כללי כל מה שקשור לעיוורים?

• פותח הנושא Enter
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
מי יכול להעלות לי את התמונות הבאות באיכות?
כתב ברייל מקרוב מאוד עם ובלי יד
כלב ומקל עיוורים
משקפי שמש
עיניים
תזכו למצוות.

• הוסף לסימניות
2.

קבצים מצורפים

• משקפיים.jpg
    2.1 MB · צפיות: 16
  • מקל נחיה.jpg
    1.3 MB · צפיות: 36
  • כלב נחיה.jpg
    KB 858.6 · צפיות: 26
  • ברייל 1 3.jpg
    1.2 MB · צפיות: 16
  • ספרי ברייל.jpg
    KB 814.2 · צפיות: 18
  • הוסף לסימניות
3.

קבצים מצורפים

• ברייל 1.jpg
    KB 523.5 · צפיות: 13
  • ברייל 12.jpg
    2.9 MB · צפיות: 14
  • ברייל 1 4.jpg
    KB 875 · צפיות: 16
  • הוסף לסימניות
4.

קבצים מצורפים

• עיננים.jpg
    KB 98.8 · צפיות: 15
  • הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• MP900401311.JPG
    KB 332.8 · צפיות: 11
  • MP900422349.JPG
    KB 134.1 · צפיות: 15
  • MP900427668.JPG
    KB 119 · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
..

קבצים מצורפים

• 612123_64773077.jpg
    KB 746.7 · צפיות: 14

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

אשכולות דומים

אני משתף אתכם במספר מקרים שאני מכיר מקרוב, ובכוונה אני לוקח דוגמאות מהשקעות בחו״ל ולא מהארץ. חשוב לי שמשקיעים יבינו עד כמה קל ליפול בפרטים קטנים, שלא תמיד המשקיע מודע אליהם, (ובהרבה מקרים גם מי שמציע לנו את העסקה לא מודע לדברים, הרוב המוחלט של פושטי הרגל במגזר אינם גנבים, כמו שאנחנו צועקים בדיעבד. אלא אנשים שנכנסו לזירה לא להם).

לפני שנים שיווקו במגזר החרדי דירות יד שנייה ברוסיה, ליד אוניברסיטה. הניירת הייתה נראית מושלמת, הרווחיות גבוהה, הכול תקין על הנייר. רק דבר אחד קטן אף ישראלי לא חשב עליו: האזור, כמו שרוסיה יודעת להציע, היה אזור קר מאוד, ולכן הסטודנטים שכרו דירות רק בצד הדרומי של הבניין, מאחר ששם יש שמש במרפסת. כל הדירות בצד הצפוני של הבניין מצאו את עצמם משווקים במגזר החרדי, שבסופו של דבר גילו שהם קנו דירות שכמעט ולא ניתן להשכיר, יותר מכמה גרושים.

דוגמה נוספת: אברכים רכשו בתים בארה״ב בלי לדעת שבחורף הצנרת קופאת. זה דורש להשאיר חימום גם כשהבית ריק ללא שוכרים, או להשאיר ברז מטפטף כדי למנוע מים עומדים. האברכים שלא ידעו על כך, שילמו מחיר כבד מאוד על פיצוץ כל הצנרת הפנימית שבבתים, והעסקה הפכה לאסון.

ודוגמה אחרונה: לפני מספר שנים יזם ישראלי הציע למספר אברכים שמונה חנויות רווחיות באנגליה, כולן במדרחוב מרכזי. התחננתי אליהם שלא ייגעו בזה, למרות שגם אני אז לא ידעתי מה עומד מאחורי היזם שהחליט להתפטר מהשקעה טובה. רק מאוחר יותר התברר שהמוכר מיהר להיפטר מהחנויות בגלל בנייה של אזור מסחרי ענק וקניון חדש בחלק אחר של העיר — מה שאמור היה להעביר לשם את כל החנויות והלקוחות בתוך שנתיים.

כמו שלא עושים ניתוח אצל רופא שלמד רפואה מקריאת ספרים, ככה לא משקיעים מבלי להכיר מכל זווית את כל ההיבטים סביב ההשקעה, או שמכירים מקרוב את היזם המציע, ואנחנו יודעים שהוא באמת רק רוצה לעזור לנו כבן משפחה או ידיד קרוב.
ולסיום, לפני מספר שנים אברך מבני ברק פשט רגל מבניית תמ"א 38 באחת הערים הסמוכות לבני ברק, זה נשמע מאוד טיפשי אבל הוא חשב שההתנהלות בערים שכנות הם כמו בבני ברק, ומאחר והוא מכיר את הנפשות הפועלות במחלקת ההנדסה ניתן להחליק ולעגל פינות, וגם שהשכנים והקונים גמישים יותר כשזה מגיע לטאבו ולחריגות מההיתר.

ובנימה אישית, אני רגיל לכך שכולם חכמים ממני, יודעים טוב יותר ממני, ומכירים הכל לעומק. ואני מקבל באהבה גמורה את המגבלות שלי ותגובות הנגד. אבל זה שכרי, כל עוד שאני יודע שפה ושם הצלתי מישהו, מלהיכנס להשקעה מעולה רק שבסוף התברר ש....
שינה בשבת בצהריים – תענוג? תלוי מי ער בינתיים…

אין כמו שבת. השולחן מסודר, החמין סיים לעבוד קשה, והספה קוראת בשקט:
“בוא… רק עשרים דקות.”
ואז זה קורה. אבא נרדם, אמא “רק עוצמת עיניים”, ובבית שורר שקט מחשיד.
שקט שלפני ה… חברים.

כי בזמן שההורים מטיילים להם בארץ החלומות, הילדים מטיילים – בארץ האפשרויות.

בהתחלה זה תמים:
“יורדים רגע למטה.”
אחר כך: “רק עד הפינה.”
ובהמשך: “לא תאמין עם מי פגשנו.”

וככה, בלי כוונה רעה ובלי דרמה, שבת אחת מנומנמת יכולה להפוך לשער כניסה להרגלים, חברויות והשפעות שלא בדיוק היו עוברים ועדת הורים ערניים.

לא מדובר חלילה על שינה – מנוחה זה דבר קדוש.
הבעיה מתחילה כשאין אף מבוגר על ההגה.
כי ילדים, כידוע, הם כמו מים – אם אין תעלה מסודרת, הם יזרמו לאן שנוח להם.

ראיתי יותר מדי סיפורים שהתחילו במשפט:
“מה כבר יכול לקרות בשעה אחת של שינה?”
והמשיכו בשנים של “איך לא שמנו לב קודם”.

שבת היא זמן של ביחד, של קשר, של נוכחות.
לא חייבים משחק קופסה או שיחה עמוקה – לפעמים עצם זה שמישהו ער, זמין, רואה ושומע, עושה את כל ההבדל.

אז כן, שינה בשבת בצהריים היא תענוג.
אבל ילדים שמרגישים שיש עליהם עין, לב ואחריות –
זה תענוג גדול יותר.

ושבת שלום – ערה ומבורכת 🙂
---------
אודה את המאמר כתב לי הבינה.
אבל קחו את הרעיון.
אני כותב מניסיון ומדם.
על הורים שאת כל החינוך של הילדים שלהם איבדו בשבת בצהריים כי רצו קצת שקט ולישון.
אין מה לעשות צריך קצת לעבוד ולקום ולשמור.
עדיף להורים בגיל צעיר לשמור על הילדים ולא בהמשך לבכות ולהתעסק בכל החורבנות שוקרים בזמנים האלה.
שימו לב על כל חברות התהילים שכנים וכו'.
ויש גם דברים שבצניעות בעניין הזה.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה