shulit1234
משתמש רשום
- הוסף לסימניות
כל כמה זמן בערך, פחות או יותר, אתן מוצאות בתיק של הילד/הילדה מהגן פתק-נחת מהגננת, על משהו חיובי שהוא עשה היום?
@shulit1234כל כמה זמן בערך, פחות או יותר, אתן מוצאות בתיק של הילד/הילדה מהגן פתק-נחת מהגננת, על משהו חיובי שהוא עשה היום?
הגננת - האם היא נלחצת מההורים? היא גננת צעירה וחדשה? או בעלת נסיון?להחמיא בע"פ זה מבחינתי שווה ערך לפתק נחת.
ומה אם הגננת גם כמעט ולא מחמיאה בע"פ? לרוב היא אפילו לא אומרת משפט על איך היה היום בגן, אלא ממשיכה
לעבוד עם שאר הילדות עד שההסעה שלה מגיעה, ולא מתייחסת להורה שהגיע. לפחות ככה אצלי זה.
אני גם לא שואלת, כי אני יוצאת מנקודת הנחה שאם היא לא אומרת משהו, כנראה שלא היה משהו מיוחד או טוב, ואולי פחות מזה.
לרוב אני מקבלת רק פידבקים שליליים, ואף פעם לא משהו חיובי. אולי פעם אחת מתחילת השנה או פעמיים זכור לי שהיא אמרה משהו חיובי.
בגדול אף פעם, לפעמים אמרה משהו בע"פ (בעיקר באסיפת הורים וכשהרמתי טלפון)כל כמה זמן בערך, פחות או יותר, אתן מוצאות בתיק של הילד/הילדה מהגן פתק-נחת מהגננת, על משהו חיובי שהוא עשה היום?
לגננת/רבה- פעם בשבוע בכתב, מידי פעם בע"פ, ומשתדלת כמה פעמים בשנה להתקשר לפיקוח להחמיא. (מחמאות כנות כמובן)וכל כמה זמן אתן מחמיאות לגננת ?
אם בכלל.
@shulit1234
את שואלת ממקום של האמא או ממקום הגננת?
אני עונה לך ממקום הגננת-
אני שולחת פתק נחת להורי הגן אולי 5 פעמים בשנה -לא לכל ילד... לכולם ביחד!, כלומר, כמעט ואף ילד לא מקבל לביתו פתק נחת..., אני עושה את זה במקרים מאוד מאוד קיצוניים, למשל כאשר ילד התגבר והצליח- כאשר ההתגברות הייתה קשה מאוד בעבורו- אני שולחת עמ"נ לתת להעצים את הילד!
למה?
כי אני לא מוצאת רבע דקה מיותרת לזה, בפעילות עמוסה כ"כ אין לי זמן לזה
ולא רק לזה, אלא לעוד אלף ואחד דברים כלליים ואישיים- היום למשל לאחר שסיימתי לעבוד בשעה 1:30 התיישבתי לאכול את ארוחת הבוקר שלי, כי לפני כן לא מצאתי את הזמן ואז גיליתי לתומי שבקבוק השתייה שלי- עדיין מלא מתחילת היום...
וכך זה מרבית הימים...
אבל המון המון המון ועוד פעם המון- מחמיאה בע"פ, ומשתדלת להחמיא על מה שאפשר וגם מעבירה מסרי נחת דרך הילדים בנוסח- תאמר לאמא שהיום היית הילד הכי עוזר בגן, אספת וסידרת יותר מכל הילדים האחרים. וכו', פעמים רבות אני כותבת איזה מילה או שניים על דפי העבודה שהילדים משלימים- בעיקר כשיש התקדמות של ילד שהתקשה בתחום מסויים.
כמו"כ אני דואגת פעמיים שלוש בשנה להחמיא לכולם בצורה יזומה, למשל לקראת ט"ו בשבט אני שולחת דף עם מאמר יפה ובו כמה שורות אישיות על כל ילד וילד,
עכשיו- לקראת חג השבועות כשילדי הגן ממלאים את הר סיני בפרחי מצוות- גם אני מוסיפה פתק או שתיים לכל ילד על מעשים טובים בגן...
אולי יש גננות שעומדות בזה, אני לצערי, לא, אבל כל אחת עם מעלותיה וחסרונו
בדף קשר כל שבועוכל כמה זמן אתן מחמיאות לגננת ?
אם בכלל.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים