כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

מה זה משנה תחת איזה עמותה נמצאים
לתיכונים יש שיטת תקצוב משלהם ולבתי ספר תקצוב משלהם
ברגע שהתקצוב הוא לבית ספר יש לזה כללים של בית ספר
אי אפשר לעשות בזה שטיקים פולניים 😉
מה ההבדל בכללים?
אני לא חושבת שהתיכונים עושים שטיקים, הם מתוקצבים חוקית 100%,
אז למה רק בבתי ספר זה בעיה?

מה ההבדל בכללים?
אני לא חושבת שהתיכונים עושים שטיקים, הם מתוקצבים חוקית 100%,
אז למה רק בבתי ספר זה בעיה?
את שואלת שאלה לא לעניין, אני מנסה לענות לך ואת זו שכועסת

אני אנסה שוב-
אי אפשר לקבל כסף מהמדינה בצורה כזאת
הכלל הוא בתיכונים אפשר וביסודי אי אפשר.

מה זה משנה תחת איזה עמותה נמצאים
לתיכונים יש שיטת תקצוב משלהם ולבתי ספר תקצוב משלהם
ברגע שהתקצוב הוא לבית ספר יש לזה כללים של בית ספר
אי אפשר לעשות בזה שטיקים פולניים 😉

פשוט אי אפשר
זאת מערכת שלמה עם חוקים ותקנות, לא קהילה עם שטיבל ותקונעס
יש פה משהו שחוץ מלצחוק ולזלזל יודע גם להסביר מה ההבדל בחוקים בין בתי ספר לתיכונים,
שבגללם התיכונים מקבלים 100% תקצוב ובתי הספר אמורים לקבל 75%?

טוב כבר ממש מתיש, נקסט

אגב ר' משה הלל יצא למסע חיזוק/גיוס בארצות הברית, ובין דבריו פירט את הגזירות ואמר כי יש חשש ממשי לביטול החינוך העצמאי

טוב כבר ממש מתיש, נקסט

אגב ר' משה הלל יצא למסע חיזוק/גיוס בארצות הברית, ובין דבריו פירט את הגזירות ואמר כי יש חשש ממשי לביטול החינוך העצמאי
ישראל כהן: רבינו מרן ראש הישיבה הגרמ"ה הירש מזעזע את אמות הסיפים של יהדות ארצות הברית כשהוא מקדיש דקות ארוכות במשאו ההיסטורי מול רבבות המשתתפים באיצטדיון בפילדלפיה על גזירות הגיוס, הקיצוצים בתקציב הישיבות והחיידרים, והמצב הקשה בארץ הקודש

האחראית בחינוך העצמאי טענה שאין לה עדיין ידע בנושא

יש פה משהו שחוץ מלצחוק ולזלזל יודע גם להסביר מה ההבדל בחוקים בין בתי ספר לתיכונים,
אני אסביר לך בגדול, והשאר ניתן להרחיב בגוגל.

זה מתחיל מזה שגם בתי ספר מתוקצבים 100% אבל בתנאי שזה חינוך ממלכתי של משרד החינוך, במהלך השנים חוקק חוק שגם דרך הרשתות של יהדות התורה וש"ס ניתן לתקצוב של 100%.

מי שבחור בחינוך אחר - לא ממלכתי ולא רשתות, יקבל רק 75% תקצוב אם ילמד ליבה. - עד כאן בתי ספר יסודיים.

בתיכונים המדינה כנראה לא מסוגלת\רואה עניין שזה יהיה תחת משרד החינוך, ולכן לא קיים חינוך ממלכתי בתיכונים, אלא הכל עובד דרך בעלויות\רשויות מקומיות - שזה בעצם 'הממלכתי' של התיכונים ולכן כולם מתוקצבים 100% בכפוף ללימודי ליבה וכו' וכו'.

עד כאן על רגל אחת, כאמור, בגוגל ניתן להרחיב עוד הרבה.

לא מאמין שהחינוך העצמאי יתפרק ל75 אחוז כי שוב יש חוק! וגם אם כן המשכורות למורות לא יורדות אחרי שיש חוזה העסקה.
אני מבקש/ת נא לכתוב מכאן ולהבא אך ורק מידע עדכני ולא פרשנות, די שבענו......

@ההוא סבא @לורן @avim10
אשמח לדעת מה מכעיס בהודעה שלי
זה:
מה שכן הצליחו בי"ע במשך השנים למנוע כניסת פיקוח והדרכה גם של המחוז החרדי. בעיניי כניסה של הפיקוח וההדרכה הם לשבח ולא לגנאי.
גדולי ישראל בדורות האחרונים חרדו על עצמאות החנוך החרדי, וויתרו על הרבה מאד כסף (כן, שאנחנו משלמים אותו - למשל בחיידרים, והם ידעו את זה) כדי שתהיה עצמאות כזו.
ולבוא להגיד שזו ברכה שיהיה יותר פיקוח של משרד החינוך החילוני, זה... הייתי מקביל את זה למה שנאמר על מי שהולך לדון בערכאות, שגם אם הם דנים בדיוק כמו דין תורה "הרי הוא כמרים יד בתורת משה".

לא מדובר בפיקוח פדגוגי (יש כזאת דרישה באופק, לא קשור לעכשיו) אלא פיקוח ממוני.
ממוני הוא לפעמים גם פדגוגי. אם החשבים החרוצים ישימו לב למשל שאין משכורות של מורים לאנגלית, עם הכשרה להוראת אנגלית, במוסד שמדווח על לימודי אנגלית מלאים וד"ל.

הסברתי, את מוזמנת לקרוא.

התיכונים לא מקבלים 100% תקצוב, הם מקבלים תשלום פר תלמידה. (בהתאם לעוד כמה קריטריונים).

ברגע שממלאים כיתה של 36-38 תלמידים בערך, זה תקציב מלא שיכול להחזיק את הכיתה.
אם הכיתות גדולות יותר, נשאר עודף לפעילויות חברה, משכורות לעוד מורות וכו'
אם הכיתות קטנות יותר, נוצר חסר שהנהלת התיכון צריכה להשלים.

זה:

גדולי ישראל בדורות האחרונים חרדו על עצמאות החנוך החרדי, וויתרו על הרבה מאד כסף (כן, שאנחנו משלמים אותו - למשל בחיידרים, והם ידעו את זה) כדי שתהיה עצמאות כזו.
ולבוא להגיד שזו ברכה שיהיה יותר פיקוח של משרד החינוך החילוני, זה... הייתי מקביל את זה למה שנאמר על מי שהולך לדון בערכאות, שגם אם הם דנים בדיוק כמו דין תורה "הרי הוא כמרים יד בתורת משה".
למה צאנז התחברו לממח והכל בסדר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה