- הוסף לסימניות
- #4,481
יש פה הרבה נתונים שחסרים כדי שיהיה אפשר לענות על זה.שאלה:יש לי טופס 161 ומצוין שם שאני צריך לשלם 10% מס על משיכת הפצויים(אני מעוניין בכסף לפני גיל פנסיה) שאלתי היא האם אוכל לקבל את הפצויים ללא תשלום מס ?
יש פה הרבה נתונים שחסרים כדי שיהיה אפשר לענות על זה.שאלה:יש לי טופס 161 ומצוין שם שאני צריך לשלם 10% מס על משיכת הפצויים(אני מעוניין בכסף לפני גיל פנסיה) שאלתי היא האם אוכל לקבל את הפצויים ללא תשלום מס ?
ללמוד כמה הוא היה צריך להפריש? ועל איזה חלקים מהמשכורת?איך אני יכול לדעת האם הפנסיה שלי נכון לשנות העבודה?
[האם המעסיק משלם כמה שהוא צריך או שלא]
בנתונים שהצגת אני לא רואה שום סיבה להעביר להראל.יש לי קופה פעילה במיטב - הלכה
דמי ניהול מהפקדה - 1.49 ומחיסכון- 0.02
האם שווה לי להעביר להראל במסלול S&P500 עם דמי ניהול 2% מהפקדה ו 0.2 מהחיסכון?
במיטב אני במסלול רגיל של הלכה לא S&Pבנתונים שהצגת אני לא רואה שום סיבה להעביר להראל.
אכן יש גם למיטב מסלול שעוקב אחרי מדד S&P 500 עם אותו הכשר שיש להראל.בהראל אני במסלול רגיל של הלכה לא S&P
אני שואלת אם יותר שווה להעביר להראל S&P
למיטב יש מסלול פנסיה S&P הלכה?
תודה רבה על התשובות המהירות שאת נותנת ללא שום תמורה !
מעריכה מאוד!!!
ה' יברך אותך בכפל כפליים ותראי המון הצלחה וס"ד
קרן הפנסיה היתה פעילה, אך מכיון שלא הצגתם לו ראיה כלשהי לקיומה של קרן כזו, כנראה שהוא פטור.נכנסתי לעבודה הנוכחית בינואר 2024. זה אומר שהקרן פנסיה היתה פעילה לפני ולכן הוא צריך להפקיד לי אחרי 3 חודשי עבודה אצלו רטרואקטיבית אחורה?
כנראה לבדוק את העניין הזה.המעסיק בקש ממני להביא את הדוח השנתי של 2023 כדי לראות את ההפקדות, למה הוא צריך את זה? מה זה קשור שנת 2023 אליו?
המעסיק רוצה לראות שהיו הפקדות בחודשים האחרונים של 2023.עבדתי במקומות עבודה שונים ולא משהו קבוע, אבל בשנה האחרונה אני עובדת במקום קבוע.
כרגע לא משלמים לי פנסיה,המעסיק הנוכחי דחה את זה עד עכשיו, ושכח...
עכשיו מברור עם הקרן פנסיה שלי(אלטשולר שחם)-מסתבר שאחד המעסיקים הקודמים הפקיד לי בפנסיה, אבל לאוקטובר 2023.
כלומר היו 3 הפקדות: נובמבר,אפריל,מאי, אבל לחודש אוקטובר.
ככה הסבירה לי הפקידה.
מה זה אומר לגבי הפנסיה הנוכחית שלי?
נכנסתי לעבודה הנוכחית בינואר 2024. זה אומר שהקרן פנסיה היתה פעילה לפני ולכן הוא צריך להפקיד לי אחרי 3 חודשי עבודה אצלו רטרואקטיבית אחורה?
המעסיק בקש ממני להביא את הדוח השנתי של 2023 כדי לראות את ההפקדות, למה הוא צריך את זה? מה זה קשור שנת 2023 אליו?
מבולבלת קצת.....
אשמח לקבל תשובה שתעשה לי סדר.
בקישור שהבאתי לעיל מכל זכות, נשמע שהמעסיק פטור, מכיון שהעובדת לא דאגה להוכיח לו בתחילת עבודתה על קרן פעילה.המעסיק רוצה לראות שהיו הפקדות בחודשים האחרונים של 2023.
ובעיקרון מספיק להביא אישור מקרן הפנסיה שנכון לינואר 2024 הקרן היתה פעילה.
זה נכון באיחור הפקדה ע"פ החוק, ע"פ ההלכה זה בעיה של ריבית דרבנן.והמעסיק צריך לשלם לך את ההפקדות שהוא לא הפריש כולל את התשואות שלא הרווחת בזמן שהוא לא הפריש,
ע"פ ההלכה זה גרמא בנזקין.ואם הוותק הביטוחי שלך נפגע בעקבות כך, וח"ו יהיה לך מקרה ביטוחי, הוא יהיה חייב גם לשלם את כל הנזק הביטוחי שהוא גרם לך להפסיד.
אני לא יודעת לקבוע בנחרצות האם הוא חייב לשלם מהיום הראשון, כי אני לא יודעת את כל הנתונים.בקישור שהבאתי לעיל מכל זכות, נשמע שהמעסיק פטור, מכיון שהעובדת לא דאגה להוכיח לו בתחילת עבודתה על קרן פעילה.
או אולי שיש לכם המלצה כדאית נוספת בשבילי?בוקר טוב,
האם אלטשולר שחם היא חברה אמינה?
האם כדאי לעבור לאלטשולר S&P500 דמי ניהול 0.1% וצבירה 0.02
או להישאר בהראל דמי ניהול 1.49% ומצבירה 0.05
היא חברה אמינה, ודמי הניהול נראים טוביםבוקר טוב,
@מקצועי בלבד @ה. שלמה @Rהון
תודה מראש!
היא חברה מצוינת.בוקר טוב,
תודה מראש!
בוקר טוב,
תודה מראש!
נכון , טעות,היא חברה מצוינת.
ולכאורה יש טעות בדמי הניהול שכתבת.
וגם באלטשולר לא מציעים לך את דמי הניהול שכתבת.נכון , טעות,
במיטב דש יש לי כרגע 1.49 ו0.05
למה?וגם באלטשולר לא מציעים לך את דמי הניהול שכתבת.
מקודם כתבת 0.1% מהפקדה ו0.02% מצבירהלמה?
דיברתי איתם בטלפון וזה מה שאמרו לי.
הם שלחו לי קישור להצטרף ( נראה לי שאני צריכה קודם להצטרף למסלול הרגיל ואח"כ להעביר ל 500 S&P וששאלתי אותם בוודאות יהיו לי את דמי הניהול הנ"ל הנציגה אמרה שזה לא ישתנה.)
מה התפספס לי כאן?
( במיטב ג"כ אמרו שאם אני מעבירה לS&P נשאר לי אותם דמי ניהול )
צפה בקובץ המצורף 1843863
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים