אני רוצה להתנתק מהסוכן וללכת למגדל בצורה עצמאית איך עושים אתת זה??? מגדל לא משתפים איתי פעולה...
אתה צריך לפנות למגדל ולדרוש בתוקף להתנתק מהסוכן שלך, והם ידריכו אותך מה אתה צריך לעשות בשביל זה.

אתה צריך לפנות למגדל ולדרוש בתוקף להתנתק מהסוכן שלך, והם ידריכו אותך מה אתה צריך לעשות בשביל זה.
יש חברות שאמנם עושות את זה.
בגדול הם חתומים עם הסוכנים שהם לא יעשו את זה, ובצדק.

יש חברות שאמנם עושות את זה.
בגדול הם חתומים עם הסוכנים שהם לא יעשו את זה, ובצדק.
אין דבר כזה.
החברות מחויבות לזה עם הלוקח דורש זאת.
והחברות לא נותנות זאת בקלות כי הם לא רוצים לריב עם הסוכנים.

יש לי שאלה אולי היא קשורה יותר להשקעות ואולי היא טפשית (אני ממש לא מבינה בשוק ההון)
אבל טראמפ עם כל ה"רעיונות" שלו לא יכול להביא לקריסה של הS&P פשוט העברתי את הפנסיה ממסלול הלכה ואני קצת חוששת

יש לי שאלה אולי היא קשורה יותר להשקעות ואולי היא טפשית (אני ממש לא מבינה בשוק ההון)
אבל טראמפ עם כל ה"רעיונות" שלו לא יכול להביא לקריסה של הS&P פשוט העברתי את הפנסיה ממסלול הלכה ואני קצת חוששת

יישר כוח לכל המשיבים,
האם מסלול שיקלי הוא המסלול הכי פחות סיכונים,???
והאם צריך הכשר למסלול שיקלי??? כי למיטב ידיעתי הוא לא מושקע במניות

זה פנסיה מהכנסה קטנה,
איפה אני יכול לקבל את דמי ניהול הכי נמוכים?
ובאיזה מסלול שווה להשקיע?

יישר כוח לכל המשיבים,
האם מסלול שיקלי הוא המסלול הכי פחות סיכונים,???
והאם צריך הכשר למסלול שיקלי??? כי למיטב ידיעתי הוא לא מושקע במניות
בכל מקרה אם תבחרו לשים את הכסף במסלול שקלי לא יתאפשר לכם לעשות זאת למשך יותר משנתיים, תצטרכו לבחור לאיזה מסלול להעביר את הכסף בתום התקופה.

בהנחה שאתם מתחת גיל 50-60, מדובר בכספים שתמשכו רק עשרות שנים קדימה. כדאי לחשוב רגע האם יש השפעה היום למה שעשו ניקסון ורייגן בשנות ה-70 וה-80... כדאי להתנתק רגע מהכותרות ולחשוב רציונאלית.
אגב, המדדים כבר החזירו את רוב הירידות.

איפה הכי שווה לפתוח קרן פנסיה?
וכן באיזה מסלול?
אין מקום שיהיה הכי מתאים ורווחי לכולם, וזה חייב להיות מותאם לנתונים הספציפיים.
ויש לכם 2 אפשרויות:
  1. שתלמדו היטב את הנושא ותבינו מה יהיה הכי מתאים ורווחי בשבילכם.
  2. שתפנו לעזרה של מישהו מקצועי בלתי תלוי. [כזה שהוא אובייקטיבי, ולא מרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו]

אין מקום שיהיה הכי מתאים ורווחי לכולם, וזה חייב להיות מותאם לנתונים הספציפיים.
ויש לכם 2 אפשרויות:
  1. שתלמדו היטב את הנושא ותבינו מה יהיה הכי מתאים ורווחי בשבילכם.
  2. שתפנו לעזרה של מישהו מקצועי בלתי תלוי. [כזה שהוא אובייקטיבי, ולא מרוויח את משכורתו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו]
איך אפשר ללמוד?

אשמח לייעוץ מה עדיף הפניקס עם 0.1 בצבירה ו-1 מהפקדה או הראל עם 0.05 מהצבירה ו-1.25 מהפקדה
המסלול הוא S&P500 בשניהם
בצבירה יש לי כ-300K והפקדה חודשית 4700
כל סוכן מושך לכיוון שלו למה החברה שלו עדיפה
האם הראל באמת גרועה מבחינת האיזון האקטוארי?
אשמח לתשובות
תודה מראש

אשתי נהיתה בת עשרים לפני כמה חודשים
והמעביד עושה לה את ההפקדות במיטב
אך כשאני נכנס למיטב אני רק רואה שיש שמה כסף אך זה לא נמצא בשום מסלול וכן בדמי ניהול כתוב% 0 מה הכוונה האם זה עדיין לא רשום ולא התעדכן או שאני צריך לבחור איזה שהיא מסלול ואם לא הכסף שוכב בצד
וכן רציתי לדעת אם שווה לי להמתין כדי שזה יכנס במסלול ברירת מחדל אם דמי ניהול זולים ואח"כ להחליף את המסלול או שזה לא קשור
תודה רבה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה