תודה רבה
@אותיות פורחות על החכה
@בטח בהשם על הכיון
@מקצועי בלבד על הדיוקים והמקורות
חשבתי על עוקב מדדים לפנסיה
ולקרן השתלמות S&P500 כי אולי ארצה אותו עוד 20 שנה ואולי עדיף סיכון יותר מופחת מעוקב מדדים
מה אתם אומרים על הכיוון
אני חושב שהכיון טוב אבל תייגת מקצועיים התשובה מהם אמורה להיות יותר מקצועית
אני רואה גם @השקעות R הון שלח לייק לכאורה הוא גם מסכים עם הכיון

ולקרן השתלמות S&P500 כי אולי ארצה אותו עוד 20 שנה
אם זה רק 'אולי', אז בדרך כלל אפשר מנייתי לחלוטין. אבל זה מאוד תלוי באופן אישי.
אם מדובר בסכום משמעותי אז כדאי ללכת לתכנון. לא אוכל להמליץ על עצמי כמובן, אבל את @השקעות R הון אני מכיר כמקצועי מאוד.

תודה רבה
@אותיות פורחות על החכה
@בטח בהשם על הכיון
@מקצועי בלבד על הדיוקים והמקורות
חשבתי על עוקב מדדים לפנסיה
ולקרן השתלמות S&P500 כי אולי ארצה אותו עוד 20 שנה ואולי עדיף סיכון יותר מופחת מעוקב מדדים
מה אתם אומרים על הכיוון
עוקב מדדים = חוסר פיזור.
כשמדובר בטווח ארוך מאוד, הפיזור הוא חשוב יותר.
פיזור נועד להישמר מכל שינויי השוק.
כשהטווח ארוך יותר, כך יותר סביר שיהיו שינויים במבנה השוק.
גם אם זה לא אולי, יהיו הרבה שיסכימו לקחת את הסיכון כשמדובר ב20 שנה.
אם מדובר בסכום משמעותי אז כדאי ללכת לתכנון. לא אוכל להמליץ על עצמי כמובן, אבל את @השקעות R הון אני מכיר כמקצועי מאוד.
מצטרף להמלצות.

עוקב מדדים = חוסר פיזור.
חשבתי בדיוק הפוך 🙃
תודה שכתבת עשיתי עוד ש"ב והבנתי למה
כשמדובר בטווח ארוך מאוד, הפיזור הוא חשוב יותר.
מצד שני אם אנחנו מסתכלים לפי ביצעי עבר הוא נאסדק הביא את התשואה הגבוהה ביותר
כמובן שזה לא מחייב שזה ימשיך אבל מסתכלים אחורה ולא מנסים לנבות את הקדימה

אפשר לשלב
עוקב מדדים +
S&P 500
או אפ' הלכה שהוא עולמי ות"א (מענין למה לא הזכירו אותו)

אשמח להבין מה לא קראתי נכון
שיעור החשיפה למניות
1746963661126.png

קבצים מצורפים

• 1746963088632.png
    1746963088632.png
    KB 5 · צפיות: 14
התבלבלתי
אז תבדקו את האופציה של מסלול "עוקב מדד S&P 500" ומסלול "מדדי מניות".
עוקב מדדים = חוסר פיזור.
כולכם ראויים שיתקבלו הצעותיכם
אולי הפיתרון
אפשר לשלב
עוקב מדדים +
S&P 500
בתודה מראש

התבלבלתי

אולי הפיתרון

בתודה מראש
אין כאן תשובה חד משמעית, יש אנשים שיתחברו לכיון זה ויש שיעדיפו כיון אחר.
הנתונים לפניך.

השאלה שלי עממית ובסיסית מאוד אך כותרת האשכול מזמינה לשאול הכל..
יש לי קרן פנסיה בהראל ואני משלמת דמי ניהול של 4% מהפקדה ובערך 2% מצבירה
פניתי אליהם בבקשת הפחתת דמי הניהול וסורבתי
לאיזה קרן מומלץ לי לעבור?

הגישה שלי היא שכל עוד הקרן קטנה, להשקיע בדמי הניהול את המאמץ המינימלי, שזה אומר קרן ברירת מחדל ברוב המקרים.
אם את רוצה לעבוד בזה קצת, אז צריך לבקש מחברות ביטוח אחרות הצעות טובות יותר מזו של קרן ברירת מחדל.

• תודה
Reactions: RYM
הנקודה היא, שזו בסופו של דבר הבחירה שלך. יש סיכויים ויש סיכונים ומי שיסבול/ירוויח זה אתה. מה שאתה צריך לדעת הוא מה בדיוק הסיכונים והסיכויים ולפי זה להחליט איזה סיכון מתאים לך ואיזה לא.
לדוגמה, כל אחד יקח סיכון של חצי שקל, בשביל אלפית סיכוי להרויח מיליון. אבל מה לגבי לשים חצי מיליון בשביל להרויח 10 מיליון בסיכוי של 30%? כאן זה כבר מאוד תלוי, א. במצב האישי. ב. ביכולת לקבל סיכון מבחינה נפשית.
מה שאתה צריך הוא 1. להבין מה הסיכון והסיכוי. 2. לקבל החלטה.

כל חברה תציע לך דמי ניהול זולים יותר
טעות, 0.2

שלום.
ראיתי שכתבו פה -
דמי ניהול
מהפקדה - 1%
מצבירה 0.05%
איפה ניתן לקבל דמי ניהול כאלו ? [צבירה 140,000 הפקדה 3500] זה קשור למסלול השקעה ? זה גם בעוקב מדד
תודה

בבדיקה [לא מקצועית] שעשיתי שמתי לב שיש הבדל משמעותי בתשואות במסלול עוקב מדד [S&P500] לטובת מיטב לעומת חברות אחרות למרות שכולם עוקבים אחרי אותו מדד בנוסף בנתוני האיזון האקטוארי מיטב באיזון חיובי לאורך השנים בפער גדול לעומת אחרים שבד"כ היו באיזון שלילי כשמצד דמי הניהול גם הם היו מהזולים יותר
שאלתי ע"כ סוכן ביטוח וענו לי א. שבדרך כלל סוכני ביטוח לא מתעסקים עם מיטב ולכן צריך לטפל בכל הפורצדורה של איחוד קופות והעברה לבד ב. שהסיבה לאיזון החיובי זה בגלל שאין להם לקוחות וותיקים ולכן אין מועטים אצלם תביעות אובדן כושר עבודה ושארים, מה שבפועל יוצא מזה אין ניסיון לגבי ההתנהלות מולם במקרה שיש חלילה צורך אישי בתביעה
אשמח לתובנות מבעלי ניסיון
תודה.

בבדיקה [לא מקצועית] שעשיתי שמתי לב שיש הבדל משמעותי בתשואות במסלול עוקב מדד [S&P500] לטובת מיטב לעומת חברות אחרות למרות שכולם עוקבים אחרי אותו מדד
נתונים חסרי משמעות, כנראה.
בנוסף בנתוני האיזון האקטוארי מיטב באיזון חיובי לאורך השנים בפער גדול לעומת אחרים שבד"כ היו באיזון שלילי כשמצד דמי הניהול גם הם היו מהזולים יותר
לא ניתן לדעת כיצד זה ייראה בעתיד.
שאלתי ע"כ סוכן ביטוח וענו לי א. שבדרך כלל סוכני ביטוח לא מתעסקים עם מיטב ולכן צריך לטפל בכל הפורצדורה של איחוד קופות והעברה לבד.
נכון.
ב. שהסיבה לאיזון החיובי זה בגלל שאין להם לקוחות וותיקים ולכן אין מועטים אצלם תביעות אובדן כושר עבודה ושארים,
סביר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה