המשכורת שלי היתה 8000 ברוטו וההפרשה לפנסיה היתה 480 לחודש
לפני כמה חודשים המשכורת עלתה ל9000 ברוטו וההפרשה נשארה באותו גובה
האם זה תקין
יש רכיבים בתלוש אינם מחושבים לפנסיה אם מדובר למשל בבונוס, לא מפרישים על זה פנסיה.
דוגמה נוספת אם נתנו לך תוספת בגין נסיעות ועוד לא צריך להפריש על זה פנסיה.

המשכורת שלי היתה 8000 ברוטו וההפרשה לפנסיה היתה 480 לחודש
לפני כמה חודשים המשכורת עלתה ל9000 ברוטו וההפרשה נשארה באותו גובה
האם זה תקין
יכול גם לפנות אלי בפרטי

מי שהמשכורת שלו 20000
הפנסיה שלו היא 480?
החובה עד שכר ממוצע במשק נכון לשנת 2025 13,316
יש מעסיקים שמפרישים על הכל.
חשוב למי שלא מפרישים על הכל לעשות הפקדות עצמאיות על מנת להגדיל שכר מבוטח

החובה עד שכר ממוצע במשק נכון לשנת 2025 13,316
יש מעסיקים שמפרישים על הכל.
חשוב למי שלא מפרישים על הכל לעשות הפקדות עצמאיות על מנת להגדיל שכר מבוטח
אז ל9000 צריך להפריש 540
ובנוסף להעלות את הפרשות המעסיק?

אם יש לי פנסיה ופיצויים במיטב דש במסלול SP500- סוכן ביטוח המליץ לי להעביר את הכספים למסלול עוקב מדדי מניות שהוא גם הלכתי. עקב התשואות הנמוכות של S&P וכן שלא כדאי שהמסלול יהיה צמוד לדולר
מה אומרים?
?

השאלה היא כזאת, עובד ששכר הבסיס שלו הוא 10000 ברוטו על 50% משרה.
צריך לפהריש על כל ה10 או רק על 50 מהשכר הממוצע?
אשמח לתשובה עדיף עם אסמכתא.
תודה
הוא בתכלס מקבל פחות מהשכר הממוצע במשק
ובכללי 10K זה עדיין נמוך מהשכר הממוצע

אם יש לי פנסיה ופיצויים במיטב דש במסלול SP500- סוכן ביטוח המליץ לי להעביר את הכספים למסלול עוקב מדדי מניות שהוא גם הלכתי. עקב התשואות הנמוכות של S&P
אני מבין שהוא מציע לך דרך לקבל חזרה את התשואה שנמנעה ממך בשנה שעברה?
וכן שלא כדאי שהמסלול יהיה צמוד לדולר
למה לא?
שזה סוכן בעייתי, כנראה.

אני מבין שהוא מציע לך דרך לקבל חזרה את התשואה שנמנעה ממך בשנה שעברה?
יכול להיות שהוא מציל לו תשואה של השנה הקרובה
הרבה מנהלי השקעות חולקים על מה שרשמת
שזה סוכן בעייתי, כנראה.
לא ניתן לשפוט מישהו אחר בגלל שהוא לא בדיעה שלך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה