כל המשפוחה

• הוסף לסימניות
באמת מתוקים ומרגשים.
אהבתי את ההילה החזקה והיפה. במיוחד אצל (הגדול?) זה שהיא ממש מקיפה לו את הראש.
נראה לי שהזווית קצת גבוהה מידי ביחס לגובה שלהם. רואים יותר מידי את התסרוקת.

סתם כך נראה לי שכדאי מבחינת סטיילינג להתאים את הלבוש שלהם לפחות בסגנון והצבעים. לא דווקא סט.
למשל כולם עם כחול ואדום. או שחור ובז.
לגבי החדות והפיקוס יענו מקצוענים ממני.

• הוסף לסימניות
הה ... תודה לא ידעתי שזה פלאר ולפעמים (סתם לשם המשחק )אני אוהבת לשחק עם העדשה ולתפוס עיגולי שמש ולצלם כמו בתמונה המצורפת
אז כן נתקלתי בזה .... :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rainbow;1010298:
זה לא לכלוך על הפילטר?
ממש לא.
אולי הטעות שלך נובעת מכך שכאשר יש הבהק (פלייר) נוהגים לשאול האם היה פילטר על העדשה. הסיבה היא שהפילטרים מעלים את הסיכוי שיהיה פלייר בתנאי תאורה בעייתיים, וזאת כי הזכוכית שלהם פחות איכותית משל העדשה (מן הסתם). רכישת פילטר איכותי במיוחד מפחיתה את הסיכוי לפלייר.

אגב, למי שכתב פה בשרשור פלאר: האמת היא שהוגים את זה עם צירה מתחת ל-ל', וה-י' שבאמצע נהגית רכות (לא כמו פלַאיֶיר שבו ה-י' נהגית ממש חזק, אבל גם לא כמו פלאר שזה לכאורה בלי י' בכלל). זאת מאחר וה-e בסוף המילה flare גורמת לאות a שבאצע המילה להישמע כמו השם שלה (תהגו בקול "האות A") ולא כמו הצליל הרגיל שלה (צליל אָה).
כתבתי את זה רק כדי שכאשר תגיעו למפגש צילום - לא תגלו שהגיתם את זה בצורה שגויה כל השנים. ;)
(לי זה קרה לפני שנים עם המונח "עדשות פְּרַיים=prime" <עדשות ללא זום> שחשבתי שהוגים "עדשות פְרֶיים=frame".)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1010427:
אני לא מגיבה (גם סוג של תגובה) וראו אשכול זה כסגור!

(האמנתי שידעו לכוון אותי במקצועיות ולא שיקטלו, קשה לכם? עמכם הסליחה!
אינני מתכוונת לאלו שעזרו כדוגמת הניקים דוד דנברג, שלמה ורבקה...)

אה, יש לכם במה לכוון? אשמח, לא ביקשתי חו"ד על הילדים אלא על הקומפוזיציה, חדות, תאורה, ואיך אפשר לסדר אותה בתנאי שדה (תרתי משמע).

אך אחד לא קטל אותך. בסה"כ מישהי אמרה לך שהתמונות לא מקצועיות, ולא הצליחה לשים את האצבע בדיוק על הסיבות (או שהתעצלה לפרט. קורה לכולנו). מפה ועד קטילה הדרך עוד ארוכה מאוד.
שמת לב שגם את בד"כ לא כ"כ מגיבה בפירוט ובצורה בונה לאנשים? אולי זה כי את מרגישה שאת מתחילה מדי, אבל דעי שזה לא ככה. גם את יכולה לעזור אם תנסי לשים את האצבע על עניינים לשיפור בנושאי קומפוזיציה, תאורה וכדו', כמיטב יכולתך.

זווית התאורה לכאורה טובה, אבל היית צריכה לחשוף עוד הרבה (לפחות סטופ, למשל מ-ISO100 ל-ISO200) כדי שהפנים שלהם יהיו חשופים היטב. זה היה תורם גם לרקע. השיער אמנם היה נשרף קצת יותר, אבל אני לא חושבת שזה מאוד מפריע.
אני אישית משתמשת בפלאש (על חצובה עם מטריה) כדי להאיר את הפנים ולהימנע משריפת שיער חזקה מדי. אבל ברור לי שלא לכולם זה מתאים, בפרט לא כשהאמא היא הצלמת.
לראות את סוליות הנעליים = לא מוצלח. (אבל גם לי זה קורה כל הזמן. בעע.)
התינוקת נראית מעורכה בפוזה הזו. כשהיא תגיע לגיל ישיבה עצמאית תראי איך את מצליחה להעמיד הרבה יותר טוב. בינתיים אולי עדיף שבתמונות איתה הם ישכבו על דשא או משהו כזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רבקה.;1010729:
אך אחד לא קטל אותך. בסה"כ מישהי אמרה לך שהתמונות לא מקצועיות, ולא הצליחה לשים את האצבע בדיוק על הסיבות (או שהתעצלה לפרט. קורה לכולנו). מפה ועד קטילה הדרך עוד ארוכה מאוד.
שמת לב שגם את בד"כ לא כ"כ מגיבה בפירוט ובצורה בונה לאנשים? אולי זה כי את מרגישה שאת מתחילה מדי, אבל דעי שזה לא ככה. גם את יכולה לעזור אם תנסי לשים את האצבע על עניינים לשיפור בנושאי קומפוזיציה, תאורה וכדו', כמיטב יכולתך.

זווית התאורה לכאורה טובה, אבל היית צריכה לחשוף עוד הרבה (לפחות סטופ, למשל מ-ISO100 ל-ISO200) כדי שהפנים שלהם יהיו חשופים היטב. זה היה תורם גם לרקע. השיער אמנם היה נשרף קצת יותר, אבל אני לא חושבת שזה מאוד מפריע.
אני אישית משתמשת בפלאש (על חצובה עם מטריה) כדי להאיר את הפנים ולהימנע משריפת שיער חזקה מדי. אבל ברור לי שלא לכולם זה מתאים, בפרט לא כשהאמא היא הצלמת.
לראות את סוליות הנעליים = לא מוצלח. (אבל גם לי זה קורה כל הזמן. בעע.)
התינוקת נראית מעורכה בפוזה הזו. כשהיא תגיע לגיל ישיבה עצמאית תראי איך את מצליחה להעמיד הרבה יותר טוב. בינתיים אולי עדיף שבתמונות איתה הם ישכבו על דשא או משהו כזה.

קראתי את דברייך בעיון, לו היית יודעת כמה אני משתוקקת לםעמים לתת חו"ד על תמונות...
אבל- אני עוד לא מספיק בטוחה, כי אם תבדקי, כבר ניסיתי כמה פעמים להעיר אבל חטפתי כזה עליהום שנסוגתי מיד...:(

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שושיה;1011124:
קראתי את דברייך בעיון, לו היית יודעת כמה אני משתוקקת לםעמים לתת חו"ד על תמונות...
אבל- אני עוד לא מספיק בטוחה, כי אם תבדקי, כבר ניסיתי כמה פעמים להעיר אבל חטפתי כזה עליהום שנסוגתי מיד...:(
אם אני הייתי נסוגה בכל פעם שהיו עושים עלי עליהום...
(ואם לתגובה שהגיבו לך פה את קוראת קטילה, אולי תנסי לקרוא שוב את התגובות של ה"עליהום" ההוא ותגלי שבסה"כ חלקו עלייך או התווכחו איתך, לא ממש התנפלו עליך.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה