כללי ככה מוותרים על תשלום?

• הוסף לסימניות
אני למדתי משהו מאד גדול בחיים:
לא צריך ללכת עם אגרופים קמוצים, אף אחד לא בהתקפה, ואף אחד לא מנסה להלחם בך!
צריך לעשות רק שכלול נכון ומתון לגבי סדר עדיפויות, ולערוך מבדק באחוזים:
מה היתה רמת העבודה,
הטורח והזמן,
ההשקעה,
הדחיפות להכנסה (בלעז: כסף)
וכו' וכו' עוד נתונים עפ"י האפיזודה הספציפית הנ"ל.
מול-
ההשקעה הכספית של הלקוחה,
ההפסד,
העוגמת נפש,
הדחיפות להכנסה נוספת ברמה כזו שאפילו תשעת הימים לא מנעו ממנה לנסות לעשות מכירה.... וכו'

ולהחליט-
האם אני לא מוותרת,
מוותרת חלקית,
מוותרת לגמרי....... כי "המעביר על מידותיו מעבירין לו..."

אבל-
בנועם, ברגישות...

לא יודעת למה האווירה בזמן האחרון באת קרבית יתר על המידה, איש את אחיו חיים בלען...
???

• הוסף לסימניות
הצורה הזאת של לוותר בזמן שזאת הפרנסה שלך, היא לא נכונה.
אפשר לעשות המון חסדים ולעזור לכולם
אבל ברגע שזה פוגע בפרנסה שלך ושל בני ביתך, אסור לעשות את זה.
לא אומרת שלא לעשות הנחה ולבוא לקראת וכו'
אבל הקלות הזאת... קצת תמוהה בעיני
גם בעלת המכירה מביאה תכשיטים בחינם לכל מי שקצת בוכה לה ?
ראיתם חנות שמחלקת מתנות וסחורה בחינם, סתם כי לאנשים אחרים אין כסף לשלם ?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שרי 2;1388566:
אסור לך לוותר בשום פנים ואופן בעזות מצח כזו ובקשה ממך לוותר על התשלום

מהיכן הבאת את הציטוט המוזר הזה? פותחת האשכול מדברת על בקשת רחמים! יודעת מזה רחמים? אנחנו ערב יום הדין.

ערב יום הדין זמן שאנחנו מבקשים רחמים על עצמנו מוזר לי שאף אחת לא כתבה "תרחמי עליה תוותרי לה כמה שאת יכולה 40-50-60-70-80-90-100% "

בשמיים אף אחד לא ישן הכל נספר -נכתב- ובקרוב גם נחתם! תרחמי, תוותרי, ירחמו עליך, יוותרו לך.
זה שווה הרבה יותר.

ורק אל תגידו לי "זה הפרנסה, האוכל של הילדים שלנו" כי אז החסד הוא חסד אמיתי.

• הוסף לסימניות
זה לא נכון בשום מצב לוותר על תשלום שמגיע לך. את נתת סחורה היא קנתה סחורה - היא צריכה לשלם ולא משנה אם זה קטן על הילד שלה בסוף או במקרה שלך היא לא הרוויחה מהמכירה.
ויש לי גם סיפור:
נכחתי פעם בחנות לא זולה בכלל של בגדי ילדים, הייתה שם לקוחה שקנתה בגדים ובאה לבעל הבית לבקש הנחה, היא הוציאה לו מכתב המלצה מרב.. הוא ענה לה כך: הנחה אני לא יכול לתת לך, אב ל קחי.. והוא הושיט לה שטר של 20/50 ש"ח.
דעו לכם שלוותר על תשלום של מוצר שאדם הזמין/קנה בגלל רחמים, זה הרס לעולם. אנשים מתרגלים שלא תמיד צריך לשלם, שאם אתה 'מסכן' יוותרו לך ואין בזה שום חסד.

• הוסף לסימניות
אולי תבקשי ממנה לשלם לך בתכשיטים.
לה ממילא נשארו, היא לא יכולה לשלם מזומן, ואת תתחדשי בתכשיטים חדשים לחג.

• הוסף לסימניות
רק שהיא לא תתרגל לשלם לי תמיד בתכשיטים:)

שלא תבינו לא נכון: ברגע שפעם אחת אוותר לה אצטרך לוותר לעולמים. (כבר עברנו את הקטע שהייתי מוכנה לעשות למענה משהו, פעם אחת. ומאז היא אפילו לא חושבת שזו טרחה עבורי)

שאלתי רק כדי לדעת מה הלך הרוח בין עמיתי למקצוע.
שמחתי לשמוע שאני לא יחידה על הגלובוס בדעה שלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טוליפ;1389123:
זה לא נכון בשום מצב לוותר על תשלום שמגיע לך. את נתת סחורה היא קנתה סחורה - היא צריכה לשלם ולא משנה אם זה קטן על הילד שלה בסוף או במקרה שלך היא לא הרוויחה מהמכירה.
ויש לי גם סיפור:
נכחתי פעם בחנות לא זולה בכלל של בגדי ילדים, הייתה שם לקוחה שקנתה בגדים ובאה לבעל הבית לבקש הנחה, היא הוציאה לו מכתב המלצה מרב.. הוא ענה לה כך: הנחה אני לא יכול לתת לך, אב ל קחי.. והוא הושיט לה שטר של 20/50 ש"ח.
דעו לכם שלוותר על תשלום של מוצר שאדם הזמין/קנה בגלל רחמים, זה הרס לעולם. אנשים מתרגלים שלא תמיד צריך לשלם, שאם אתה 'מסכן' יוותרו לך ואין בזה שום חסד.

צודקת ב10000% ויש לי כמה דוגמאות הזויות לאנשים שעשו "מסחר" מהמסכנות שלהם. אני לא יעלה את זה כאן לפורום כי זה לא הנושא של השאלה.
תקווה, אם את בקשרי מסחר קבועים איתה, וככה זה נשמע מדברייך, אני מציעה לך להעמיד דברים על דיוקם ברגישות ובנחישות.
או שתוותרי/לא תוותרי/ תעשי הנחה וכד' אבל תפסיקי לעבוד איתה.

• הוסף לסימניות
לא אוכל להפסיק לעבוד איתה.
ברגע שאומר לה כך היא תפגע עד לשד העצם ואני לא רוצה לקנות לי אויבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1388892:
ראיתם חנות שמחלקת מתנות וסחורה בחינם, סתם כי לאנשים אחרים אין כסף לשלם ?
למען האמת - ראיתי בעלי חנויות מצליחות מאוד, שמחלקים סחורה בחינם לאנשים שאין להם.

אם היא עובדת איתך בקביעות, ומבקשת רק לוותר על המודעה הזאת, אני הייתי מוותר - גם כי זה חסד, וגם כי זה שווה.
אם היא לקוחה מזדמנת, אני לא בטוח שכל כך מומלץ לוותר, כי לפעמים יש אנשים עם דפוס התנהגות של ניצול, שיעשו עליך אלף מניפולציות וימשיכו לבאה בתור.
ללקוחה מזדמנת הייתי חותם על חוזה לעוד מספר עבודות, במחיר רגיל + תוספת קטנה בכל עבודה על החוב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1389206:

צודקת. את מכירה הכי טוב את מערכת היחסים בניכם ויודעת מה מתאים ומתי....
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
מי שנותן צדקה אל יבזבז יותר מחומש...

• הוסף לסימניות
לדעתי עם אחת כזאת צריך להפסיק לעבוד.
כמובן לא להגיד במפורש כדי לא לפגוע, אלא כל פעם שהיא צריכה עבודה,
את בדיוק לא יכולה/עמוסה/לא בבית וכו', לא חסר תרוצים, ותפני אותה בעדינות למשהי אחרת.

אם את בכל זאת רוצה להמשיך לעבוד איתה,
האופציה היחידה היא לא לשלוח את המודעה לעיתון או לדפוס לפני התשלום,
אבל תיידעי אותה בזה עוד לפני שאת מתחילה לעבוד על המודעה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קקטוס;1389208:
למען האמת - ראיתי בעלי חנויות מצליחות מאוד, שמחלקים סחורה בחינם לאנשים שאין להם.

איפה ראית ? אני אף פעם לא ראיתי
יש סופעונה, יש חיסולים יש הנחות,
אם אני אכנס לחנות נעליים ואתבכיין למוכר שאין לי כסף (כי לא שילמו לי על המודעה...) לזוג נעליים, הוא ייתן ? ממש לא. הוא יגיד לי לפנות לקופת העיר מקסימום.
זה הלחם החלב שלו, וזאת פרנסתו.
אם תקוה מתפרנסת מזה, וזה הלחם והחלב שלה וילדיה, עניי עירך קודמים!
אסור לה לוותר על הכסף כי משפחתה קודמת לכסף הזה.
אם יש לה עודף כסף והחליטה לתרום להתנדב או כל חסד אחר, זכותה המלאה.
(אגב, ממש לא הוכח שלבעלת המכירה אין כסף, פשוט לא היו קונים אז למה שתשלם על המודעה ? זה מריח יותר מסוג הנצלנים האלו, שבטוחים שכולם עובדים אצלם...)

בנוסף כמו שכבר כתבו כאן, אם המכירה הייתה מצליחה בקנה מידה, והיא הייתה מכניסה סכום גדול יותר ממה שחשבה, האם הייתה מצ'פרת את הגרפיקאית על זה ?
ברור שלא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;1389206:
ודאי שאת יכולה. זה תלוי בך ולא תלוי בה.
ואם היא תבחר להיפגע - זאת אשמתה ואת לא אמורה לנהל את חייך בחששות שמא תקני לך אויבים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י חויד;1389367:
איפה ראית ? אני אף פעם לא ראיתי
לא ראיתי אינה ראיה.

• הוסף לסימניות
אני ראיתי מוכרים של חנויות מוצלחות מאד שמחלקים סחורה לאנשים שאין להם, אבל הם חלקו את הסחורה לאחר שעשו כמה וכמה מכירות של עודפי קולקצייה מכל השנים האחרונות ואת הסחורה (המצוינת) שעדיין לא נמכרה הם חלקו ליתומים, נזקקים וכד'. אשרייהם.

אבל תקווה בעצם מחלקת פה מוצר שבהשוואה לבגד- הוא חדש, בהזמנה ובהתאמה, ומהקולקציה הכי חדשה.

ואגב, כל בעלי החנויות האלה שקטטוס ראה מחלקים סחורה לאנשים שאין להם עשו את זה מבחירתם האישית ומנדיבות ליבם.
תקווה נאלצת לעשות את זה. וזה ההבדל.

• הוסף לסימניות
היום היא תתבכיין על שלא באו קונים ותבקש חינם

מחר אולי היא תתבע אותה שבגללה המודעה לא הצליחה ותבקש כסף.

אני בכל אופן ראיתי כאן סנגוריה על נשות ישראל הצדיקות שלא קנו על אף שזה היה פיתוי...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה