@מקצועי בלבד @השקעות R הון
סוכן פנסיוני טען לי שבגיל צעיר עדיף לחסוך בפנסיה משלימה בשביל להיחשף ב100% לשוק ההון (ולא רק 70%)
ולוותר על התשואה מובטחת בשביל להנות מהתשואות בטווח הארוך
לשאלתי הוא טען שגם במשלימה ניתן לבחור בכיסוי ביטוחי בדיוק כמו במקיפה ולא צריך לרכוש בנפרד
(הוא גם אמר שבעתיד אפשר לחזור למקיפה בשביל להיות מבוטח על התשואה לאחר הפרישה)
הוא צודק?
ניתן לבחור במשלימה עם כיסוי ביטוחי?
ואם כן
זה אכן נכון שכדאי בשביל להיחשף לתשואות?

יש לי קרן פנסיה כשכירה במנורה, (רוצה להעביר למסלול בסיכון מוגבר)
חוץ מזה אני צריכה לפתח פנסיה כעצמאית, ואולי גם קרן השתלמות,
האם כדאי להוסיף לפנסיה במנורה או שאין לזה משמעות, ואפשר גם בחברה אחרת?

יש לי קרן פנסיה כשכירה במנורה, (רוצה להעביר למסלול בסיכון מוגבר)
חוץ מזה אני צריכה לפתח פנסיה כעצמאית, ואולי גם קרן השתלמות,
האם כדאי להוסיף לפנסיה במנורה או שאין לזה משמעות, ואפשר גם בחברה אחרת?
בפנסיה יש עדיפות ברוב המקרים שהכל יהיה במקום אחד.

ומנורה זה מקום מומלץ? או שעדיף לי להעביר לחברה שיש להם מסלול יותר מניב או דמי ניהול נמוכים יותר?
מנורה זה חברה מצוינת.
השאלה למי ולמה?
וזה תלוי בנתונים האישיים שלכם.

מישהו יכול להסביר איך יתכן שS&P עולה וקרן השתלמות במסלול עוקב S&P רק יורד?

אותו דבר קורה גם בפנסיה
ממש לא רואה מה שאתם מדברים.
מצ"ב תשואות מסלול זה בפנסיה ובהשתלמות ובשניהם הראל מצויינים כמו כולם פחות או יותר.
פנסיה נט.jpg
גמל נט.jpg

אני מדברת על תקופה אחרונה - של שבוע אחרון. במקרה שמתי לב שלמרות שמדד עלה , באתר של הראל צבירה שלי ירדה בכמה מאות שקלים.

אני מדברת על תקופה אחרונה - של שבוע אחרון. במקרה שמתי לב שלמרות שמדד עלה , באתר של הראל צבירה שלי ירדה בכמה מאות שקלים.
זה תלוי גם בשינויים של דולר/שקל.
וכן תבדקו לאיזה תאריכים זה מעודכן בהראל.

שלום רב
שאלה למומחים...
האם כשאני עובר לחברה אחרת בפנסיה ירד לי אחוז מסוים (שהסכמתי שזה ירד לי מהפקדה) על ההפקדה העכשווית (שזה יכול להיות סכום מאוד גדול) ואחרי זה כל חודש ירד לי כרגיל מהפקדה ומהחיסכון,
או שרק מהפקדות החדשות ירד לי על ההפקדה והחיסכון אבל על ההפקדה העכשווית של העברת החברה לא ירד לי כלום
?

שלום רב
שאלה למומחים...
האם כשאני עובר לחברה אחרת בפנסיה ירד לי אחוז מסוים (שהסכמתי שזה ירד לי מהפקדה) על ההפקדה העכשווית (שזה יכול להיות סכום מאוד גדול) ואחרי זה כל חודש ירד לי כרגיל מהפקדה ומהחיסכון,
או שרק מהפקדות החדשות ירד לי על ההפקדה והחיסכון אבל על ההפקדה העכשווית של העברת החברה לא ירד לי כלום
?
רק מההפקדות החדשות (אני לא מומחה, אני מקווה שזה בסדר ;))

קבעו לי מהעבודה 2 פגישות עבור קרן הפנסיה עם שתי סוכנים שהחברה עובדת איתם.
אני רוצה לדעת איפה אני צריכה אחוזים נמוכים.
אני צעירה ומקבלת משכורת גבוהה, על מה חשוב לי לשים את הדגש?
תודה לכל המסייעים!

קבעו לי מהעבודה 2 פגישות עבור קרן הפנסיה עם שתי סוכנים שהחברה עובדת איתם.
אני רוצה לדעת איפה אני צריכה אחוזים נמוכים.
אני צעירה ומקבלת משכורת גבוהה, על מה חשוב לי לשים את הדגש?
תודה לכל המסייעים!
בדמי ניהול זולים.
והעיקר לבחור מסלול השקעה טוב.
מסתבר שינסו למכור לכם מטרייה ביטוחית. תשקלו את זה כמו כל ביטוח.

שאלה:יש לי טופס 161 ומצוין שם שאני צריך לשלם 10% מס על משיכת הפצויים(אני מעוניין בכסף לפני גיל פנסיה) שאלתי היא האם אוכל לקבל את הפצויים ללא תשלום מס ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה