כלות הנפש...

• פותח הנושא 2OR
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מצרף ניגון חב"ד שביצעתי עם חלילית ואורגן
הנקרא בשם 'כלות הנפש'

מה דעתכם?
ה'בלאנאס' בסדר? יש להגביה את הרקע\החליל?

ושאלה כללית,
באופן כללי יוצא לי בייצוא בווליום די נמוך, יש תוסף שנותן לייצא שהשיר יהיה בווליום הסטנדרטי?

תודה רבה

קבצים מצורפים

• כלות הנפש2.mp3
    2.3 MB · צפיות: 37
  • הוסף לסימניות
מקסים!
אפשר להעביר את הקובץ הגמור לקיובייס, להגביה ואז ליצא מחדש.

• הוסף לסימניות
תודה.
זה הוקלט בקיובייס.
פשוט להכניס ואת הערוץ הזה להגביה ולייצא שוב?
בשעתו ראיתי בנואנדו איזה תוסף שאתה מגביה, ורואה סימון עד היכן זה לא צורם וגבוה מידי, ואז מייצא.

• הוסף לסימניות
שמעתם פעם על קומפרסור?
זה בדיוק מה שהוא עושה. מוריד את נקודות הקיצון של הגל אבל משאיר את הווליום.
לאחר מעשה בכל מקום שהיה גל חזק הוא נדחס לגבולות שקבעתם, ומכאן השם "קומפרסור"- דוחס.
רק צריך להיזהר בעבודה אתו. לי לקח חצי שנה מהרגע שהכרתי את הכלי הזה, עד שלמדתי להשתמש בו נכון בלי לפגוע בשמע.
לקומפרסור יש אח שנקרא לימיטר- שהוא מגביל עד רמה מסוימת ומשם לא נותן לעבור, בניגוד לקומפרסור שרק דוחס ביחס.
בייצוא אפשר לשים לימיטר על הערוץ הראשי וכך להגיע לרמה מקסימלית.
שוב, יש להיזהר מאד שלא להגזים. אלה כלים מסוכנים למי שלא יודע להשתמש בהם!

• הוסף לסימניות
יפה מאד !
לאחר שמיעה - הייתי ממליץ לקמפרס בעדינות (1:3) את החליל ואז להגביה קצת את הרקע.

• הוסף לסימניות
תודה!
יש קישור לקומפרסור שאני יכול להתקין? יש מובנה בקיובייס?
אשמח גם למדריכים בעברית אם יש.

• הוסף לסימניות
הכלי מובנה בכל תוכנה מינימלית לעריכת אודיו. (קיובייס אינה מינימלית... אפי' באודיו-סיטי יש.)

מדריך בעברית מ"בלנד סטודיו'ס", בכלל יש שם דברים טובים, כל הידע הבסיסי שלי הגיע מ"המדריך להקמת אולפן ביתי" שיש שם.

הסבר קצר:
בגדול יש כמה מושגי מפתח בפלאג-אינים:
1 - Threshold - סף עבודה, רמה שממנה הפלאג-אין יתחיל לפעול (בקיצור Th).
2 - Attack - מהרגע שהאות עבר את ה-Treshold, כמה זמן הוא יצטרך להישאר ברמה הזו כדי שהפלאג יתחיל לעבוד. (אם יש חריגה קטנה של 3 ms וה- attack מוגדר על 5 ms, הפלאג-אין לא ישפיע.)
3 - Release - מהרגע שהאות ירד מתחת לסף העבודה (Th), כמה זמן עד שהפלאג יפסיק את פעולתו.

מושג ספציפי לקומפרסור ודומיו (משפחה שלימה- קומפרסור, לימיטר, אקספנדר, גייט ועוד...):
Ratio - יחס דחיסה. נניח ש-Th שנקבע לקומפרסור הוא 20-, כשהאות עובר את זה, מה קורה? בכמה הוא מונמך?
הוא מונמך באופן יחסי. אם הוא עבר את ה-Th ב-6 Db, והיחס הוא 1:3 אז האות ידחס בעצמה שתביא אותו ל-22-, כי דחסנו את ה-6 ב-1:3, אז הוא עובר רק ב-2 Db.
הקומפרסור לא דוחס את כל הגל לשליש (ביחס של 1:3), אלא רק את החלק שעבר את ה-Th.
ללימיטר, בן דוד של הקופרסור, אין יחס דחיסה כלל, משום שהוא דוחס עד שהאות לא עובר את ה-Th. (מגדירים א"ז כ"יחס דחיסה אין-סופי".)

בכל אופן אני חושב שהם מסבירים יותר טוב ממני.

קבצים מצורפים

• קומפרסור- אולפני בלנד.pdf
    KB 540.4 · צפיות: 52
  • הוסף לסימניות
אנסה לבצע זאת היום, אעלה לחוות דעת נוספת.
בעצם מבחינת 'שמיעה' כיוונת אותי לאיזה יחס לקמפרס, וכעת אני צריך לעשות זאת רק בפועל נכון?

• הוסף לסימניות
יכול להיות שצריך יחס דחיסה יותר גבוה, כי יש בחליל בריחות מדי פעם. (אני לא מתכוון בריחות של זיוף.)
המטרה היא שישמע אותו דבר, רק יותר יציב. כמובן את הקומפרסור מכניסים לפני האפקטים.

• הוסף לסימניות
איפה אני מוצא את הקומפרסור בקיובייס?

• הוסף לסימניות
הוא נמצא באפקטים תחת "Dynamics".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה