- הוסף לסימניות
- #4,621
אז זה דמי ניהול מצוייניםיש לי בקרן 328.000
אז זה יכול להיות מסלול טוב.אשתי בגיל 31 כך שיש לי מספיק זמן לפרישה
אז זה דמי ניהול מצוייניםיש לי בקרן 328.000
אז זה יכול להיות מסלול טוב.אשתי בגיל 31 כך שיש לי מספיק זמן לפרישה
זה לא יקר, אבל יתכן בהחלט שניתן לשפר.יש לאשתי במנורה פנסיה של דמי ניהול 0.9 בהפקדה ו0.19 בצבירה במסלול של אס אנד פי 500 יש מה לשפר תודה
דיברתי עם סוכן פנסיוני והוא ייעץ לי שכמה שנים לפני פרישה להעביר למסלול בסיכון נמוךאז זה דמי ניהול מצויינים
אז זה יכול להיות מסלול טוב.
דמי הניהול 0.9 בהפקדה זה מעולה,יש לאשתי במנורה פנסיה של דמי ניהול 0.9 בהפקדה ו0.19 בצבירה במסלול של אס אנד פי 500 יש מה לשפר תודה
1. לכאורה לא מאות אלפים, אבל יתכן בהחלט שמעל 100,000 ש"ח.לפי סימולציה שאני עושה בן אדם בן 20 שמרוויח נגיד משכורת של 15000 לחודש
אם הוא ישים את הפנסיה שלו בS&P500 ויש לו דמי ניהול נמוכים הוא יקבל מאות אלפים(!) לחודש לפנסיה כמובן שאף אחד לא נביא ולא יודע מה העתיד וכו וכו..
1. האם הבנתי נכון?
2. איפה הפנסיונרים העשירים היום? למה אני לא מכירה כאלה שיוצאים לפנסיה עם כאלה סכומים?
איפה הבאג?
הרעיון הוא שרוב מוחלט של העובדים בשוק לא מופרש להם לקרן פנסיה במשך 47 שנים ברציפות.תודה על התשובות!
אפילו במשכורת של 10 אלף תתקבל התוצאה היפה מאוד הזאת
צפה בקובץ המצורף 1890198
אני תוהה על מטרת העניין
בעקרון מטרת הפנסיה היתה שאדם יקבל בפנסיה בסביבות המשכורת שקיבל כל החיים
זה יוצר משהו משונה שאדם ירוויח משכורת לא גבוהה כל החיים
ומגיל 67 יקבל סכום הרבה יותר גדול בפער עצום!
המדד כנראה יותר קרוב ל3 אחוז והתשואה באזור 7 /8 אחוזתודה על התשובות!
אפילו במשכורת של 10 אלף תתקבל התוצאה היפה מאוד הזאת
צפה בקובץ המצורף 1890198
אני תוהה על מטרת העניין
בעקרון מטרת הפנסיה היתה שאדם יקבל בפנסיה בסביבות המשכורת שקיבל כל החיים
זה יוצר משהו משונה שאדם ירוויח משכורת לא גבוהה כל החיים
ומגיל 67 יקבל סכום הרבה יותר גדול בפער עצום!
בפנסיה מקיפה יש 30 אחוז בתשואה קבועה של קצת יותר מ5 אחוז שזה מוריד קצת.למה 7 /8 אחוז?
הנורמלי זה לחשבן 9-10 לא?
עוד משהו:אם ככה לא יוצא מספר הזוי
כן פי 5 מהמשכורת הרגילה שכאילו הבן אדם קיבל כל החיים אבל עם אינפלציה זה יוצא אותו דבר
@מקצועי בלבד ככה החישוב יותר מדויק?
אני מנסה להבין סימולציה נכונה
צפה בקובץ המצורף 1890344
לא.@מקצועי בלבד ככה החישוב יותר מדויק?
ובניכוי כ3% על 30% מההשקעה [הבטחת תשואה] יוצא כ9% או טיפה פחות בגלל הוצאות ניהול השקעות.ולטווח מאד ארוך של 47 שנים התשואה השנתית הממוצעת במדד מניות רחב היא יותר באזור של 10%.
אז מה לא היה מדויק בסימולציה הראשונה?לא.
את המדד את צודקת שהחישוב צריך להיות לפי בערך 2% ולא יותר.
וה30% תשואה מובטחת זה 5.15% + מדד.
ולטווח מאד ארוך של 47 שנים התשואה השנתית הממוצעת במדד מניות רחב היא יותר באזור של 10%.
כמה בערך זה עלות הביטוח?ובניכוי כ3% על 30% מההשקעה [הבטחת תשואה] יוצא כ9% או טיפה פחות בגלל הוצאות ניהול השקעות.
עוד בעיה בסימולציה, שהיא לא מחשבת את עלות הביטוח.
זה תלוי בהרבה גורמים.כמה בערך זה עלות הביטוח?
אין בזה כלליםכמה בערך זה עלות הביטוח?
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים