בבית שלה את כל מה שהלקוחות מדמיינים ואני אגלה לך סוד יש ללקוחות המון דמיונות וחלומות ו...בכיף אבל לא על חשבון הגב/הזמן של הצלמת כמו שלא תלכי לקנות חלב במכולת ותבקשי מהמוכר שגם יכין לך קפה כי שילמת לו....
אז תביני כל מקצוע והמעלות והחסרונות שלו....הצלמת לא רכשה מצלמה והתחילה לצלם, היא למדה והשקיע וגם...עובדת קשה אפילו שזה לא נראה כך
בתקווה להבנה
ובהצלחה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י album;1560452:
בתור גרפיקאית
ברוב המקרים הלקוח משלם על תמונות שנרכשות בשאטרסטוק לדוגמא (כמו עוגת סמאש)
אם יש לי אפשרות לתת תמונה טובה חינמית לא אדרוש על כך תוספת כמובן (כמו בלונים/סוכריות שיש בבית)

בהצלחה
מענין
יש לך לקוחות נדיבים במיוחד אפילו לא עלה בדעתי לבקש את מהלקוח

• הוסף לסימניות
ברור שככל שצלמת יותר מאובזרת, יותר מושך לקוחות
מצד שני זכותה המלאה להודיע לך שאביזרים מסויימים-אין לה
צילום זה צילום. וכל הפרשנות זה על אחריות המפרש

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י YG&K;1560986:
מענין
יש לך לקוחות נדיבים במיוחד אפילו לא עלה בדעתי לבקש את מהלקוח

בעבר הייתי קונה תמונות ממנויים
אבל הבנתי שזה לא פשוט (הלכתית) אז הפסקתי, ופשוט מי שרוצה לשלם מחיר מלא בבקשה

[גילוי נאות, די קשה להסתדר בלי שאטר]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Mix;1560339:
הי צלמים/צלמות יקרים ויקרות!

מה לא מספיק אני משלמת,

כנראה שלא...
וברצינות... מה את רצינית??????
או שמא הצלמת לא עדכנה אותך מראש?
היא נתנה לך חבילה הכוללת X Y Z, מתאים לך, תקחי, לא מתאים לך, אל תקחי, אבל למה להתלונן?

אולי גם בגרפיקה אומר ללקוחות שלי, אני מעצבת, תביאו אתם את התמונות והפונטים הרצויים... תאמר אופת עוגות הסמאש היפות, תביאו את הקצפת הסוכריות והחומרים
אני אופה לכם... זה הרי חלק מהצילום ומהרקע לחלוטין!

ואולי שבגרפיקה תביאי לכל לקוח גופן שרכשת במיוחד בשבילו? הוא הרי משלם על זה?! (וזה כמובן לא עניין של כסף.....)

מה אומרים?
ואגב, זה לא הענין של הכסף!
אם הייתי צריכה להוסיף עשרה שקלים לסוכריה הייתי יותר מבינה.
ולמעשה גם אלך ואתרוצץ לקנות מה שצריך, אין בעיה.
רק סתם, מענין למה?
...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י צבי קלאר;1561295:

הי הי אתה ממש כועס.
אף אחד לא התלונן, רק התענין.
הוצאו כאן דברים מהקשרם.

ברור שזכותו של כל צלם או צלמת לעשות ככל העולה על רוחו.
ענין אותי לדעת מה הרוב המכריע. והתברר שאין רוב כל אחד ודרכו הוא.
הענין הובן והובהר.
ניתן להרגע וללכת לישון בשקט.
רק שלא יבואו אליכם מציצות כועסות ופופקורן יקפוץ לכם על הכרית בחלום :)

ואגב, כן. כל לקוח מקבל את התמונה הקנויה הרצויה לו בהזמנת המודעה/ העבודה שלו.
ולפעמים אפילו את הפונט, כשצריך לחקות משהו למשל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Mix;1561458:
ואגב, כן. כל לקוח מקבל את התמונה הקנויה הרצויה לו בהזמנת המודעה/ העבודה שלו.
ולפעמים אפילו את הפונט, כשצריך לחקות משהו למשל.

בחיים לא מעבירים ללקוח פונט! זה לא חוקי ולא נעשה בשום מחיר. אם הוא רוצה שירכוש רשיון. גם תמונה בד"כ לא מוגשת ללקוח אלא משולבת בעבודה לא כחומר גלם.

• הוסף לסימניות
נראה לי שמאותה סיבה שהצלמת לא בוחרת את שמלת הכלה והכסא והפרחים והאולם והקייטרינג והתזמורת והבדחן וכו' וכו'
אביזרים הקטנים האלו הם ענין של טעם ולא שווה לכולם בוודאי שכל אחת תביא מה שהיא רוצה ומוצאת חן בעיניה
לגבי הפופקורן כל הכבוד לצלמות שמכינות לבד אבל כנראה שעוד לא נכבו מהשמן בזמני הלחץ...(בע"ה הלאה).
לצאת לצילומים זה פינוק בדיוק כמו לצאת לצימר אבל בינתיים עוד לא פגשתי צימר שמוכן שם פופקורן וכו' וכו'....
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
בירושלים לא מביאים זר לכלה היתה צלמת שקנתה את זה כי לא הסתדרה עם פוזות בלי כלום ומשם הגיע ההרגל שהצלמת מביאה פרחים.מה פתאום השויגר?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גרפקליק;1561536:
לצאת לצילומים זה פינוק בדיוק כמו לצאת לצימר אבל בינתיים עוד לא פגשתי צימר שמוכן שם פופקורן וכו' וכו'....
בהצלחה!

דווקא יש הרבה צימרים עם שוקולדים, בקבוקי יין, מגשי פירות ועוד פינוקים שונים (גם ללא תוספת תשלום)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י start;1561476:
בחיים לא מעבירים ללקוח פונט! זה לא חוקי ולא נעשה בשום מחיר. אם הוא רוצה שירכוש רשיון. גם תמונה בד"כ לא מוגשת ללקוח אלא משולבת בעבודה לא כחומר גלם.

אף אחד לא אמר להעביר. דובר על לקנות עבורו פונט מיוחד.

חברה תקראו לפני שאתם מגיבים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה