מידע שימושי ככה נראה יישוב הדעת: תיעוד מרגש של נהג חרדי

• הוסף לסימניות
ראיתי וחשבתי שזה ייתן לכולנו קצת חומר למחשבה על יישוב הדעת בימים אלו

השקט שבתוך הרעש: מול כל החסימות והבלגן בירושלים, התמונה הזו אומרת הכל. נהג חרדי מנצל את זמן ההמתנה הכפוי בדרך הכי יהודית שיש. פשוט להסתכל וללמוד!

קבצים מצורפים

• VID-20260120-WA0225.zip
    1.6 MB · צפיות: 222
  • הוסף לסימניות
ראיתי וחשבתי שזה ייתן לכולנו קצת חומר למחשבה על יישוב הדעת בימים אלו

השקט שבתוך הרעש: מול כל החסימות והבלגן בירושלים, התמונה הזו אומרת הכל. נהג חרדי מנצל את זמן ההמתנה הכפוי בדרך הכי יהודית שיש. פשוט להסתכל וללמוד!
וואו מרגש!!
תודה על השיתוף!!!

• הוסף לסימניות
האמת היא שצפיתי בזה שוב ושוב, ומה שתפס אותי זה איך רגע אחד קטן של יישוב הדעת בתוך כל הטירוף של הכביש יכול לשנות יום שלם.

אשמח לשמוע מכם – האם קרה לכם פעם שנתקלתם במחווה קטנה בדרכים שפשוט גרמה לכם לחייך או להוריד הילוך? בואו נאסוף כאן עוד קצת מהטוב הזה.

• הוסף לסימניות
האמת היא שצפיתי בזה שוב ושוב, ומה שתפס אותי זה איך רגע אחד קטן של יישוב הדעת בתוך כל הטירוף של הכביש יכול לשנות יום שלם.

אשמח לשמוע מכם – האם קרה לכם פעם שנתקלתם במחווה קטנה בדרכים שפשוט גרמה לכם לחייך או להוריד הילוך? בואו נאסוף כאן עוד קצת מהטוב הזה.
הייתי פעם בפקק עבודות בכביש מירושלים למרכז באמצע הלילה, כמה רכבים לפנינו היה רכב של ננח עם בוקסות,
אז במקום להתעצבן ולרטון על הפקק הארוך הם פשוט הפעילו את המוזיקה, ירדו מהרכב והתחילו לרקוד כשמצטרפים אליהם עוד ועוד נהגים...
צריך ללמוד למצוא את הטוב שבכל דבר...

• הוסף לסימניות
כשראיתי את הסרטון חשבתי על כל הדיון שרץ לאחרונה (כמו שרפאל וואהל כותב) על המהפכה של נהגי אוטובוס חרדים. יש פה מסר כפול: מצד אחד, הפרנסה המכובדת בלי להתבייש ב'מה יאמרו' ובלי שזה יפגע חלילה בשם או בשידוכים – אדם ירא שמיים שעמל לפרנסתו ביושר.

ומצד שני, התיעוד הזה של נהג שמנצל רגע של המתנה ללימוד... זה פשוט ממיס. זה מראה שאפשר גם וגם. כנראה שהגיע הזמן שנאמץ את המודל של חו"ל, שבו נהג האוטובוס של הילדים שלנו הוא דמות של ירא שמיים שאפשר לסמוך עליו בכל המובנים.

• הוסף לסימניות
בדר"כ נהג הימישער כמוהו גם סבלן ומבין את צורכי הציבור, כמו המתנה ברוגע למשפחה ברוכה שעולה לאוטובוס על כל מטלטליהם,
תודו לי שכשאתם עולים לאוטובוס ורואים שהנהג חובש כיפה אתם כבר יותר רגועים.
(בהקשר של רגועים - היה פעם נהג חילוני ששאל אותי למה אנשים לא אומרים שלום לנהג כשעולים לאוטובוס, למה כל אחד עסוק בעצמו? עניתי לו, שכשאדם עולה לאוטובוס הוא עסוק במעין הישדרות, אין לו פנאי לדיבורים, זה מתחיל עם לחץ אם האוטובוס יגיע ואם יגיע אם יעצור ואם עצר אם יהיה לו מקום ואם יהיה מקום אם הנהג עצבני או רגוע וכו' וכו', אמרתי לו שינסה לדבר עם האנשים לאחר שהם כבר התמקמו בכיסא ויושבים בנינוחות, ויראה שאנשים ישמחו לדבר איתו)
אך אני רוצה להוסיף שאני מכיר נהג חרדי נינוח וסבלן מאוד, שעזב את התחבורה הציבורית ועבר לפרטי בגלל היחס שהוא קיבל מהנוסעים החרדיים, יש תחושה כזו שאם הוא משלנו אז אפשר כבר גם להכתיב לו מה לעשות ולצעוק ולהשפיל אותו אם נוהג אחרת, לכן אם נהיה חכמים וניתן לנהגים 'משלנו' את היחס המכבד וההוגן אולי באמת התופעה תתרחב יותר ויותר.

• הוסף לסימניות
תודו לי שכשאתם עולים לאוטובוס ורואים שהנהג חובש כיפה אתם כבר יותר רגועים.
לא בהכרח ולא נכון באופן גורף.
זוכר את עצמי חוזר מהישיבה במרכז לצפון. הייתי חושש לעלות עם נהג מסוים. (היה באגד)
וכן, הוא היה חרדי. היה נוסע בפראות מטורפת גם היחס שלו לא היה איי איי איי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה