בשרי ככה זה נראה כשאשכנזיה מחליטה לטגן את הגבולות- מפרום צפון אפריקאי

• הוסף לסימניות
חג, שבת, חג, שבת, חג, שבת....
אז כדי לגוון במנה העיקרית, החלטתי לנסות להכין מפרום-

חתכתי פרוסות תפו"א,
20251004_202747.jpg

מילאתי בבשר טחון כמו סנדוויץ
20251004_202757.jpg

טבלתי בבלילה שכללה ביצה, קמח ותבלינים וטיגנתי בשמן עמוק
20251004_211300.jpg

בישלתי שעה
20251004_231044.jpg
ברוטב אדום עמוק שכלל:
בצל מטוגן, שום, סלרי, פפריקה, סלרי, רסק עגבניות וכדו...

מוזמנים לטעום....

• הוסף לסימניות
וואוו !!!

• הוסף לסימניות
יאמי!! גיוון שווה ומגרה ממש.
טיפ קטן: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות, ואז חורצים במרכזן חתך עמוק, אך לא עד הסוף - מעין 'פה', כך שיהיה חיבור בין שתי הפרוסות, שלתוכו מכניסים את המלית, ככה קל יותר לטגן ולבשל את הממולא המופלא הזה מבלי שיתפרק בדרך.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
יאמי!! גיוון שווה ומגרה ממש.
טיפ קטן: חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות, ואז חורצים במרכזן חתך עמוק, אך לא עד הסוף - מעין 'פה', כך שיהיה חיבור בין שתי הפרוסות, שלתוכו מכניסים את המלית, ככה קל יותר לטגן ולבשל את הממולא המופלא הזה מבלי שיתפרק בדרך.
וטיפ לטיפ:
אחרי החיתוך משרים את תפוחי האדמה במים, ככה הם נהיים גמישים והרבה יותר קל למלא.
ובשביל ציפוי יותר משמעותי וטעים, עדיף קודם לטבול בנפרד בקמח, ואחכ לטבול בביצה מתובלנת.

• הוסף לסימניות
וטיפ לטיפ:
אחרי החיתוך משרים את תפוחי האדמה במים, ככה הם נהיים גמישים והרבה יותר קל למלא.
וטיפ לטיפ לטיפ :)
ממליחים את המים שבהם משרים את תפוחי האדמה. המלח מרכך ומגמיש את תפוחי האדמה במהירות וביעילות.

• הוסף לסימניות
הטיפ שלי:
מרוקנת תפו"א בינוניים עם כפית מלון
אם יש לי תפ"וא גדולים - חותכת לחצי, ומרוקנת עם הכפית כך שיווצרו "סירות"
מבשלת בסוטאז' רחב / אופה ברוטב ללא טיגון
(השיריים מהריקון לא הולכים לפח, מבשלת אותם לצד הגדולים והם הכי טעימים בסוף)
יוצא מהמם

• הוסף לסימניות
אחרי הבישול הקליפה של הטיגון התרככה מאד וזה יצר בלאגן...וגם קצת נשרף בתחתית הסיר
מה אפשר לעשות?

• הוסף לסימניות
אחרי הבישול הקליפה של הטיגון התרככה מאד וזה יצר בלאגן...וגם קצת נשרף בתחתית הסיר
מה אפשר לעשות?
הקליפה של הטיגון אמורה להתרכך. ככה המנה הזו עובדת.
אמא שלי מכינה את התבשיל באופן הבא
היא פורסת פרוסות תפוד ומניחה בקרקעית הסיר, למניעת חריכה והדבקה, כי לרוטבי עגבניות ולחלבונים מתבשלים נטיה לגלוש ולהידבק לסיר.

• הוסף לסימניות
תודה רבה
אמנם הכנתי בעבר אך ללא שלב הטיגון.
השבת הכנתי עם הטיגון והטיפים שהועלו כאן, יצא מושלם
גיוון שובר שגרה ולא כזה מסובך...
אולי בהשראה זו אנסה בפעם הבעה להכין מוסקה (עם חצילים)...

• הוסף לסימניות
חג, שבת, חג, שבת, חג, שבת....
אז כדי לגוון במנה העיקרית, החלטתי לנסות להכין מפרום-

חתכתי פרוסות תפו"א,
צפה בקובץ המצורף 2074218
מילאתי בבשר טחון כמו סנדוויץ
צפה בקובץ המצורף 2074223
טבלתי בבלילה שכללה ביצה, קמח ותבלינים וטיגנתי בשמן עמוק
צפה בקובץ המצורף 2074399
בישלתי שעה צפה בקובץ המצורף 2074400ברוטב אדום עמוק שכלל:
בצל מטוגן, שום, סלרי, פפריקה, סלרי, רסק עגבניות וכדו...

מוזמנים לטעום....
גם לטגן וגם לבשל?יא אפשר לוותר על טיגון? אולי לאפות?משמין מידי...גם תפו"א וגם טיגון.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
גם לטגן וגם לבשל?יא אפשר לוותר על טיגון? אולי לאפות?משמין מידי...גם תפו"א וגם טיגון.
תודה רבה.
אני הכנתי מפרום אפוי, בשביל לחסוך בשמן

יצא לי מעולה (יצויין שאני אשכנזיה ולא מחויבת למקור).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה