אתגר כל אגדה מתחילה באמת

• הוסף לסימניות
ובכן, וואו.
אי אפשר באמת לשפוט - 19 יצירות משעשעות, מקוריות, חזקות, עונות לאתגר ומפתחות אותו לכיוונים מפתיעים...
במקום לשפוט ציטטתי כאן 5 מתוכן (הבחירה הייתה קשה, כי באמת כולכם/ן כתבתם קטעים ראויים וטובים!)

"פרופסור פילק, אני חושש שאאלץ להטריח אותך לחדר המעבדה B5. מה שמתרחש שם אינו תואם לשום תחזית שלנו".
...
אפצ'י!
רפרנס - השפן הקטן שכח לסגור הדלת
שיר ילדים מוכר וחביב שהפך למחקר מושקע במעבדה של פרופ’ פילק.
מצחיק ומקורי.

יום שלישי זה היום של הביקור אצל סבתא. אני אוהב לבוא לסבתא, אני גם אוהב את הדייסת קוואקר שהיא תמיד תמיד מגישה לנו.

...

סבתא מביטה בי, ואז בסיר ואז באמא ולא מוציאה מצקת נוספת. אני נעמד על הכיסא שלי ומציץ אל תוך הסיר, הוא ריק.

"למיכאל לא נשאר" אומרת סבתא, העיניים שלה נהיות עצובות (את השם שלי היא דווקא כן זוכרת).
רפרנס - סבתא בישלה דייסה מתוקה
דקלום האצבעות שגדלנו עליו, הפך לסיפור נוגע, על סבתא שלא זוכרת...
אבל הסוף טוב. לפחות בינתיים. הצלחת לרגש!

מה כבר ביקשתי?
"תחבקי אותי... תני לי נשיקה.. אני רוצה לישון!! בואי נשחק יחד 🥺"

כמה רוע???
רפרנס - הבובה שנמצאת ברבים מבתי ישראל ומדקלמת בקול מעושה ’תנו לי נשיקה’, ’אני רוצה לישון’ וכהנה.
חוץ מלעצבן אותנו ביום יום, היא לא עושה הרבה, ונראה שאפילו בנות השלוש לא מאמינות לסיסמאות שהיא משמיעה...
בסיפור הזה מסתבר למרבה ההפתעה שגם לה יש לב ונשמה! וזה היה משעשע, כי הבובה הזאת עברה תהליכי החפצה>האנשה>החפצה>האנשה (בחיים ובסיפור...) מעוררי מחשבה.
מה אמיתי, מה פלסטיק, מה חיים.

אבל שתיים זו שעה רגישה אצלי. אז היתה המשימה השנואה עלי. מידי יום רביעי, בשתים, בזמן בדיוק, הייתי נוטלת את הסל והולכת לחנותו של הירקן הזקן.
רפרנס - שיר החבל שקפצו עליו דורות של ילדות, ’שתים בזמן, הלכתי לירקן, קניתי מלפפון ונתקע לי בגרון!’
הקלילות שבה נכנסו לשירי הילדות שלנו תיאורים קשים, משתקפת בסיפור הכביכול-טראגי... היא סבלה את כל זה, ואנחנו שרנו על כך בלב עולץ וברגליים מקפצות :devilish:

100
אין לי ברירה.
אני מאוד רוצה לקום מהמיטה וללכת לתפילה כמו כל יום רגיל אבל אני לא יכול.
לא יכול.
האי יכולת המטריפה הזאת החוסר אונים המקומט הזה, הזקן.
.

99
---
"עזבי טלי, אני פשוט אשלח אותו לאיזה בית אבות טוב. כן, כן, אני אברר. הבנאדם פשוט לא יודע לדאוג לעצמו."
רפרנס - השיר המעצבן בעולם, ’מאה תפוזים היו על העץ’.
הסיפור הופך את השיר ממעצבן, להולם.
כל תפוז מפיל איתו עוד פיסת חיים. עוד תפקודים, יכולות, זכרונות, שאובדים אט אט...

יש אנשים שבשבילם זה לא רק שיר.

שיפוט בקרוב בעז"ה.
אז כאמור, זה לא בדיוק שיפוט, כי איך אפשר לשפוט - כל אחד הרי עשה הטוב שביכולתו (ככה זה היום, מעריכים את המאמץ ולא דווקא את המטרה...)
אבל ציינתי כאן 5 יצירות שתפסו את תשומת ליבי במיוחד.
תודה רבה לכל הכותבים, הצחקתם שימחתם וריגשתם!

• הוסף לסימניות
השיפוט שלנו כאן!

ולפני זה - חייבת תודה ענקית לכל המשתתפים. רגשתם, נגעתם, כל קטע קיבל מקום. (וואו, אני באמת מתרגשת!)
הם היו כל כך יפים.

ובגלל שהתלבטתי נוראות, מעלה לכאן רק את הזוכה במקום ראשון שהוא -
@נתנאל היוצר
לקחת את אחד השירים הכי תמימים (ומרגיזים...) וסיפרת עליו סיפור נוגע ללב שעמד להפליא בכללי האתגר.
תודה לכולם! תודה ל@Ruti Kepler היקרה!

מאחלת שתהפכו את האגדות שלכם למציאות.....

• הוסף לסימניות
השיפוט שלנו כאן!

ולפני זה - חייבת תודה ענקית לכל המשתתפים. רגשתם, נגעתם, כל קטע קיבל מקום. (וואו, אני באמת מתרגשת!)
הם היו כל כך יפים.

ובגלל שהתלבטתי נוראות, מעלה לכאן רק את הזוכה במקום ראשון שהוא -
@נתנאל היוצר
לקחת את אחד השירים הכי תמימים (ומרגיזים...) וסיפרת עליו סיפור נוגע ללב שעמד להפליא בכללי האתגר.
תודה לכולם! תודה ל@Ruti Kepler היקרה!

מאחלת שתהפכו את האגדות שלכם למציאות.....
וואו, עשית אותי ממש שמח עכשיו!

אני מתרגש לזכות באתגר המדהים הזה ומודה לכולם על הטקסטים המצוינים שלהם, נהניתי לקרוא.
זה היה האתגר הראשון שהשתתפתי בו מאז שהצטרפתי לקהילת הכתיבה ממש לא מזמן ואני מאושר לראות שיש אנשים שאוהבים את הכתיבה שלי, תודה לכם.

הקטע שכתבתי נכתב בספונטניות יתרה רגע לפני שבת, אז אם אתם רוצים לקרוא קטעים שלי קצת יותר מתוכננים קראו את הסיפור בהמשכים החדש שלי "כאילו אין מחר", יהיה כיף, אני מבטיח. אני חושב שקידום לסיפור שלי יהיה פרס לא רע על הזכייה, אני טועה?

תודה גם ל @Ruti Kepler , כבוד הוא לי.

אני מקווה להמשיך לכתוב עוד הרבה, אז נתראה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
@נתנאל היוצר מחכים לאתגר החדש שלך!
האמת שחסר לי מידע לגבי מה בדיוק אני צריך לעשות, זה לא שציפיתי שאזכה. כלומר ציפיתי, זה לא שהאמנתי שאזכה...
אם מישהו בחלונות הגבוהים יוכל ליצור איתי קשר בפרטי או משהו, יהיה זה מועיל ביותר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה